16-17 éves roma származású srácok, miért kötnek bele egy szintén ilyen korú, magyar srácba? . Amikor a magyar srác csak szimplán sétál? .
szerintem irigylik. Mert sok az előítélet velük szemben, ami megnehezíti a dogokat, és tudják, hogy ez neki nincs. És nem tudnak ellene tenni. Ettől antiszocializálódnak - és ettől az ellenük hozott ítélet erősebb- ez egy ördögi kör, egymást erősíti a két dolog, szinte egyszerre keletkezve, mint hatás-ellenhatás.
-aa
Mert a cigánynál az erőszak a tisztelet kivívásának eszköze, ami a törzsi kultúrák ismertetőjegye. Vegyél egy csapat cigányt, ránézésre meg lehet mondani, mi a rangsor. A rangsor pedig aszerint alakul, hogy az egyedek mennyire fejezik ki a dominanciájukat. Fejlettebb kultúrákban ezt a szellemi kiemelkedéssel érik el, a cigányoknál pedig a régóta működő erőszakrendszerrel. Viszont annyi a változás, hogy nem elsősorban egymással szemben alkalmaznak erőszakot, hanem kívülállókkal szemben(magyarok). A magyarok nem szeretik az erőszakot, és más társadalomban élnek, könnyen megfélemlíthetők. A cigány meg úgy él, hogy ha valami nem tetszik neki, vagy előre akar jutni, akkor üt. Ha nem teszi, gyengének tartják a fajtársai, és lejjebb kerül a rangsorban. A cigány akkor is agresszív, ha nincs meg a döntő testi fölénye. A megfélemlítésre épít, és 99%-ban nyer is ezzel. Egy 10 éves cigány gyerek meg tud félemlíteni egy felnőtt magyar embert, aki nem tud mit kezdeni az értelmetlen erőszakkal. Mint amikor a béka felfújja magát, és elijeszti a borzot.
És még valami segíti a cigányokat: A túlságosan enyhe büntetések. Egy magyar megretten attól, ha csontját törik, beverik a képét, megszúrják, de a cigány nem fél az emiatt kapható 1-2 év börtöntől. Neki az semmi.
Szerintem azért, mert túl sok a rasszista ebben az országban.
Ha mindig csak bántják őket, mit vártok?!
Én megértem, bár rosszul esik, amikor nekem is beszólnak, mert én szeretem őket. Persze nem tudhatják...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!