Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit gondoltok erről a beszélge...

Mit gondoltok erről a beszélgetésről? A buszon hallottam ma, annyira jó, h a napiszar.hu - ra kellene rakni.

Figyelt kérdés

csak gondoltam, megkérdezlek titeket, h beszéltetek-e már ennyire tudatlan emberkékkel?

- Ti olvastátok az Aranyembert?

- Nem..

- Jó, gondolom, h nem olvastátok volna el, csak kérdezem, h kellett-e.

- Nem tudom.

- Nem ismerős a cim se?

- Aranyember? Ki irta?

2010. febr. 12. 23:50
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
2%

,,Addig örülj amíg nem a közvetlen ismerőseid ekkora barmok. Az enyémek azok."

Jó, de ha ilyen művelt vagy akkor írd inkább úgy, hogy enyéim, mert az helyes.

2010. febr. 13. 01:58
 22/32 anonim ***** válasza:
100%

"Jó, de ha ilyen művelt vagy akkor írd inkább úgy, hogy enyéim, mert az helyes."

az enyémek is ugyanolyan helyes

amuúgy szerintem semmi érdekes nincs ebben a párbeszédben..én is nemrég tanultam azelőtt nem tudtam, hogy ki írta

2010. febr. 13. 08:15
 23/32 anonim ***** válasza:
100%
A magyar és a világirodalom klasszikusait illene ismerni,még akkor is,ha nem olvassák el a regényeket.Sajnos,ma még egyetemet végzettek is híján vannak az általános műveltségnek.Ez az oktatási rendszer ( és a szülők) hibája.
2010. febr. 13. 08:44
 24/32 anonim ***** válasza:
100%
A Napiszarra nem fogják kirakni, mert nem divat olvasni, engem is kinevettek anno, hogy milyen sokat olvastam általános- és középiskolában (több, mint 100 regényt olvastam el érettségiig, és minden kötelezőt kivétel nélkül, nem a rövidítetteket), pedig én 2003-ban érettségiztem, nem vagyok mai tini.
2010. febr. 13. 09:03
 25/32 anonim ***** válasza:
57%
Ezért kell inkább zenét hallgatni ^^' Nem kapsz agybajt a sok hülyétől :)
2010. febr. 13. 10:13
 26/32 anonim ***** válasza:

Egyébként ez a párbeszéd nem jó, nem poén, hanem elszomorító, hogy ez van. Nem baj, én továbbra is olvasok.

Amúgy az Aranyember nekem se volt egy nagy élmény (2-szer is kötelező volt, általánosban 8. osztályban, később középiskolában, egyszer a filmet is megnéztük osztály szinten, és meg is beszéltük, hogy miket hagytak ki a regényből), Jókaitól sokkal jobban tetszett egy másik kötelező, a Fekete gyémántok.

2010. febr. 13. 10:19
 27/32 anonim ***** válasza:
Végzősök? :D Lehet hogy szakmások inkább :D Ennyire csak nem alul művelt egy 12.- es... Én is 12- es vagyok. (hozzátenném: szakközépbe) de nálunk az Aranyember tananyag volt.
2010. febr. 13. 10:54
 28/32 anonim ***** válasza:
az aranyember nálunk 7-es anyag volt. És, hogy mit gondolok? Hogy elszomorító.
2010. febr. 13. 14:27
 29/32 A kérdező kommentje:

igen. szaksuliról van szó. csak én nem vok magyarországi, és nálunk a 4. az a végzős osztály. nem vmi érdekes az Aranyember, de azért na.. alapdolog. nem is poénnak szántam, csak h lehetséges, h vki ennyire műveletlen legyen? az a gond, h egyre több ilyen emberrel talalkozok. és nem sok olyan pasival talalkoztam eddig, akik ki tudtak volna nyögni 1 értelmes mondatot vmilyen könyvről. max. annyi volt az egész dolog, h:

- szoktál olvasni?

- ö, ja.. ujságot.

ez meg engem nagyon idegesit. :S

2010. febr. 13. 15:34
 30/32 anonim ***** válasza:
Hülyék voltak/vannak/lesznek. Ez van. Nekem is volt olyan ismerősöm, aki szabályosan kiröhögött, mikor mondtam, hogy nem, nem láttam a tegnap esti van Damme filmet, mert konkrétan olvastam akkor. Az hogy egyre többen vannak az ilyenek, az az oktatási rendszer fokozódó lezüllesztésének a hibája elsősorban.
2010. febr. 13. 23:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!