Miért kéne szeretni bármilyen népcsoportot?
Ezt a kérdést egy másik ihlette: http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__227..
Ha "nem szabad" utálni más népcsoportokat, akkor kötelező szeretni őket?
A népcsoportok is egyénekből állnak. Tehát egyéneket ítélnek el.
Nem azt mondom, hogy általánosítsunk,mivel annak nem sok értelme van.
Inkább a kiváltó okokat kellene megvizsgálni nem?
Tehát szerintem nem jó dolog általánosítani se pozitív, se negatív irányba.
Mi a véleményetek?
90%?! Jó kis statisztika! Honnan van?
Próbáltam elmagyarázni, mi miért van, de mintha teheneknek magyaráztam volna a globális felmelegedésről.
Szó sincs róla, hogy bárkit is szeretni kéne. Egyszerűen csak el kéne viselni embertársaidat, még ha nehéz is, mert egyik ismerősödnek a nagymamájának éjjel kilopták az említett népcsoport képviselői a vályogház alapozását...
Azt hiszem mindannyiunknak érdeke, hogy együtt tudjunk élni azzal a bizonyos etnikummal, úgy gondolom ezen nem segít ha a gyereket óvodás kortól arra neveljük, hogy az említett etnikum képviselője rossz gonosz, sátáni, nemzetellenes, aztán a kiképzés után megtörténik a kiközösítés. Mondjátok, vált e már valakinek előnyére a közösségből való kiközösítés? Miért van az, hogy csak a begyöpösödött ex-komcsi országokban van ilyen probléma? Szlovákia, Kassa ismerős? Bulgária? Ausztriában volt egy plakát, hogy magyar ne lopj, gondoltam biztos cigók voltak, de mint kiderült magyarok voltak, mármint olyan "magyar magyarok".
Ki az a Gültem?
ja és egyébként szerintem is lehet indifferens, egészen addig, amíg nem találkozol xy népcsoport egyik tagjával és nem lesz "tapasztalatod"
(ez vonatkozik a világ összes népcsoportjára.
Az én lennék, de mivel különböző helyeken kezdtek el zaklatni a "kedvenceimmel" inkább levettem.
Persze vannak ilyen tudatlan gyökerek, mint ez a 80% aki szerint van az ő személyes álláspontja mi szent és sérthetetlen. Olyan, mint egy csökönyös öszvér, csak tud gépelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!