Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogyan van az, hogy emberek...

Zsóka__ kérdése:

Hogyan van az, hogy emberek véleményt mondanak a szcientológiáról, miközben fogalmuk sincs a témáról?

Figyelt kérdés
Otthon ülnek a TV és a számítógép előtt, olvassák mások véleményét (ami vagy igaz, vagy nem), és pontosan tudják, mi a szcientológia, pedig még egy könyvet vagy videót sem néztek meg, ami valóban egy szcientológia könyv vagy film lenne. Ez olyan, mint véleményt mondani a Red Velvet torta ízéről, pedig még sosem kóstoltuk.

2015. ápr. 13. 19:49
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/71 Wadmalac ***** válasza:

"Vagy Wadmalac és Karlowy ugyan az a személy."

Egyelőre nem tapasztalom magamon előrehaladott skizofrénia jeleit. :D

Én részemről lezártam a vitát, véleményem nem változott, csak nem látom értelmét a vitának, mert egyik oldalról sem lehet 100%-os hitelességgel alátámasztani a véleményt.

2015. ápr. 30. 14:00
 62/71 T. Zoltán ***** válasza:
0%

Kedves Wadmalac!

Teljesen igazad van, és elnézésedet kérem, hogy megemlítettelek.

Teljesen korrekt a válaszod!

2015. máj. 1. 11:33
 63/71 anonim ***** válasza:
A 19-es hsz-nél linkeltem egyet. Én nem mondom, hogy ilyen mindenki, csak a véleményed kérdem. Néha van olyan érzésem, hogy egy ember feltesz egy kérdést álnéven, aztán rendes nevén válaszolgat. Mintha már lett volna ilyen.
2015. máj. 1. 13:22
 64/71 T. Zoltán ***** válasza:
0%

Kedves Karlowy!

Köszönöm, hogy segítettél megtalálni a linket.

Elég bosszantó film. A teljesen "elfogulatlan" riporterek eleve úgy kezdik, hogy a Szcientológia fedőszervei után nyomoznak.

Nos kérdem én, ha valakinek van egy vallása, akkor a vállalkozása alapból a vallása fedőszervévé válik. Mert akkor a lengyel boltok a Katolikus egyház fedőszervei, a Gyros-os az Iszlám fedőszerve, a Buddhista füstölőárus meg gondolom a Buddhizmus fedőszerve. A sok kínai boltról már nem is beszélve. Ez az egyik.

A másik ami minden ilyen riportból hiányzik az az, hogy a Szcientológusokhoz nem mennek oda megkérdezni, hogy mit nyert abból, hogy Szcientológiával foglalkozik. Néhány maszkos embertől megkérdezik, hogy mi történt vele. Azok elmondják, hogy életveszélyesen megfenyegették őket, meg ki kellet menekíteni őket valahonnan. Nem tudom, de ha engem életveszélyesen megfenyegetnek és fogva tartottak előtte, mert ki kellett menekíteni, akkor a rendőrségre megyek nem tüntetni. Érdekes, hogy azt nem kérdezik meg tőlük, hogy a rendőrségen tettek e feljelentést.

Az út másik oldalán filmező Szcientológusok meg a Szcientológia titkosszolgálat tagjai. Aha, persze. Miből jutottak erre a messzemenő következtetésre. Ha valaki valamilyen titkosszolgálatnak dolgozik, akkor szerintem titkos felvételeket készít, nem nyíltan filmez az utcán az arcát vállalva.

Picit sántít itt ott a sztori.

Az elején felsorol néhány dolgot a jóindulatúnak nem mondható riporterhölgy. Drogmegelőzés, emberi jogok, stb. De hozzáteszi, hogy sokat ad a Szcientológia egyház a látszatra. Miért minősíti ezeket a tevékenységeket látszatnak? Megkérdezett valakit is, hogy milyen eredményeket értek el ezen a területen? Nem találtam erre utalást.

Röviden ennyi a véleményem.

