Mi a véleményetek erről? "Az iskolában nincs helye a rasszizmusnak. "
Az osztályfőnökünk tette ezt a kijelentést,ugyanis van egy-két magát jobboldalinak valló,rasszismusát nyíltan vállaló fiú.Volt már konfliktusok az egyik osztálytársunkkal aki félcigány,aki természetesen minden baját tolmácsolta az oszt.fő felé,így ezek a srácok kiérdemelték "jutalmukat", egy osztályfőnökit.Aztán most megint volt valami balhé(nem az osztálytársunkkal) és az osztályfőnök elkezdett velük hisztérikusan ordítani hogy ezt ebben a gimiben nemlehet megtenni,itt nem lehet rasszizmus és hogy nyugodtan lehet távozni más iskolába is.
Ennyire a fajvédést nevelnék a gyerekekbe???
Nemhiszem hogy normális az hogy ezért őket az igazgatóiba kell ráncigállni meg osztályfőnökiket osztogatni..szerintem mindenkinek joga van a saját véleményére,és a nézeteik miatt nemkéne ilyen büntetéseket kiszabni,ettől úgyse fognak megváltozni,max. mégjobban fognak lázadni...Bevallom énse szívlelem a romákat meg az egyéb nemzeteket,de ezzel nemvagyok egyedül az osztályban,sőt az iskolában se,de mi ennek nemadunk olyan nagy hangot.
Mi a véleményetek erről?
15/L
Hát, nem tudom, ebből azért az jön le, hogy mindkét fél egyformán hibás. Bár nekem úgy tűnik, hogy nem a félcigány csaj kezdte az egészet.
Lényeg a lényeg, hogy a rasszizmus káros, destruktív és nem való a suliba. És itt nem arról van szó, hogyha egy cigány beléd köt, ki akar rabolni, akkor hagyd magad, és ne védekezz. És nem is arról, hogy ha egy cigány kirabol, akkor utána haverkodj össze egy másik cigánnyal.
Hanem arról, hogy ha egy cigány bántott téged, akkor azért ne egy másik cigányok töltsd ki a haragod.
A rasszizmusba pont az a rossz, hogy ártatlan embereket olyan dolgok miatt büntetsz, amikről nem tehetnek.
Mit szólnál, hogyha egy szlovák behúzna neked egyet, mondván hogy neki behúzott egyet egy másik magyar?
Az éremnek mindig két oldala van! Az a magyar ember akit kiraboltak, megvertek, az vajon mit vétett a cigány ellen? Ők hány ártatlan embert büntettek meg? Csak hogy egy igen szomorú példával éljek, Marian Cozma mivel is vétett a cigányok ellen? Hallottuk, azzal, hogy táncolt.
Én sajnálom azt az elenyésző számú cigányságot, akik rendesek. De ameddig minden tisztességes cigányra 20 rossz példát lehet említeni, addig az állapot elfogadhatatlan.
13:26:
Persze, én abszolút megértem ezt, a rasszizmus valamilyen szinten természetes ösztön.
De ez csak elmélyíti a problémát. Hiszen képzeld csak magad elé, hogy van egy cigánylány, aki tök normális meg minden, és elkezdik piszkálni és szidni, amiért cigány.
És a piszkálás elől ki fogják megvédeni? A bűnöző fajta cigányok, mert ők cigánynak tartják, és bevédik. Tehát előbb-utóbb hozzájuk fog csapódni és alkalmazkodni.
És hopp máris egy normális cigánnyal kevesebb!
Meg kell mutatni, hogy megéri normális cigánynak lenni.
És amit írtam az csak az érem egyik oldala. Persze a segélyeket csökkenteni kell, plusz szociális kártya. De ez a parlamant, a törvényhozás feladata, az átlagemberé meg az, hogy ne legyen rasszista, mégha a bűnöző cigányok azok is. Bár ők mindenkibe belekötnek.
Csak ez lehet a megoldás, vagy a dinamit. De mivel az utóbbira nincs esély, lehetőség, az előbbivel kell élni!
13:36: Ezzel vissza is kanyarodtunk a fő problémához, a bűnöző cigányokhoz. Igen, ez a fő probléma, hogy vannak. Nagy vonalakban egyetértünk, ez egy ördögi kör. A cigányok agresszívak, mert elnyomva érzik magukat, a magyarok viszont az agressziójukat nem tudják tolerálni, ezért rasszisták. Ezért egyre és egyre mérgesebb a viszony.
Véleményem szerint a megoldás nem az, hogy szemet hunyunk a problémák felett. Első lépésként azt kéne elérni, hogy mindkét fél engedjen a szorításból. A cél pedig, hogy a cigányok szocializálódjanak! Minden más csak félmegoldás. Bár sokat sejtető, hogy erre sok-sok év alatt nem voltak képesek. Kár értük! A kultúrájuk és a művészetük nagyon színes, jó lett volna, ha ezt méltóképpen tudják átadni az emberiségnek.
Egyértelműen változás kell, de az állam dolga lenne ezt elindítani. Ellenben ha azt szajkózzák, hogy nincs cigánybűnözés, ha a cigányok továbbra is merdzsóval járnak segélyért, addig a magyar emberek frusztrációja csak nőni fog, így pedig vissza is értünk ahhoz a bizonyos körhöz. De sajnos nagyon kellenek azok a szavazatok.
A magyar ember igazságot akar! Addig is, hadd érezzem magam az állam által negatívan diszkrimináltnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!