Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Lehet feltétellel is szeretni?...

Lehet feltétellel is szeretni? O. o

Figyelt kérdés
Mostanában mintha állandóan ezzel a "feltétel nélküli szeretet" kifejezéssel találkoznék. Hát lehet feltétellel? Teljesen elment az eszük?
2010. márc. 5. 01:33
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Ebben igazad van, 1 pont oda, az előző a szerelemről szól :) De mint a sok válás mutatja, a szeretet sem ok nélkül van :) Ha megváltoznak a körülmények, a feleségnek lóg a melle, klimaxol és behülyül, a férfi elhízik, sört vedel és fiatal nőket hajkurászik, akkor már nem szeretjük annyira. Úgyhogy ez sem ok nélkül van.
2010. márc. 5. 11:50
 12/16 A kérdező kommentje:

Asszem nehéz lenne cáfolni a következő állítást:

A nem-szeretethez szükséges ok, a szeretet pedig ok nélküli.

Ezen rugózok, tudom :)

2010. márc. 5. 13:09
 13/16 anonim ***** válasza:
Hát nemtom, ez most azt feltételezné, hogy mindenki minden embert szeret alapból az egész világon, kivéve akit oka van nem szeretni =) ez azért elég vad :D
2010. márc. 5. 14:14
 14/16 A kérdező kommentje:
Na, azért egy "de farok ez mind" perfekt ok a szeretet nélkül élni próbálásra... Nem ilyen egyszerű, de szép volt :)
2010. márc. 5. 14:29
 15/16 anonim ***** válasza:

07:23 vagyok. Íme néhány idézet a szeretet ellentétéről:

A szeretet ellentéte nem a gyűlölet, hanem a közöny.

Elie Wiesel

Soha ne feledd, a szeretet ellentéte nem a gyűlölet, ahogy az emberek gondolják, hanem a félelem. A gyűlölet is szeretet, csak épp fejtetőre van állítva. A szeretet igazi ellentéte a félelem.

Osho

A közöny fagyos. A gyűlölet hideg, a szenvedély forró... A szeretet meleg.

Müller Péter

2010. márc. 5. 14:29
 16/16 anonim válasza:

En egyszer azt hallottam, es telesen meggyozott, hogy a feltetel nelkuli szeretet az 100%-s elfogadast jelent. Teljesen mast, mint amit az emberek 98%-a szeretetnek/szerelemnek hisz. Agyaltam mar ezen en is sokat. Hiszen, ha szeretek valakit, akkor pl szeretnek vele lenni, szeretnem az ideje egy reszet is, vagyis akkor mar nem szeretem annyira, hiszen elvarasaim tamadtak. stb stb stb.

Manapsag viszont mar kezdek arrafele hajlani, hogy nem varok semmit, ha onkent adja az idejet nekem akkor orulok. Ha nem, akkor meg sok szerencset kivanva tovabb lepek. Valami ilyesmi, de ez bonyolult nagyon.

Amugy azzal egyetertek, hogy a szerelemnek nem a gyulolet az ellentete. Azert nem, mert ha gyulolom azt a valakit, akkor semmi nem valtozott, ugyanugy a hatasa alatt vagyok annak az embernek, csak atestem a lo masik oldalara.

2011. nov. 5. 12:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!