Miben volt másabb egy középkori fehér kenyér mint napjainkban?
Figyelt kérdés
tudom hogy akkoriban fehér kenyér csak nemesség asztalára került, de miben volt másabb a jelenlegitől? amire gondolok hogy nem volt benne térfogatnövelő szer ergo tömörebb volt, ezen kívül?2015. jún. 14. 21:39
1/5 anonim válasza:
A házi fehérkenyérben ma sincs semmilyen térfogatnövelő vagy egyéb adalékanyag.
2/5 anonim válasza:
A térfogatnövelő szerek nem a modern kor gonosz találmányai, hanem kezdettől fogva használják őket. Még az oly romantikus házi kenyérben is. Csak éppenséggel nem térfogatnövelő szerként tartják számon, hanem az a neve, hogy KOVÁSZ. A kovász egyik funkciója, hogy szén-dioxid termelése által lazítja a tésztát, vagyis növeli a térfogatát. És ez már a középkorban is így volt.
3/5 anonim válasza:
Teljes őrlésű lisztből készült, és az akkori búzának más volt a sikérje, mint a mainak. Tömött kenyér volt, kevésbé kelt fel, mint a maiak. Igaz, egy hétig nem száradt ki.
4/5 anonim válasza:
Tudtommal fehér lisztet csak a XIX. században kezdtek gyártani.
5/5 anonim válasza:
Én is úgy tudom, hogy igazán csak a 19. században kezdett elterjedni a fehér kenyér, addig teljes kiörlésű vagy egyéb sötétebb kenyerek voltak jellemzőek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!