Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Nincs kedvem élni gyakran...

Nincs kedvem élni gyakran szoktam ezen gondolkozni, veletek is gyakran előszokott fordulni?

Figyelt kérdés

Nem teszem meg de nem a félelem miatt egyáltalán nem lenne félelmem megtenni csak a családomat sajnálnám ez miatt,igazságtalanak és torznak tartom a mai világot és társadalmat mindenki öntörvényű és rossz eszméket követ igaz barátság,felhőtlen kapcsolat/házasság se nagyon létezik.Úgy érzem csak az jut feljebb aki minél aljasabb ember és képes átlépni a gyengébbeken,nagyon együtt érzést se tapasztalok az emberektől más emberek felé.A legtöbb embernek a sok illúzió többet jelent mint az emberi kapcsolatok például:gazdagság,sikeresség,okosság,csillogás,tehetség és ezért szinte mindenre képesek,akik hátráltatják őket vagy máshogy látják a dolgokat azokat lenézik.Politika,szakmák,tudományok,egészségügy nem az emberért vannak hanem hogy minél nagyobb pénzt szedjenek be az emberektől.Arról nem is beszélek ahogy a technológia fejlődik az emberi kapcsolatok annál jobban esnek szét és válnak értéktelenebbé,többet jelent az embereknek egy követés vagy néhány lájk mint az hogy mi történt egy ismerősével.

Egy ilyen világban miért érdemes élni?

2014. dec. 4. 21:33
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Nagy részben igazad van:) tényleg nem az erősségem a fogalmazás,de azért kicsit erősnek érzek 1-2 pontot főleg hogy utána próbáltam megírni hogy nem akarok általánosítani de azért nagy részben igaz legyen
2014. dec. 5. 09:28
 12/13 anonim ***** válasza:

"Én amit érzek és tapasztalok azt írom le,"

- Felfogtam.

"tisztelném benned hogy ha érveket írnál és meg győznél"

- Ez nem az én dolgom, hanem a tied.

"de amit te csinálsz azt hívják okoskodásnak "azér nincs igazad mer én azt mondom"színvonal kérdésre-kérdéssel felelsz.

- Most írjam le ugyanazt, amit Te, ccsak minden mondatba illesszek be egy "nem"-et? Érveket Te sem írtál, csak ítéletet. Ennyi erővel én meg azt vonahtom le az írtakból, hogy "azért van igazam, mert azt mondom". Annyit én is le tudok írni, hogy én meg nem ezt tapasztaltam. De arról sosem mernék abszolút ítéletet mondani, hogy mi zajlik az emberek többségének fejében, mert erről neked sem lehet közvetlen tapasztalatod. Ahogy arról sem, hogy a világ milyen volt korábbi állapotában, hogy a mait elítéld.

"Én nem ítélem el ha valakinek más nézőpontja van sok oldalúak vagyunk ezért próbáltam úgy írni hogy ne általánosítsak másokat de viszont benne legyen az hogy a többség ilyen."

- Egy fenét. Ezt írod: "torznak tartom a mai világot és társadalmat mindenki öntörvényű és rossz eszméket követ"

Ez nem volna általánosítás?

Azért rühellem az ilyen szövegeket, mert úton-útszélen azt hallani, milyen rosszak az emberek, de akinek a szájából elhangzik, az mind elmondaná, számára mennyire fontosak azok az értékek, amikről azt állítják, hogy nem is léteznek. Akkor miről beszélünk? A tipikus "mindenki átlagos, de én különleges vagyok" szindróma, amitől sok ember szenved.

2014. dec. 5. 14:51
 13/13 xeniah ***** válasza:

Kedves Kérdező, amiről írtál, az általánosságban igaz, és az emberi önzésből fakad. Erről ír a Biblia is, hogy ez lesz jellemző egyre inkább az emberekre:

"Értsd meg, hogy az utolsó időkben nehéz lesz helytállni. Az emberek ugyanis énközpontúak lesznek, akik csak magukat és a pénzt szeretik; dicsekvők lesznek és büszkék, akik gonosz dolgokat mondanak másokról; szüleiknek nem engedelmeskednek; hálátlanok és istentelenek. Hiányozni fog belőlük a mások iránti szeretet, nem akarnak majd megbocsátani, szívesen mondanak rosszat másokról, mértéktelenek és féktelenek lesznek, akik gyűlölik a jót. Elárulják majd a barátaikat, gondolkodás nélkül vakmerően cselekszenek, büszkék lesznek, és nem Istent szeretik, hanem inkább az élvezeteket hajszolják." 2Timóteus 3:1-4

Viszont ez nem azt jelenti, hogy ez kell, hogy jellemezze a te életedet is. Van másik út, én rátaláltam, és ismerek sokakat még, akik szintén nem az általad felvázolt úton járnak. Ebben a sötét világban egy gyertya fénye is tud világítani a közvetlen környezetének, több gyertya meg még több fényt ad. Csak ehhez rá kell találni a fény forrására, hogy a te életed is ilyen gyertya lehessen, legyen értelme élni, és a fényt tovább tudd adni másoknak.

2014. dec. 10. 15:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!