Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogyan van az, hogy emberek...

Zsóka__ kérdése:

Hogyan van az, hogy emberek véleményt mondanak a szcientológiáról, miközben fogalmuk sincs a témáról?

Figyelt kérdés
Otthon ülnek a TV és a számítógép előtt, olvassák mások véleményét (ami vagy igaz, vagy nem), és pontosan tudják, mi a szcientológia, pedig még egy könyvet vagy videót sem néztek meg, ami valóban egy szcientológia könyv vagy film lenne. Ez olyan, mint véleményt mondani a Red Velvet torta ízéről, pedig még sosem kóstoltuk.

2015. ápr. 13. 19:49
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/71 T. Zoltán ***** válasza:
28%

Biztosan igazad van. Viszont ezt az "agymosott" dumát már elfelejthetnéd.

Biztosan agymosott az aki segít katasztrófáknál, ellenzi a drogozást és tesz is ellene, segít tanulási problémákkal küszködőknek, bűnözőknek, hogy hamarabb vissza tudjanak térni a társadalomba becsületes emberként, csak hogy néhány dolgot felsoroljak, azokból a dolgokból, amit az általad agymosottak csinálnak.

kíváncsian várom, hogy te magad mit tettél, azért, hogy jobbá tedd a környezetedet. A nevedből ítélve nem sok takargatni valód lehet.

2015. ápr. 15. 13:43
 12/71 T. Zoltán ***** válasza:
17%

"Ja, te egy szcientológus vagy.

Tudod, a szcientológia már

1: bizonyította, hogy milyen,

2: ismerjük.

Ezek után mit akarsz még?"

Teljesen igazad van. Én Szcientológus vagyok. A Szcientológia bizonyított már. Hogy ismered e, hogy milyen, azt nem tudom. Csak azt akarom, hogy ugyan annyi energiát fektess abba, hogy megnézed valójában mit csinál a Szcientológia, mint abba, hogy negatív híreket keresel.

U.I.: ja igen. Még valami. Névvel írj már választ. Én is megtisztellek azzal, hogy ott van a nevem a válaszoknál.

2015. ápr. 15. 13:51
 13/71 Wadmalac ***** válasza:
53%

"Biztosan agymosott az aki segít katasztrófáknál, ellenzi a drogozást és tesz is ellene, segít tanulási problémákkal küszködőknek, bűnözőknek, hogy hamarabb vissza tudjanak térni a társadalomba becsületes emberként, csak hogy néhány dolgot felsoroljak, azokból a dolgokból, amit az általad agymosottak csinálnak."

Oh, akkor a hit gyülekezete is maga az áldott, szeplőtelen jóság.

Tudod, abból a pénzből, ami a szcientológia zsebében van, ez a minimum.

Semmivel nem jobb annál a rákkeltő szennyeződéssel több falut beborító cementgyártó cégnél, aki adott egy ingyen játszóteret annak a városnak, melynek a lakosai szavaznak, hogy odatelepülhessen.

2015. ápr. 15. 14:12
 14/71 Wadmalac ***** válasza:
2015. ápr. 15. 14:18
 15/71 Wadmalac ***** válasza:

Itt is egy aljas hazudozó, aki csak bosszút akar állni, ugye?

[link]

2015. ápr. 15. 14:19
 16/71 Wadmalac ***** válasza:

[link]

Kell még?

2015. ápr. 15. 14:25
 17/71 A kérdező kommentje:

Bármi lehetne a téma, ugyanazt tapasztalom, mint itt. Vannak, akiknek határozott, ellentmondó, tagadó véleményük van, anélkül, hogy bárminek utánanéznének, vagy kipróbálnák.

Ezt pár hónappal ez előtt vettem észre. Olvastam az interneten, hogy a szobanövényeken élősködő pajzstetűt úgy a legegyszerűbb kipusztítani, hogy 10 percre vízbe állítjuk a növényt, és megfulladnak a pajzstetűk. Ott figyeltem fel először erre a jelenségre. Rögtön volt néhány hozzászóló, aki TUDTA, hogy ez hülyeség. Én inkább kipróbáltam, mivel ésszerűnek tűnt az ötlet. Tudjátok, mi történt? A pajzstetűk megfulladtak.

Csordog: Valóban különleges személy volt Hubbard, viszont elég kitartással és érdeklődéssel rendelkezett ahhoz, hogy megoldjon egy rejtélyt az emberrel kapcsolatban. Az ember egy szellemi lény. Lehet, hogy még te is az vagy.

A szekta szó azt jelenti, hogy egy csoport kivált egy egyházból és egy különálló, titkos társaságot alapított. Egyik része sem igaz. A Szcientológia teljesen új, nem vált ki semmilyen egyházból és nem is titkos. A hét minden napján nyitva áll, és bárki olvashat olyan adatokat, ami megkönnyíti az életét, a felmerülő problémákat: gyereknevelés, tanulás, kapcsolatok javítása.

Wadmalac: Valóban azt írta az Index 2012-ben, hogy betilthatják az egyházat. Ezt bármikor meg lehet írni.

Nem arról ír, hogy betiltották, hanem hogy betilthatják. De fogy az újság, olvassák a honlapot, és jól keresnek az újságírók és a kiadók. Az igazság az, hogy Brüszelben még mindig ott az egyház. Utánanézhetsz a www.szcientologia.org.hu honlapon.

