Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogyan van az, hogy emberek...

Zsóka__ kérdése:

Hogyan van az, hogy emberek véleményt mondanak a szcientológiáról, miközben fogalmuk sincs a témáról?

Figyelt kérdés
Otthon ülnek a TV és a számítógép előtt, olvassák mások véleményét (ami vagy igaz, vagy nem), és pontosan tudják, mi a szcientológia, pedig még egy könyvet vagy videót sem néztek meg, ami valóban egy szcientológia könyv vagy film lenne. Ez olyan, mint véleményt mondani a Red Velvet torta ízéről, pedig még sosem kóstoltuk.

2015. ápr. 13. 19:49
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/71 Wadmalac ***** válasza:
70%

"Utánanézhetsz a www.szcientologia.org.hu honlapon."

Engedelmeddel, számomra még a legmocskosabb bulvárlap is elfogulatlanabbnak minősül az általad megadott oldalnál. :)

Az a tény, hogy még nem hajították ki őket Brüsszelből, az nem feltétlenül ártatlanságot jelent.

2015. ápr. 16. 14:48
 22/71 anonim ***** válasza:

A kábítószerről is egészen jó fogalmat tudunk alkotni - úgy is, ha nem próbáljuk ki.

Engedelmeddel: a szcientológiát és a kábítószert nem akarjuk kipróbálni a véleményalkotás előtt.

2015. ápr. 16. 16:40
 23/71 T. Zoltán ***** válasza:
17%

Kedves Wadmalac!

Azért legalább a saját hozzászólásaidban megláthatnád az ellentmondást. Azt állítod, hogy a Szcientológia törvénytelenségeket csinál, akarat gyenge embereket tud csak bekebelezni. A kormányok ellenzik.

Akkor azt áruld már el, hogy hogyan tud ilyen gyorsan terjedni és miért van egyre több követője? Miért van az, hogy sikeres emberek is tagjai. Ha csak akarat gyenge embereket tud bekebelezni és csak törvénytelen módszereket használ, akkor hogyan lehet jelen több mint 160 országban? Miért nem tiltják még be? A kormányok simán bezáratnak olyan vállalkozásokat amik az útjukban vannak. A Szcientológiát miért nem záratják be akkor? Hogy tud terjeszkedni ha csak akarat gyenge emberekből áll? Megosztasz itt újságcikkeket. Viszont, ha rólad írna valami rosszat az újság, akkor az hazugság. Akkor most mi van? Ha az általad ellenzett dologról negatív cikket találsz az igaz. Ha az általad kedvelt dologról találsz negatív cikket, gondolom akkor meg hazudik a média. Akkor most hazudik a média vagy sem? Megkérdeztem egy válaszomból, hogy te mennyit teszel a környezeted jobbításáért. Arra legalább válaszolnál?

2015. ápr. 16. 17:11
 24/71 T. Zoltán ***** válasza:
17%

"Hubbard dianetikai írásai, melyeken a szcientológia alapul, a pszichológusok, pszichiáterek szerint áltudományosak, bár ugyanezt állítják a szcientológusok is a pszichiáterek által használt tudásbázisról és tevékenységről. A pszichiátria szerint az egyház azért is kampányol ellenük, mivel a kezelt betegek labilis állapotából adódóan közülük könnyen szerezhet tagokat. Fontos adalék, hogy Hubbard nem egyszer házalt pszichiátriai intézeteknél a módszereivel, de mivel sehol nem fogadták el a féltudományos elméleteit, a pszichiátria-ellenesség innen is ered."

Mondanál egy példát akit a pszichiátria meggyógyított? Úgy, hogy nem kell tudatmódosító szereket szednie. A teljesen tudományos elekrosokkról is írhatnál pár sort, meg a prefrontális lobotómiáról is megkérdezném, hogy mennyire tudományos?

2015. ápr. 16. 17:17
 25/71 anonim ***** válasza:

"Akkor azt áruld már el, hogy hogyan tud ilyen gyorsan terjedni és miért van egyre több követője?"

A depressziós emberek száma is növekszik a világban, és ezt lovagolja meg. A szerencsétlen, reményvesztett embereket csalogatja magához az ígéreteivel, de csak arra megy ki a játék hogy még jobban kifossza őket.

"Ha csak akarat gyenge embereket tud bekebelezni és csak törvénytelen módszereket használ, akkor hogyan lehet jelen több mint 160 országban? Miért nem tiltják még be? A kormányok simán bezáratnak olyan vállalkozásokat amik az útjukban vannak. A Szcientológiát miért nem záratják be akkor?"

A maffiát sikerült megszüntetniük ezeknek a mindenható kormányoknak? A szervezett bűnözést? Kábítószer csempészetet?

"Hogy tud terjeszkedni ha csak akarat gyenge emberekből áll?"

Senki nem állította, hogy CSAK

Az akarat gyenge emberek kifosztásából nyert pénzügyi hatalmát használja fel arra, hogy politikusokat manipulálva elérje céljait.

2015. ápr. 16. 18:34
 26/71 anonim ***** válasza:
86%

T. Zoltán! Ezek egyáltalán nem érvek amiket felsorakoztatsz. Persze, hogy a szcientológia olyan színben fogja feltüntetni magát, hogy csalogató legyen!

Ennyi erővel azt is állíthatnád, hogy a cukros bácsi jó ember, mert látni, hogy cukor van a kezében!

Kíváncsi vagyok, te elhiszed-e a saját maszlagodat, de szerencsére mások nem sokan, a százalékaidból ítélve.

2015. ápr. 16. 18:38
 27/71 T. Zoltán ***** válasza:
0%

Kedves Névtelen!

