Miért érzem úgy, hogy értelmetlen élnem?
19 éves vagyok, egyetemre járok, de úgy érzem, hogy teljesen felesleges, hiába tanulok, lediplomázok, és dolgozhatok havi 100-200 ezer forintért, szendvedhetek, hogy valahogy megéljek. Semmi értelmét nem látom annak, hogy felkeljek reggel, inkább alszom, amíg lehet, addig is álmodok. Nincs semmi, ami motiváljon, nincs oka élnem, minden napom ugyanolyan, néha tanulok, néka codozok, néha találkozom pár emberrel, akkor jól érzem magam, aztán megint haza, és megint minden értelmetlen. Vannak még időszakok, amikor lázadni próbálok ez ellen, megpróbálom magam jól érezni, erőt adni magamnak, elmenni futni és kondizni, de ezt is értelmetlennek látom. Sajnos nem vagyunk annyira gazdagok, hogy minden héten utazzunk valahova, van, hogy anyukám hétvégén is dolgozik, semmi értelmét nem látom semminek. Próbálok munkát találni, de mind kamu, pedig, szerintem ez az egy dolog lenne, ami segítene.
Szerintetek mi a megoldás? Vagy megérettem egy tarnónlövésre?
Szia! Hidd el, nem kilátástalan az életed, csak kell, hogy értelmet találj.
Én szívesen lennék újra annyi, amennyi most te vagy. S hidd le, a java még csak eztán jön. (Szembesülni azzal, hogy nem találsz munkát / vagy csak nagyon nehezen, vagy el kell vállalnod olyat is, ami nem az álmod volt.
(Bevallom kicsit irigyellek.)
Próbálj meg olyan dolgokkal foglalkozni, melyek érdekelnek. Igyekezz értelmesen felhasználni a szabadidődet, mert minél több mindent csinálsz, annál több(féle, többrétű) ember vagy.
Nem tudom milyen szakra jársz, de biztosan van diákkör, szakkollégium, ahol kutathatsz, vagy iskolaújság, ahol bekapcsolódhatsz, mint szerkesztő. Tanulj új nyelveket, tanulj meg hobby szinten teniszezni, járj tánciskolába, kézműves szakkörre, olvass, irodalmi színjátszó, teaház, segíts embereken, vállalj önkéntességet állatmenhelyen, ha jó vagy valamilyen tantárgyból, adj órát, tanulj meg sütni stb. Annyi lehetőség van, hogy kikapcsold magad. Mert elhiszem, hogy sok energiát elvisz a fősuli, s ezt pótolni kell. Persze az alvással is regenerálódsz, de az nem ad plusz töltetet, amiért érdemes felkelni.
Használj ki minden pillanatot, mert utána százszor bánni fogod, hogy csak aludtál!
Sok sikert és kitartást! Nehéz megtalálni a jót minden nap, de nem lehetetlen!
Én is így érzek
csak szakközép iskolába járok
szeretem én is a Cod ot
meg szoktam
San andreas multiplayert is játszani 22/f
Nem rosszindulatuan irom neked,ne értsd félre,de nem megkaptal mindent,és mindig tobbre-tobbre vagysz?Azért,hogy jol érezzuk magunkat nem kell utazni,egyszeru dolgokkal is lehet széppé tenni az életunket.Hiszen anyukad van amikor hétvégén is dolgozik,azt irtad,inkabb o pihenjen és te keress magadnak egy kis munkat,vagy barmilyen kikapcsot,amivel tényleg azt érzed,hogy érdemes élni!
Viszont olyan is van,hogy annyira nehéz sok ember élete,hogy mar belefasult!
Nem tudom,hogy te melyikhez tarttozol!?
Pedig én nagyon lennék a helyedben, hidd el! A legszebb éveim voltak amíg tanulhattam, a fejem sem fájt!
Aztán kikerültem a fősuliról, fél év munkanélküliség következett, majd 2 és fél év boldog időszak, amíg tanítotam.(Legfeljebb álmodhatok a 100-200 nettóról, de lassam már a pénzről nagy általánosságban.) Munkanélküli vagyok már néhány hónapja, sorban kapom az elutasítást, ha pályázok valami munkára. De mégis van értelme felkelni reggel; új nap, új lehetőség, és a kiskutyámat is ki kell vinnie valakinek :)))
Nem unjátok már??
mindig van pár idióta aki ezzel a terheses szöveggel jön
Kedves 16:19!
Tudd, hogy nem vagy egyedül. Gondolom szintén pedagógus. Én is három évig tanítottam óraadóként, s most munkanélküli, de nem adom fel én sem. S a kérdés feltevőjének is azt ajánlom, keresse a lehetőségeket, s próbálja színessé tenni az életét.
(az 1. voltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!