Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Tűz esetén kit mentenél ki,...

Tűz esetén kit mentenél ki, ha módodban állna, a saját, szeretett háziállatod, vagy egy idegen embert?

Figyelt kérdés

A kérdés fiktív.

Aki már olvasta más témakörben a kérdést, kérem ide ne válaszoljon, különböző érdeklődési körű emberek válaszaira lennék kíváncsi, ezért írtam ki ide is.

Majd később belinkelem az eredeti kérdést!

Ha életkort írnátok, megköszönném!

2014. okt. 13. 22:25
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Az eredeti kérdésnél sok válasz érkezett, és az állatok nyertek. :/

http://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__egyeb-kerdesek__61815..

2014. okt. 15. 15:03
 12/15 anonim válasza:

Igen, mert ez egy elég érdekes elvi és érzelmi kérdés.

Érzelmi szempontból nem vonz semmi az adott idegen iránt, viszont elvi szempontból ítélve nyilván ő az, akit emberségesebb kimenteni.

Az segíthet, ha nem arra gondolunk, hogy " ez csak egy idegen " , hanem arra, hogy az az idegen valakinek az apja/anyja, férje/felesége, gyereke, stb. - Ilyen szempontból nézve , milyen ÉRZÉS volna a házi kedvenced tűzből való kimentése után amellett a fiú mellett állni, akinek az APJÁT kimenthetted volna a tűzből ?

. . .

2014. okt. 16. 13:46
 13/15 A kérdező kommentje:
Az eredeti kérdésnél volt erre is válasz, hogy mit érezne: elégedettséget, mert az, akit ő szeret, megmenekült...
2014. okt. 17. 22:26
 14/15 anonim válasza:
#13 - Ezért van az, hogy az ember a hűvös logikáját is használnia kell, nem csak az érzelmeit.
2014. okt. 18. 09:37
 15/15 A kérdező kommentje:
Szerintem is. Én nagyon meg voltam lepődve a válaszokon, tanulságos volt.
2014. okt. 18. 12:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!