Miért nevezi a törvény a szüleimet, nagyszülőköt, felmenőimnek. Szerintem, értelemszeűen inkább a lemenő ághoz tartoznak, vagy sértő lenne a lemenő elnevezés?
Figyelt kérdés
Komolyan,nem értem miért ez az elnevezés.Vagy arra gondolt a tisztelt "nagytudású" törvényalkotó: nevezzük az időseket felmenőnek,úgyis hamarosan felmennek a menybe.#felmenők?
2013. nov. 8. 21:49
1/26 anonim válasza:
Szimplán csak buta vagy, kár ezt magyarázni.
3/26 anonim válasza:
Ugye ezt nem komolyan kérdezed? LOL
Azért felmenők, mert feletted vannak a családfán, te vagy a leszármazott.
4/26 anonim válasza:
Szerintem úgy érti a kérdező a "lemenő" ágat, hogy nekik az életük már a vége felé jár.
Kedves kérdező,
a fel- és lemenő ági rokonokat nem ez alapján nevezik így, hanem azért, mert a családfában úgy rajzoljuk, hogy apa-anya egy szint, gyerekek alattuk. Ezért a nagyszülők felfelé (ők a felmenők, a felmenő ága a családfának), a gyerekek, unokák lefelé vannak.
5/26 anonim válasza:
Te komolyan ennyire buta vagy, vagy csak szórakozol? :P
8/26 anonim válasza:
Ha nagy leszel, elmagyarázom a mágnest!
9/26 anonim válasza:
Remélem még nagyon fiatal vagy. Akkor viszont az a szomorú, hogy a szüleidtől nem tudod megkérdezni ezeket, és a neten írsz ki ilyen kérdéseket. Nekem is voltak ostoba kérdéseim, mint mindenkinek, csak én a szüleimnek tettem fel, akik nem leostobáztak, hanem megválaszolták.
10/26 A kérdező kommentje:
Úgy látom itt senkinem tudja a választ,inkább jó magyar szokás szerint lehülyézi a másikat!A CSALÁDFA egyébbként az aljánál-a legidősebb rokonnál kezdődik,és úgy ágazik széjel.A koronában vannak a legfiatalabb családtagok,értelemszerűen ők a felmenők!!Van itt aki ÉRTELMES választ tud adni?
2013. nov. 8. 22:15
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!