Vegyestüzelésű kazánban lehet műanyaggal tüzelni?
Ez nem a legjobb ötlet.
Egyrészt mert a felszabaduló főleg ciánvegyületekkel mérgezed azt a környezetet, amiben a te gyereked, meg az én gyerekem élni fog.
Másrészt irdatlan büdös lesz a környéken, és ez elég egy jóindulatú szomszéd feljelentéséhez. Ha pedig rádbizonyítják (műszeres anilitikai vizsgálatot végeznek ilyenkor a koromból) akkor olyan büntetést kapsz, hogy abból 10 évig futná tüzelőre.
Harmadrészt: a tökéletlen égés miatt gyantás koromréteg képződik a kémény belső falán - rendszerint ez a kéménytüzek oka.
Nem ajánlott...Az előttem szóló leírtam. A kéményen olvadós, fekete massza alakul ki, amit folyamatos fűtés mellett akár hetente ki kéne tisztítanod.
Viszont ha ésszel csinálod, fával vegyítve egy-egy "rádobásnál" rakod bele, még elmegy...
Semmiképp ne tedd.. A szemét a szemetesbe való nem a kazánba.
Lerakódik a kazánba, a kéménybe a műanyag és rontja a hatásfokát. Akár tönkre is teheti a kazánodat ha valami komolyabb szerkezet.
A műanyagból kiváló dioxin rákkeltő és környezetszennyező.
A háztartásban keletkező hulladékot minden évben 3m3 ig ingyen leadhatod a szeméttelepeken.
Javaslom én is, hogy ilyesfajta kultúrált megoldást keress.
Gondolj bele ha mindenki csak egy kicsit károsítja a környezetét, mert az úgyse számít, mert kevés mi lenne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!