Akiknél a felmenők között gyakran előfordult alkoholizmus, depresszió, öngyilkosság, jobban figyeltek a gyerek viselkedésére bizonyos dolgokban?
Amiatt, hogy az ezekre való hajlam öröklődik.
Az én lányaim még kicsik, és nagyon szeretném/remélem, hogy észre fogom venni, ha esetleg örökölték ezt.
Egyenlőre még nem olvastam utána, hogy vajon mik azok a viselkedésminták, amik jelezhetik ezt, és mit hogyan lehet kezelni.
Neveléssel kapcsolatban egyébként sokat olvasok.
Akiknél vannak hasonló felmenők, aggódtok, hogy valóban örökölhet valamit a gyerek?
Én pánikbeteg vagyok,és igen,előfordult már hogy belegondoltam mi lesz ha...én nem verem nagy dobra ezt a dolgot,olyannyira,hogy a környezetem észre sem veszi alap esetben,korlátokkal ugyan de teljes életet élek,nem akarok terhelni senkit a problémáimmal,gyűlölöm ha sajnálnak,így maximum magamban szorongok és pánikolok egy adott helyzetben,szerencsére elég jól sikerül kezelnem ezeket a szorongásos rohamokat,csak marha kellemetlen olykor.Így mivel a gyerekem ebbe nem fog belelátni,nem is tanulhatja el tőlem a rossz viselkedésmintákat (úgyszólván) ha meg tényleg a génjeinkben hordozzuk,és rajta is kijön (de kijön ez már bárkin,sajnos népbetegség) akkor tudom miről van szó,és mellette állok,segítek amiben tudok.
De azért reménykedem,hogy nem fog megjelenni nála...
Nekem is van a felsoroltakból minden a családban, de eddig nem jutott eszembe, hogy féltsem a gyerekeket...
Mi a férjemmel igyekszünk normálisan nevelni őket, nem kihangsúlyozva a problémákat, de nem is titkolva azokat. Mindig a gyerekek mellett szeretnék állni, a férjem életében is első a gyerek, így úgy érzem nem lesz gond. Persze mi sem vagyunk tökéletesek.
Gondoljátok, hogy félnem kéne?
Én inkább a drogoktól féltem őket, bár még kicsik. A majdani kamaszkor kemény lesz, remélem átvészeljük ezek nélkül...
Nálunk sem lát rossz példát, és szerintem is ez a legfontosabb!
Csak mindenféle szakirodalmak vannak mindenre, nem tudom, hogy érdemes lenne-e alaposabban utánanézni.
De végül is, szerintem ha rendesen törődünk velük úgy is észrevesszük, ha baj van, nem kellenek ehhez könyvek. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!