Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogyan van az, hogy emberek...

Zsóka__ kérdése:

Hogyan van az, hogy emberek véleményt mondanak a szcientológiáról, miközben fogalmuk sincs a témáról?

Figyelt kérdés
Otthon ülnek a TV és a számítógép előtt, olvassák mások véleményét (ami vagy igaz, vagy nem), és pontosan tudják, mi a szcientológia, pedig még egy könyvet vagy videót sem néztek meg, ami valóban egy szcientológia könyv vagy film lenne. Ez olyan, mint véleményt mondani a Red Velvet torta ízéről, pedig még sosem kóstoltuk.

2015. ápr. 13. 19:49
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/71 Wadmalac ***** válasza:

"a tudomány rovatban"

Bocsánat, kultúra-közösség rovat.

Sajnos egykutya.

2015. ápr. 24. 12:17
 52/71 T. Zoltán ***** válasza:
0%

Kedves Wadmalac!

Teljesen megértem, hogy a kéretlen és "agresszív" hittérítésre így reagáltál. Én is elküldtem már néhány ilyet életem során, sajnos néha túl bunkó módon.

A kérdező talán azért tette ebbe a rovatba a kérdését, mert a Szcientológia tudományos alapokon is nyugszik.

Tudom, hogy a vallást és a tudományt nem könnyű egy lapon említeni, de ennek csak az az oka, hogy a régi vallások közül a középkorban sokan szinte üldözték a tudományok művelőit. Ezért el is üldözték maguktól a tudományokat és ennek hatására teljesen szétválasztották a két fogalmat. Ez nem jelenti azt, hogy a vallás nem lehetne tudományos vagy a tudomány vallásos. A Szcientológia igyekszik újra összehozni a kettőt és elég nagy sikerrel teszi ezt. Az, hogy sokan ellene vannak, talán a miatt is van, hogy a régi berögzült állapotokból nehéz kiszedni az embereket.

Tényleg jobb lett volna a vallás kategóriába tenni a kérdést, és akkor kevesebb ellenhatást váltott volna ki. Persze az általad említett vallások követői is támadják azért a Szcientológiát, mert ők is azon a véleményen vannak, hogy a vallás legyen különálló a tudományoktól. Szerintem ennek nem kellene így lennie.

2015. ápr. 25. 11:30
 53/71 Wadmalac ***** válasza:
100%

Rendben, nem én fogok fölöttetek pálcát törni.

Én megelégszem azzal, hogy ÉN nem fogok semmilyen árral együtt úszni.

2015. ápr. 27. 07:02
 54/71 T. Zoltán ***** válasza:
0%

Kedves Wadmalac!

A döntésedet tiszteletben tartom. Ha a jövőben kérdésed lenne ebben a témában, állok rendelkezésedre, akár privátban akár nyilvánosan.

2015. ápr. 27. 09:39
 55/71 Wadmalac ***** válasza:
Azt előre is köszönöm.
2015. ápr. 27. 11:44
 56/71 anonim ***** válasza:
Hmm, ez a Zsóka nem nagyon kommentel.
2015. ápr. 28. 10:04
 57/71 Wadmalac ***** válasza:
Nélküle is megoldottuk a nagy vadnyugati lövöldözést. :D
2015. ápr. 28. 11:23
 58/71 T. Zoltán ***** válasza:
0%
Jó volt! Köszönöm nektek! :D
2015. ápr. 28. 18:12
 59/71 anonim ***** válasza:

Ja, csak arra gondoltam, hogy a Zsóka és Zoltán ugyanaz.

Amit linkeltem videót, arról mi a véleményed Zoltán? Megfigyelik a tagokat, távolról kameráznak, kitérnek a válaszadás elől. Nem vall egyenességre szerintem.

2015. ápr. 30. 09:48
 60/71 T. Zoltán ***** válasza:
0%

Kedves Karlowy!

Én még nem tettem fel kérdést ide a GYK-ra. Nem vagyok Zsóka sem. Nem értem viszont melyik megosztott videóra gondolsz. Wadmalac-nál látok videókat linkelve. Vagy Wadmalac és Karlowy ugyan az a személy. Ha mégse, megosztanád még egyszer azt a videót, hogy tudjam mire kell reagálnom?

Köszi!

2015. ápr. 30. 13:54
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!