Mi a véleményetek az afrikai négerekről? Életképesek?
Természetesen nem az összes afrikai négerről beszélek, hanem ahol éheznek az emberek.
Ha látok egy filmet róluk, mindig azt mutatják, hogy a porban fekszenek,lepik a legyek a gyerkeket, és nem csinálnak semmit. A szemükben semmi sincsen, bambán néznek,semmi értelmes csillogás.
A világ csak küldi a segélyt, és semmi sem változik. Nekem úgy tűnik, mintha nem tennének semmit sem a saját életükért. De gyerek van dögivel. Magukat sem tudják eltartani, nemhogy a gyerekeket.
Sajnálom őket valahol, de nem tudom őket megérteni.
Milyen lesz a jövőjük?
Komoly válaszokat várok.
Téged meg a kérdésed meg a kommentjeid. Nem is minősít, mert Te már minősíthetetlen vagy:P
Tulajdonképpem gondolj bele, hogy sok afrikai ország gyarmat volt, vitték a rabszolgákat, kizsákmányolták őket, most pedig, hogy már nem gyarmatok, nincs szükség rájuk, viszont lehetőség nincs arra, hogy változtassanak.
Szerintem ha nem ment volna oda a fehér ember azok még mindig fent ülnének a fán.
Nem azok. Ha megjön a segély, akkor is tapossák le egymást, szórják szét az egészet.. Az életképesebbje meg mit csinál? Nézd meg a 10 éves fegyverrel rohangászó hülyegyerekeket. A belem kifordul.
Mi az, hogy "életképesek"?
Neked (vagy nekem, vagy a századik embernek) semmi jogunk meghatározni azt, hogy ki mire képes, főleg nem azt, hogy életképes-e.
Olyan filmet nem láttál még, ahogy az ősi afrikai kultúrát mutatják be? A szokásokat, a hagyományokat- merthogy minden népnek vannak hagyományai. Nem láttad még, hogy az ősidők óta állatot tartó népek az állat minden lehetséges termékét felhasználják- amire csak tudják: az apró gyerekek teveürüléket gyűtjenek, hogy legyen miből házat építeni...
És ez a nem mindegy! A mi kultúránk számára ez nyilván gusztustalan- ahogy az is, hogy tevepisivel mosogatnak- ott viszont ezt azt jelenti, hogy a pazarlásnak helye nincs- ami pedig nem mondható el rólunk, "modern" emberekről.
Hogy "életképesek"-e? Szerintem nyilvánvaló igen a válasz. Találékonyak, és a maguk "szegényes", és egyszerű életmódján csodálnivalóak.
Előző: Ha elolvastad volna a kérdésemet, akkor kiderült volna számodra,hogy nem az összes afrikairól beszéltem.
Olvasd el a kiírást! De köszi a választ.
Noverem hajon dolgozik es egy eve volt Ghanaban...persze nem ment be nagyon mert egyszeruen nem mert, felt, hogy elkap valamit...de azt latta, hogy szo szerint hegyekben allnak a szemetkupacok es a gyerekek azokon maszkalnak meg ijenek...meg telefonfulket se mert hasznalni mert ott is attol felt, hogy osszeszed vmit annak ellenere hogy be van oltva mert ugye kotelezo ha hajora megy...lenyeg hogy nagyon nagyon meg volt lepodve azon amit latott...
En is sajnalom ezeket a csaladokat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!