Azt írod, hogy a kormányok ellenzik a Szcientológiát. Azt állítod, hogy törvénytelen dolgokat csinálnak, kihasználják az embereket, és akarat gyenge emberektől veszik el a pénzüket és most már hozzáteszed, hogy nem akarat gyenge emberek vezetik, csak azoktól veszik el a pénzt. Depressziósoktól, lelkileg sérültektől.

Felteszek egy kérdést. Az akarat gyenge embereknek, a depressziósoknak, a lelki sérülteknek mióta van sok pénzük? Ha meg nincs sok pénzük, akkor meg mit vesznek el tőlük?

A maffiához hasonlítod a Szcientológiát. Érdekes, hogy a maffiáról kiderül sokszor, hogy a kormányok egy egy tagja is a maffiához kötődik. Elképzelhető, hogy ezért nem sikerült még a maffiákat felszámolni?

Ellenben sokak szerint a Szcientológiát több országban be akarták tiltani a törvényhozók. Legalább is ilyen újságcikkeket osztanak meg itt. Ez picit ellentmondás.

Amit írsz, hogy a Szcientológia jó színben tünteti fel magát. Ez igaz. Ki az aki rossz színben akarja magát feltüntetni? Csak azért mert valaki a jó dolgokat mondja el magáról még nem jelenti azt, hogy hazudik. Ha így lenne, azzal azt állítanánk, hogy mindenki hazudik.

Nem elhiszem amit leírok. Több drogellenes kampányban részt vettem én magam is. Több embernek segítettem kisebb nagyobb gondját megoldani, és volt aki örömkönnyekkel küszködve borult a vállamra, hogy megköszönje a segítségemet. Eddig akikkel én találkoztam és segítségért folyamodtak hozzám(és mivel több mint három éve ezzel foglalkozom ezen emberek száma úgy a 3-400 is eléri) talán egy volt akinek rossz véleménye lett a Szcientológiáról de ő is azért mert megpróbáltam rávenni, hogy ne csalja már tovább a feleségét, hanem vagy hozza helyre a házasságát, vagy váljon el. Nem tudott ezzel szembenézni és én lettem a szemébe a sz@r, meg persze a Szcientológia, mert meg akarja mondani neki, hogy mit csináljon. Ha ezt maszlagnak nevezed, szíved joga. Ez az én tapasztalatom. Nem hiszek benne, hanem nap mint nap csinálom. Az, hogy szerinted a Szcientológia rossz, azt el tudom fogadni. Mindenkinek joga van a saját véleményéhez. Valótlanságot is leírhat nyugodtan. Az emberek egy nagy része elfogadja azt amit olvas vagy hall és a nélkül, hogy utána nézne a saját szemével igaznak véli. Ezek az emberek nem nagyon tudnak fejlődni, mert ahogy egy válaszadó írta itt akarat gyengék. Ezek az emberek nem nagyon jönnek a Szcientológia közelébe, mert annyira félnek minden újtól, hogy elhiszik amit a Szcientológiáról írnak. Nem is ezek az emberek keresnek meg. Azok az emberek keresnek meg minket, akik elég nyitottak az új befogadására, elég épelméjűek, hogy meg tudják különböztetni az igaz adatokat a hamistól és így képesek javulást vinni az életükbe. Ezek az emberek lesznek azok, akik végül nagy dolgokat érnek majd el az életben.

Nem akarok meggyőzni itt senkit. Ez a fórum nem is arról szól, hogy meggyőzzük egymást. Kérdéseket és válaszokat talál itt az ember. Erre a kifejezett kérdésre ami alatt rengeteg hozzászólás van már, érdekes, hogy csak én adtam választ. A többi névtelen hozzászóló, meg leírta, azt, hogy neki mi a vélemény e a Szcientológiáról. A kérdés nem ez volt.

2015. ápr. 17. 11:20
 28/71 Wadmalac ***** válasza:

"A maffiához hasonlítod a Szcientológiát. Érdekes, hogy a maffiáról kiderül sokszor, hogy a kormányok egy egy tagja is a maffiához kötődik. Elképzelhető, hogy ezért nem sikerült még a maffiákat felszámolni?

Ellenben sokak szerint a Szcientológiát több országban be akarták tiltani a törvényhozók. Legalább is ilyen újságcikkeket osztanak meg itt. Ez picit ellentmondás."

Nehem, nem ellentmondás, hanem párhuzam.

Épp most árultad el, mitől nem olyan egyszerű megszüntetni a p*csába az egészet.

"kiderül sokszor, hogy a kormányok egy egy tagja is a maffiához kötődik"

Köszönöm a segítséget, magamtól eszembe sem jutott. :D

2015. ápr. 17. 12:28
 29/71 Wadmalac ***** válasza:

"Nem akarok meggyőzni itt senkit. Ez a fórum nem is arról szól, hogy meggyőzzük egymást."

Sajnos ez nem igaz.

A kérdés maga is propaganda célzatú, azt sugallva, hogy mindenki elmeháborodott, aki nem képes belátni, hogy a szcientológia mekkora egy iszonyatosan Q jó dolog.

A kérdésnek semmi más értelme nincs.

2015. ápr. 17. 12:30
 30/71 anonim ***** válasza:

Jó, tudod mit, adok egy esélyt, mesélj kérlek arról, hogy a szientológia, mint vallás, hogyan javítja az életét egy olyan embernek, aki nem isten megváltásáért esdekel, hanem éli az életét, ahogy ő, saját maga jónak gondolja?

Kérlek mesélj, epekedve hallgatom/olvasom monológodat.

2015. ápr. 17. 15:25
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!