És ugyanez igaz a többi újságcikkre is. Csak egy jó sztori kell, nem baj, ha hazugság, de viszik az újságot.

Aki a szcientológiát agymosásnak tartja, teljesen igaza van. Olyan mint a mosás: csak a szennyet szedjük ki az elméből.

2015. ápr. 15. 18:58
 18/71 anonim ***** válasza:
54%

"A szekta szó azt jelenti, hogy egy csoport kivált egy egyházból és egy különálló, titkos társaságot alapított."

Nem, nem ezt jelenti. Többféle értelmezése van, az egyik, hogy destruktív vallási csoport. A Magyar Országgyűlés destruktívnak nyilvánította a Magyarországi Szcientológia Egyházat.

Az, hogy szenzációhajhász szennylapokban miket írogatnak, nem nagyon hat meg. De nem csak azokban hallani rosszat a szcientológiáról. Pl. Wikipedia:

Ismert kritikák

A társszervezeteik, vagy inkább fedőszervezeteik (reálisabb kifejezés az alábbiak miatt) gyakran nem vallanak színt az egyházzal való kapcsolatukról, később kész helyzet elé állítva a velük kapcsolatban levő embereket ill. intézményeket, akik amúgy nem akarnának közösséget vállalni az egyházzal; tehát az egyház a nyílt kapcsolatfelvételtől az esetek nagy részében elhatárolódik.

Alapvetően anyagias, a tagoknak az előrelépéshez drága tanfolyamokon kell részt venniük.

Az egyház tagjainak meg kell adni (minél részletesebben) a maguk, hozzátartozóik és ismerőseik személyi adatait, magánéleti szokásaikat, amelyek kezelése adatvédelmileg aggályos, zsarolásra használhatók fel.[19]

Cégek bekebelezése: "független" tanácsadóként, és/vagy pénzügyi tanácsadói fedőszervezetként beszivárognak cégekbe a profit jelentős részéért cserébe, majd az egész céget kizárólag a saját módszereik szerint kezdik irányíttatni, a dolgozókat egyre jobban kihasználják és megalázzák, ha nem úgy haladnak, ahogy ők diktálnak. Akinek ez nem tetszik, vagy ellenszegül, azt különböző módszerekkel igyekszenek elhallgattatni, van, hogy halálosan megfenyegetik.

Hubbard magasabb szintű tanításai titkosak, ezek védelmében az egyház pereket indított és nyert. Az ellenzői a tanítások publikálásával próbálták bemutatni, hogy szerintük a tanítások mennyire felszínesek.

Az egyház tagjai számára számos olyan módszer alkalmazását szorgalmazza, melyek társadalmilag vagy etikailag elfogadhatatlanok, mint amilyen mások teljes kihasználása, a cél érdekében való hazugságok, törvények hézagainak kihasználása.

Hubbard dianetikai írásai, melyeken a szcientológia alapul, a pszichológusok, pszichiáterek szerint áltudományosak, bár ugyanezt állítják a szcientológusok is a pszichiáterek által használt tudásbázisról és tevékenységről. A pszichiátria szerint az egyház azért is kampányol ellenük, mivel a kezelt betegek labilis állapotából adódóan közülük könnyen szerezhet tagokat. Fontos adalék, hogy Hubbard nem egyszer házalt pszichiátriai intézeteknél a módszereivel, de mivel sehol nem fogadták el a féltudományos elméleteit, a pszichiátria-ellenesség innen is ered.

Többen próbálják az egyházat megreformálni [4]

1997. február 18-ai parlamenti felszólalás a szcientológia módszerei ellen [5]

2007. február 12-én Mikola István parlamenti felszólalásában az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet bezárása kapcsán a szcientológia befolyásának növekedéséről beszél.[20]

Több könyvet adott ki egy szerzőpáros a Szcientológiai Egyház tevékenységével kapcsolatban:

Dr. Veér András – Dr. Erőss László: Bolondok (űr)hajója – a szcientológia titkai

Dr. Veér András – Dr. Erőss László: Magyarország a szcientológia (pók)hálójában

Dr. Veér András – Dr. Erőss László: A szcientológia mocsarában

2015. ápr. 15. 19:31
 19/71 anonim ***** válasza:
Írtam egy hozzászólást, de eltűnt. Én csak a tapasztalatomat mondtam el a főnöknőmről, hazug , tolvaj, sunyi, ingyen túlóráztat évek óta, válaszadás elől kitér. Egyenes ember nem csinál ilyet. https://www.youtube.com/watch?v=LXp3kUBekCY
2015. ápr. 16. 14:03
 20/71 Wadmalac ***** válasza:
74%

Szóval csak az tudja a nagy igazságot, aki belépett ebbe a szektába, mindenki más hülye.

Persze aki meg kilépett és utólag elmondja az igencsak negatív véleményét, az meg mind szemét és bosszúból hazudik.

Hubbard is aljas állami összeesküvés révén ült börtönben csalásért, persze totál ártatlanul. Jaj, nem, persze, a börtönös sztori is hazugság. Ja.

Hmm, mi, a sok negatív hozzászóló, akinek fogalma sincs, miről ír, mert nem próbálta.

Nos, kérem, nem hiszem, hogy pl. az öngyilkosságot ki kellene próbálnom, hogy negatív véleményt alkothassak róla.

2015. ápr. 16. 14:12
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!