Kell-e ezért szégyent éreznem? Nemesi felmenők
Figyelt kérdés
1990ben születtem, vidéki városi körülmények közt élünk szüleimmel, akik mindketten kétkezi szakmunkás emberek voltak egész életükben, így tudták összehozni a jelenlegi kertes családi házunkat. mindketten '54-es születésűek. édesanyám mesélte hogy az ő nagyapja nemes volt de eltékozolta, kártyázta vagyonát és gyakorlatilag egy generáció alatt semmissé vált. belegondoltam kell-e ezért nekem szégyenkeznem? ha máshogy alakítják anno, én is jobb helyzetben lennék most és talán könnyebb életem lenne.2014. dec. 5. 20:38
1/6 anonim válasza:
Miért kéne? Többre fogod magadat tartani, ha a saját két kezeddel dolgozol meg a vagyonodért, és nem a felmenőidtől örökölsz. Inkább legyél büszke a nemesi származásodra, nem mintha bármit számítana mostanság.
2/6 A kérdező kommentje:
tudom hogy nem számít, csak olyan szintre vetítettem hogy mi van ha ez genetikailag öröklődik? megmondom, nekem sincs magas iskolai végzettségem, én is egyszerűbb ember vagyok akár a szüleim, és fizikai gyári munkát végeztem de mindig ott van bennem a mi lett volna ha.. gondolat. kár ezen rágódni? csak annyi mindent befolyásolhatott volna
2014. dec. 5. 20:49
3/6 anonim válasza:
Nem befolyásolt volna semmit. A nemesi előjogokat a háború után eltörölték, ha volt vagyonuk azt elvették. Meglehetősen hátrányba kerültek a munkás emberekkel szemben.
Az életed semmiben nem változtatta volna meg.
4/6 A kérdező kommentje:
köszönöm
2014. dec. 5. 21:22
6/6 anonim válasza:
Kedves Kerdező!
Szerintem nem a többiek véleményét kell kikérnek arról, hogy Te mit érezz. Én személy szerint, szinte ugyan olyan helyzetben vagyok mint Te. Édesapám felmenői elkártyázták, édesanyám felmenői pedig Trianon után vesztették el kastélyaikat, házaikat, földjeiket(... stb.) a Felvidéken, de ennek ellenére nem érzem úgy, hogy szégyelnem kéne magam, éppen ellenkezőleg. Büszke vagyok rájuk, hogy a haza és a király szolgálatában ilyen előkelő rangot szereztek.
Üdvözlettel: egy sorstársad
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!