Hogyan van az, hogy emberek véleményt mondanak a szcientológiáról, miközben fogalmuk sincs a témáról?
"a tudomány rovatban"
Bocsánat, kultúra-közösség rovat.
Sajnos egykutya.
Kedves Wadmalac!
Teljesen megértem, hogy a kéretlen és "agresszív" hittérítésre így reagáltál. Én is elküldtem már néhány ilyet életem során, sajnos néha túl bunkó módon.
A kérdező talán azért tette ebbe a rovatba a kérdését, mert a Szcientológia tudományos alapokon is nyugszik.
Tudom, hogy a vallást és a tudományt nem könnyű egy lapon említeni, de ennek csak az az oka, hogy a régi vallások közül a középkorban sokan szinte üldözték a tudományok művelőit. Ezért el is üldözték maguktól a tudományokat és ennek hatására teljesen szétválasztották a két fogalmat. Ez nem jelenti azt, hogy a vallás nem lehetne tudományos vagy a tudomány vallásos. A Szcientológia igyekszik újra összehozni a kettőt és elég nagy sikerrel teszi ezt. Az, hogy sokan ellene vannak, talán a miatt is van, hogy a régi berögzült állapotokból nehéz kiszedni az embereket.
Tényleg jobb lett volna a vallás kategóriába tenni a kérdést, és akkor kevesebb ellenhatást váltott volna ki. Persze az általad említett vallások követői is támadják azért a Szcientológiát, mert ők is azon a véleményen vannak, hogy a vallás legyen különálló a tudományoktól. Szerintem ennek nem kellene így lennie.
Rendben, nem én fogok fölöttetek pálcát törni.
Én megelégszem azzal, hogy ÉN nem fogok semmilyen árral együtt úszni.
Kedves Wadmalac!
A döntésedet tiszteletben tartom. Ha a jövőben kérdésed lenne ebben a témában, állok rendelkezésedre, akár privátban akár nyilvánosan.
Ja, csak arra gondoltam, hogy a Zsóka és Zoltán ugyanaz.
Amit linkeltem videót, arról mi a véleményed Zoltán? Megfigyelik a tagokat, távolról kameráznak, kitérnek a válaszadás elől. Nem vall egyenességre szerintem.
Kedves Karlowy!
Én még nem tettem fel kérdést ide a GYK-ra. Nem vagyok Zsóka sem. Nem értem viszont melyik megosztott videóra gondolsz. Wadmalac-nál látok videókat linkelve. Vagy Wadmalac és Karlowy ugyan az a személy. Ha mégse, megosztanád még egyszer azt a videót, hogy tudjam mire kell reagálnom?
Köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!