Nálatok is tüzelnek műanyaggal a (nemíromlekik)?
Mennyire mérgező? Megválaszolhatatlan. Eleve azt sem tudjuk, hogy milyen "műanyag", ami ég. Mert van pár típusa. Kontrollálatlan égésüknél (értsd: bele.@szom a kazánba, oszt' jó'van) szinte egyszerűbb lenne megválaszolni, hogy mi _nem_ szabadulhat fel.
Általánosságban: benzol, vinil-klorid, hidrogén-fluorid, hirdogén-cianid, toluol, foszgén, aceton, különböző dioxinok, stb. Mindez apró koromszemcséken "utaztatva".
Ez így egész szépen rákkeltő, de gyorsabban is árthat: oka lehet tüdőbántalmaknak, belepiszkálhat a vérképző rendszerbe, stb.
Én laktam faluban és nem csak a cigányok, mindenki tüzel mindennel. :)
Szegény környéken mindent bedobnak a kályhába. Konkrétan ismertem olyat (magyar) akinek egész télen nem lett egy kuka szemete, mert a konzervdobozon, dezodoros flakonokon és befőttes üvegeken kívül mindent eltüzel.
Egyetértek a #4-es válaszolóval. Ez nem cigányprobléma, hanem szegényprobléma.
Ha szegény vagy, akkor nem tudsz egy rendes fűtést megfizetni. Ha elmész fát "szedegetni", akkor lecsuknak. Ha nem fűtesz, akkor megfagysz. Tehát marad a "házi pirolízis".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!