Lehet feltétellel is szeretni? O. o
Asszem nehéz lenne cáfolni a következő állítást:
A nem-szeretethez szükséges ok, a szeretet pedig ok nélküli.
Ezen rugózok, tudom :)
07:23 vagyok. Íme néhány idézet a szeretet ellentétéről:
A szeretet ellentéte nem a gyűlölet, hanem a közöny.
Elie Wiesel
Soha ne feledd, a szeretet ellentéte nem a gyűlölet, ahogy az emberek gondolják, hanem a félelem. A gyűlölet is szeretet, csak épp fejtetőre van állítva. A szeretet igazi ellentéte a félelem.
Osho
A közöny fagyos. A gyűlölet hideg, a szenvedély forró... A szeretet meleg.
Müller Péter
En egyszer azt hallottam, es telesen meggyozott, hogy a feltetel nelkuli szeretet az 100%-s elfogadast jelent. Teljesen mast, mint amit az emberek 98%-a szeretetnek/szerelemnek hisz. Agyaltam mar ezen en is sokat. Hiszen, ha szeretek valakit, akkor pl szeretnek vele lenni, szeretnem az ideje egy reszet is, vagyis akkor mar nem szeretem annyira, hiszen elvarasaim tamadtak. stb stb stb.
Manapsag viszont mar kezdek arrafele hajlani, hogy nem varok semmit, ha onkent adja az idejet nekem akkor orulok. Ha nem, akkor meg sok szerencset kivanva tovabb lepek. Valami ilyesmi, de ez bonyolult nagyon.
Amugy azzal egyetertek, hogy a szerelemnek nem a gyulolet az ellentete. Azert nem, mert ha gyulolom azt a valakit, akkor semmi nem valtozott, ugyanugy a hatasa alatt vagyok annak az embernek, csak atestem a lo masik oldalara.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!