Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Nincs kedvem élni gyakran...

Nincs kedvem élni gyakran szoktam ezen gondolkozni, veletek is gyakran előszokott fordulni?

Figyelt kérdés

Nem teszem meg de nem a félelem miatt egyáltalán nem lenne félelmem megtenni csak a családomat sajnálnám ez miatt,igazságtalanak és torznak tartom a mai világot és társadalmat mindenki öntörvényű és rossz eszméket követ igaz barátság,felhőtlen kapcsolat/házasság se nagyon létezik.Úgy érzem csak az jut feljebb aki minél aljasabb ember és képes átlépni a gyengébbeken,nagyon együtt érzést se tapasztalok az emberektől más emberek felé.A legtöbb embernek a sok illúzió többet jelent mint az emberi kapcsolatok például:gazdagság,sikeresség,okosság,csillogás,tehetség és ezért szinte mindenre képesek,akik hátráltatják őket vagy máshogy látják a dolgokat azokat lenézik.Politika,szakmák,tudományok,egészségügy nem az emberért vannak hanem hogy minél nagyobb pénzt szedjenek be az emberektől.Arról nem is beszélek ahogy a technológia fejlődik az emberi kapcsolatok annál jobban esnek szét és válnak értéktelenebbé,többet jelent az embereknek egy követés vagy néhány lájk mint az hogy mi történt egy ismerősével.

Egy ilyen világban miért érdemes élni?

2014. dec. 4. 21:33
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Igen. De a többit, amit írsz, közhelyes okoskodásnak tartom.
2014. dec. 4. 21:39
 2/13 A kérdező kommentje:
igen?:) légyszíves adj magyarázatot is rá,nem általánosítottam de az emberek nagy részének nem számítanak az emberi kapcsolatok
2014. dec. 4. 21:45
 3/13 anonim ***** válasza:
Néha. De mindig visszatérek
2014. dec. 4. 21:46
 4/13 anonim ***** válasza:
Na, és Te honnan tudod, több miliárd embernek mi számít?
2014. dec. 4. 22:00
 5/13 A kérdező kommentje:
Én amit érzek és tapasztalok azt írom le,tisztelném benned hogy ha érveket írnál és meg győznél de amit te csinálsz azt hívják okoskodásnak "azér nincs igazad mer én azt mondom"színvonal kérdésre-kérdéssel felelsz.Én nem ítélem el ha valakinek más nézőpontja van sok oldalúak vagyunk ezért próbáltam úgy írni hogy ne általánosítsak másokat de viszont benne legyen az hogy a többség ilyen.
2014. dec. 4. 22:07
 6/13 anonim ***** válasza:
Igazad van, viszont ettõl függetlenül ne menjen el a kedved az élettõl.Egészséges vagy, na ennek örülni kell, van családod, jól vannak ennek örülni kell.Van mit enned, van mit innod, van fedél a fejed fölött ennek is örülni kell stb.Mindenki ugy teszi a dolgát,ahogyan tetszik nekik, de amiket leirtál sok ember érzi ugyanazt .
2014. dec. 4. 22:20
 7/13 anonim ***** válasza:

"A legtöbb embernek a sok illúzió többet jelent mint az emberi kapcsolatok"

- na és? "a legtöbbnek" - de nem mindnek!, pl neked sem. Keresd azokat, akiknek fontos vagy és akik neked is fontosak. A világ szép! fedezd fel!

[link]

2014. dec. 4. 22:22
 8/13 anonim ***** válasza:
Utolsó ez meghivóval müködik?
2014. dec. 4. 22:33
 9/13 anonim ***** válasza:

hopp, nekem megnyílt -nem volt meghívó, csak beírtam "a világ szépsége"- és hopp ott volt.

De hát végül is a fogantatásunkkor erre a gyönyörű világra kaptunk meghívást. Vigyázzunk rá. És rajtunk - rajtam, rajtad, rajtunk - is múlik, mennyire fedezzük fel a szépségét és mennyire őrizzük meg. És mit teszünk hozzá. Példák: Bach sok szépséget vitt bele a teremtett világba. Egy mészkőburkolatot letörő, szennyező ember meg pusztítja a szépségét. Tehát rajtunk is múlik.

2014. dec. 5. 08:09
 10/13 anonim ***** válasza:

Első körben adhatnál értelmet az életednek. Mondjuk megtanulhatnád a vesszők mibenlétét, alkalmazásának módjait, úgy mindjárt érthetőbbé válnának a leírt gondolataid, és nem csak egy hatalmas egybefüggő szókatyvasz lenne az írásod.

"mindenki öntörvényű és rossz eszméket követ"

Ezek szerint te is? Ha igen, miért? Vagy ha te nem, akkor honnan veszed, hogy MINDENKI más is? Ha te kivétel vagy az általad felállított, általánosító szabály alól, akkor más is lehet kivétel alóla. Csak meg kell találnod ezeket az embereket. Máris itt a következő esély, hogy értelmet adj az életednek.

"Arról nem is beszélek ahogy a technológia fejlődik az emberi kapcsolatok annál jobban esnek szét és válnak értéktelenebbé"

Ez csak abban az esetben igaz, ha jobban kedveled az elektronikai eszközöket, mint az embereket. Egy időben én is hasonlóképp voltam, minél több embert ismertem meg, annál jobban kedveltem a kutyámat (Woody Allen után szabadon). Aztán rájöttem, hogy ugyan a többség hozzáállása, értékrendje különbözik az enyémtől, azért vannak olyan emberek is az életben, akikkel nagyon jól meg tudjuk érteni egymást. Nem feltétlenül lettünk ezekkel az emberekkel pacsihaverok, de jól esett, ha néha rámcsörögtek megkérdezni, hogy éppen mit csinálok, vagy nincs-e kedvem átugrani egy kávéra. Ezt pedig viszonoztam én is feléjük. A távolságtartás megmaradt, de egy idő után kinövünk abból, hogy két nap után a legjobb barátunknak kiáltsuk ki újdonsült ismerősünket.

"többet jelent az embereknek egy követés vagy néhány lájk mint az hogy mi történt egy ismerősével."

Ez megint általánosítás. Igen, vannak ilyen emberek is. Nekem viszont még fészbuk regem sincs, ergo se a követéseket, se a lájkokat nem igénylem. Ha viszont én kivétel vagyok, akkor ugyanúgy lehet más is, tehát ebben a formában ahogy írtad, ez sem igaz. Csak rá kell találni az ilyen emberekre. Persze, úgy nehéz lesz, ha naphosszat csak azt bámulod, hogy kinek mennyi lájkja meg követése van...

Adj értelmet az életednek, találj valami testhezálló hobbit, amit szívesen csinálsz. És ne azért csináld, hogy minél több "lájkot kapj" (akár a valós életben is), hanem azért, mert tényleg kedved leled benne. Tehát ne a megfelelési kényszer vezéreljen, hanem tudd szívvel-lélekkel csinálni azt, amit csinálsz. Ez egy amolyan paradoxonféle is, aki azért csinál valamit, hogy minél több lájkot gyűjthessen be érte, az fogja a legkevesebb lájkot begyűjteni.

2014. dec. 5. 09:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!