Sokszor összefutottam már ehhez hasonló videókkal. Beszámol benne pár ember a sérelmeiről, miközben egy két ezer ember vesz részt egy Szcientológia rendezvényen. Pár ember véleménye több ezer ellenében, mégis a pár ember véleménye a fontosabb és az igaz? Ráadásul az a pár ember, még a nevét és az arcát sem vállalja. Picit unalmas már ilyen sületlenségeket nézni.

Ha valaki azt állítja, hogy a Szcientológia tönkretette, azt elfogadjuk igaznak, ha több százan azt mondják segített nekik a Szcientológia az meg csak propaganda. Aha, teljesen objektív és ésszerű következtetés.

Egyéb kérdés?

2015. máj. 2. 11:33
 65/71 anonim ***** válasza:
Köszi, hogy megnézted. De akkor miért nem jelentik fel a filmkészítőket? Valamit mondtál, hogy milyen nemes célotok van (mi az) , de akkor az én főnöknőm miért nem tudott azonosulni azzal? Azt mondja, hogy csak érintőlegesen foglalkozik vele, a face-n meg mindig Hubbard-os idézeteket posztol ki. És miért nem fizet túlórát évek óta, ha ő olyan egyenes ember, és nemes céljai vannak? Ez is sántít. Miért hazudik, lop? Persze, ezt te nem tudhatod, mert nem ismered, és úgy látszik én is félreismertem.
2015. máj. 2. 12:24
 66/71 T. Zoltán ***** válasza:
0%

Kedves Karlowy!

A videó készítői kötelezve voltak rá, hogy tegyenek fel helyesbítést. Bíróság által. Fel is tettek egy kb húsz másodperceset három napig fenn is volt. Utána törölték. A médiatörvény arra nem kötelezi ilyenkor őket, hogy az eredetit töröljék.

A főnöködet nem ismerem. Egyet tudok mondani ami segíthet.

A Szcientológus definíciója: használja a Szcientológia technológiáját saját maga és mások megsegítésére.

Vannak akik tanultak pár dolgot egy Szcientológia Egyházban de nem Szcientológusok, és olyanok is aki rosszra használták fel és ki lettek utasítva.

Mond el a főnöködnek, hogy úgy tudod a Szcientológia jó dolog, viszont te nem túl jó dolgokat tapasztalsz őfelőle.

Ha tényleg Szcientológus, akkor meghallgat és változtat a dolgain, ha nem az, akkor lehet kirúg. Legalább tudsz egy jobb helyet keresni magadnak. Mindkét esetben te nyersz vele.

2015. máj. 2. 19:00
 67/71 anonim ***** válasza:

"a lengyel boltok a Katolikus egyház fedőszervei"

Mármint miféle boltok?

A katolikus kegytárgyak boltja - gondolom - egyértelmű. De ki is van írva.

"a Gyros-os az Iszlám fedőszerve"

Iszlám kultúrát, vallást is terjesztenek? Mert én ilyenről még nem hallottam.

A többi butaságod is hasonló "erejű" kijelentés.

2015. máj. 3. 20:40
 68/71 anonim ***** válasza:
Köszi, már kirúgott. Kérdeztem, hogy miért ilyen, de kitért a válasz elől, és mondta, hogy a benti dolgokról ne beszéljünk. Kettős életet él.
2015. máj. 4. 10:00
 69/71 T. Zoltán ***** válasza:
0%

Kedves Névtelen becsatlakozott!

Azért írtam a hasonlatokat, mert a Szcientológus vállalkozókat úgy állítják be, mintha a Szcientológia fedőszervezetei lennének. Mivel te is azt írod, hogy a Gyros-os nem az Iszlám fedőszerve, ezért gondoltam világos az is, hogy a Szcientológus vállalkozó vállalkozása sem a Szcientológia fedőszerve.

De köszönöm a hozzászólásodat. Így jobban le lehetett tisztázni, hogy mit is akartam leírni.

2015. máj. 4. 13:26
 70/71 anonim ***** válasza:

"a Szcientológus vállalkozó vállalkozása sem a Szcientológia fedőszerve"

Mármint nem mindegyik az.

De amelyik titkolja, hogy ő szcientológus, viszont adatokat szolgáltat nekik, terjeszti az ideológiát, stb. - na, az már az.

2015. máj. 4. 13:45
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!