Ha bármely származású emberrel jól kijövök, csak a cigányt "nem szeretem", akkor rasszista vagyok?
"A rasszizmus olyan gondolkodásmódot jelent, amely az emberek külsejében megfigyelhető eltéréseket kiemeli, ezekhez morális, társadalmi és politikai különbségeket rendel hozzá..." - a wikipédiáról.
Hát az a helyzet kérdező, hogy (azok alapján amit leírtál) rasszista vagy, de... na és? Figyeld a válaszokat, olyan mintha azt írtad volna helyette hogy "utálatos ember vagyok?". Vagyis mintha valami sértő szitokszó lenne ez a "rasszista", pedig nem az. Így alakult ki benned, a tapasztalataidból. Ez van. Rossz ember attól nem vagy, viszont bevallhatod...
Szia! Én köztük élek, szüleim köztük dolgoznak, nap mint nap érintkeznek sok cigánnyal. Egyikőjük sem volt rasszista, amíg el nem kezdtek ott dolgozni, most viszont meglátták, mi van ott. Mindegyik cigány hülye. Mind kivétel nélkül. Tök reménytelen hogy valaha is megtanítsd őket emberként viselkedni. Van egy-kettő, amelyik ideig-óráig képes úgy viselkedni, mintha tisztességes, becsületes ember lenne, de előbb-utóbb, főleg krízishelyzetben mindegyikből kijön a cigány vér.
Nem messze innen hajnal ötkor meghalt az apuka egy cigány családban, hamarabb kihívták a biztosítóst mint az orvost, hogy még köthessenek rá egy életbiztosítást! És még ezrével tudnám mondani az ilyen eseteket. Lop csal hazudik MINDEGYIK.
És hogy a kérdésre is válaszoljak: nem, nem vagy rasszista, mert a cigány nem ember. Maximum állatgyűlölő vagy. Aki nem tud emberként viselkedni, az ne várja, hogy emberként kezeljék!
13:36:
Állatokat szeretem, hozzájuk végképp nem hasonlitanám (nincs hosszú i-m), hisz nem azzal van a gond, hogy ösztönből cselekednének, sokszor nem is a túlélésért, hanem előre megfontoltan, rosszindulatból.
16:46:
Tisztelet a kivételnek, akik mindenhol vannak. A befogadáshoz még annyit fűznék hozzá, hogy nálunk is volt még (egy pesti általános iskolában) jó pár cigány kisgyerek, akikkel ugyanúgy játszottunk (6-7 évesen), mint bárki mással, hisz csak gyerekek voltak a sok közül a mi szemünkben, mégis ők voltak azok többségében, akik már akkor lopkodtak, fenyegették a másikat, mocskos szavakat mondtak, mikor mi még azt sem tudtuk, mi az. Ez nevelés kérdése részben, amit már eleve az ő szüleik rontanak el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!