Nálatok hogy hívják azt az ajtót, ami a kerítésen van?
Figyelt kérdés
Tudom, kicsit kacifántos megfogalmazás, de próbáltam nem leírni a szót. :D Szóval én Hajdú-Biharban élek, azon belül is a bihari részen, közel Nagyváradhoz, de a magyar oldalon. Felénk "utcajtónak" hívjuk, azt pedig, ahol a kocsi is be tud menni "kapunak". De sokszor néztek már furcsán rám, mikor kimondtam ezt a szót. :) Felétek hogy nevezik? :)2015. ápr. 13. 23:52
1/13 anonim válasza:
Utcajtónak még nem hallottam :D Akkor sem, amikor Hajdú-Biharban laktam.
Én nem szoktam nevezni sehogy, nekünk még nincs is, de szerintem én kiskapunak nevezem. Kapu az, ami a kerítésen van, van nagykapu és kiskapu, nekem ez így logikus s nem tudok rá más szót.
2/13 A kérdező kommentje:
Én még nem hallottam kapunak :D Igazából felénk úgy ejtik, hogy "uccajtó" :D
2015. ápr. 14. 00:00
3/13 anonim válasza:
Én Pesten élek kertes házban. Erre felé azt az ajtót ami kerítésnél van simán kiskapu vagy bejárati ajtó. Ahol a kocsi áll be az garázsajtó.
4/13 anonim válasza:
kapu
és nagykapu
az ajtó, mint fogalom nem jön össze nekem a kerítéssel
6/13 anonim válasza:
Kapu a neve. Utcaajtó a ház ajtaja, amelyik nem a kertre, hanem egyenesen az utcára nyílik.
7/13 A kérdező kommentje:
Na, úgy látszik ez tájegységenként változó :)
2015. ápr. 14. 08:32
8/13 anonim válasza:
Fejér megyében élek, nálunk kapunak hívják.
9/13 anonim válasza:
>> úgy látszik ez tájegységenként változó :)
Egyáltalán nem látszik úgy... Egyedül nálatok mondják (ha mondják) utcaajtónak, ki tudja milyen félreértés folytán.
10/13 anonim válasza:
Én eddig úgy hallottam, hogy "kertkapu".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!