Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szerinted a Hetália című...

Szerinted a Hetália című manga visszahozza a köztudatba azt, hogy a magyar kultúrát szeretni nem csak a turbó magyarnak lehet?

Figyelt kérdés
Bocs, ha valakit sértek ezzel a kifejezéssel, azokra gondolok, akik "Nagymagyarország így meg úgy, de közben a történelmet nem tudják jól, és álomvilágban élenk"
2010. aug. 21. 10:40
 1/6 anonim ***** válasza:
0%

Mivel egy nevenincs, abszurd és történelmileg hűtlen mangáról van szó, a magyarok többsége nem olvas mangát, az animét nagy valószínűséggel nem fogják játszani és egyébként is csak egy bugyuta kis történetről van szó, nem hiszem, hogy bármilyen hatással lenne a kötudatra.

maga a kérdés is kicsit vicces

2010. aug. 24. 15:39
 2/6 anonim válasza:
68%

az elsőnek igazat adok ugyhogy azzal nem vitatkozom, csak gondoltam szólok hogy a leggtöbb "turbómagyar" (tetszik a kifejezés :D) nagyon is tisztában van a történelemmel, pont ugy mint a legtöbb neonáci ésatöbbi.

A kivételek mehetnek a fenébe, de aki azért hord nagymagyarországos felsőt mert az jó, de semmi háttér, az nem ér többet a plázacicáknál. Vaskeresztre ugyanez vonatkozik.

Amugymeg nagyon sok hetaliás kezdett érdeklődni a történelem után, ellenben akik már a hetalia előtt (és ilyenből itthon kevés van ám külföldön nagyon sok) voltak történelem fanatikusok vagy nagy szakértők, nagyon leszólják az animét. Hiába nekik már volt viszonyítási alapjuk, nekünk az utólagosoknak pedig nem, mi nem vesszük komolyan amit ez a sztori mesélni akar.

2010. nov. 22. 14:27
 3/6 A kérdező kommentje:
Jó, én tudom, hogy a Hetalia egy abszurd és alternatív feldolgozása a történelemnek, de nem is az a célja, hogy hiteles képet adjon.
2010. nov. 22. 14:35
 4/6 anonim ***** válasza:
Hát az én esetemben bevált a dolog :D
2010. dec. 22. 23:30
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Hát, nem tudom, nekem jobban megy a történelem, amióta az adott országokat emberekként képzelem el :P De lehet csak én vagyok ilyen különc XP
2013. febr. 10. 17:26
 6/6 Saver válasza:
100%
Én szerettem előtte is utána is a törit, de én sem hiszem, hogy ilyen történet befolyásolná az emberek véleményét. Előtte is utáltam Amerikát, ezután is utálni fogom...pl. (pedig, az usuk páros nagy kedvencem...) ezt az egészet szerintem mindenki úgy fogja föl, mint valami a mi szórakoztat és megnevetett, nem úgy mint egy törikönyvet... mert ennyi erővel, Ausztria és Magyarország boldog "házasságban" élt együtt a monarchia idején? Hát nem hiszem... :D Meg nem hiszem, hogy nem kényszer helyzet volt :) Egyébként, (bocsi, ezt nem hagyhatom szó nélkül) azok a "turbó magyarok" akikről te beszélsz, egy elég tág fogalom, azok közül sokan, nem is nagyon foglalkoznak Magyarországgal. A másik réteg pedig, csak jót akar ezzel a maga módján. Én is tudom, hogy lehetetlen azokat a területeket visszakapni, de már bocs hogy ilyent mondok, de magyarok mindig is hülyék, és vakmerőek voltak, és mindig azok is lesznek, és egyáltalán nem irreális álom az hogy egyszer majd a magyarok neki mennek Romániának és a többinek a területek miatt. Elég annyi, hogy valami hülye hatalomra kerüljön (nem egyszer volt már erre példa a történelemben...) és őszintén szólva, nem hiszem hogy ez az egész a végtelenségig ellesz tűrve. Ha nem is lesz háború, és hasonlók valami kezdeményezés biztos lesz (és most is van) hogy az ott élők egy kicsit jobban lehessenek, merjenek magyarnak lenni. Ha más nem annyit, hogy magyarul intézhessék az ügyeiket... és nem tudom biztosan, de ha teljesen tisztában vagyok a fogalommal, akkor a vaskereszt se kifejezetten (mondjuk valamennyire ahoz is, de elsődlegesen, akkor sem) a II.világháborúhoz, és a neonácizmushoz köthető... de elnézést ha rosszul tudom ^^
2013. nov. 26. 19:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!