Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Egy egészséges ember is lehet...

Egy egészséges ember is lehet cukorbeteg, ha a felmenők között ez nagyon öröklődő?

Figyelt kérdés
Felmenők között sokan voltak cukorbetegek és sokan örökölték. Még fiatal vagyok ( 19 F ), viszont se nem iszom, se nem dohányzom viszont rendszeresen sportolok. Így is van esély arra, hogy nálam is kialakul a későbbiekben?

2014. nov. 15. 21:00
 1/4 anonim ***** válasza:
Amennyire tudom, a dohányzásnak nem sok köze van a cukorbetegséghez. Ha a családodban sok volt a cukorbeteg, akkor nálad nagyobb eséllyel fordulhat elő. Sportolj rendszeresen továbbra is, és ne egyél túl sok cukrosat meg liszteset, akkor nagyon kicsi a valószínűsége hogy Te is cukros leszel.
2014. nov. 15. 21:12
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2014. nov. 15. 22:14
 3/4 anonim ***** válasza:
Dédiig ismerem családfát, senki se volt cukorbeteg, én egyes típusú cukorbeteg lettem.
2014. nov. 18. 23:32
 4/4 anonim ***** válasza:
A hajlam örökölhető, növeli a kockázatot, ha valaki már cukros a családban. De ha valaki cukros, az már eleve nem egészséges, ezt rakd helyre a fejedben! Viszont ha ki s derülne valami, Mielőtt orvosi utasításra elkezdenéd a sok szart magadba bökni, kezdj el szénhidrátmentesen étkezni és csodát fogsz látni. Ma már 6-os érték felett hajlamosak cukorbetegnek nyilvánítani és elkezdenek gyógyszerrel tömni. 20 éve még 9-es értéknél azt mondták, hogy diéta. Azért van különbség. Nem kell azonnal a góvyszerlobbi zsebét tömni.
2015. márc. 31. 07:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!