Mi a véleményetek az afrikai négerekről? Életképesek?
Figyelt kérdés
Természetesen nem az összes afrikai négerről beszélek, hanem ahol éheznek az emberek.
Ha látok egy filmet róluk, mindig azt mutatják, hogy a porban fekszenek,lepik a legyek a gyerkeket, és nem csinálnak semmit. A szemükben semmi sincsen, bambán néznek,semmi értelmes csillogás.
A világ csak küldi a segélyt, és semmi sem változik. Nekem úgy tűnik, mintha nem tennének semmit sem a saját életükért. De gyerek van dögivel. Magukat sem tudják eltartani, nemhogy a gyerekeket.
Sajnálom őket valahol, de nem tudom őket megérteni.
Tudod, amit annyira nem mutogatnak a TV-ben, hogy sok afrikai országban igen sok természeti kincs van (arany, gyémánt, urán stb.) amit külföldi cégek termelnek ki, és kiviszik a hasznot az országból. Segély gyanánt ennek a töredékét kapják vissza csak. Ha képesek lennének kicsit fellendülni, hogy saját maguk álljanak neki a kitermelésnek és megszabadulnának a külföldi cégektől, akkor beindulna a fejlődés nagy iramban. Ezt persze erősen akadályozzák a különféle helyi diktatúrák, belháborúk, viszályok és a hatalmas korrupció.
2010. jan. 22. 09:49
2/36 anonim válasza:
És az nem jutott még eszedbe, hogy csinálnának valamit, ha lenne valamilyen munkalehetőség? De ott nincs Tesco vagy gyár, ahová el tudnának menni dolgozni, mert a semmi közepére senki sem akar beruházni. Onnan exportálni nehézkes eleve. Mit tudnának tenni, de komolyan? Mivel ezeknek az országoknak semmilyen ásványkincsük nincs, a földművelés szinte lehetetlen és van, ahol még háborúk is nehezítik a helyzetet, mit tudnának csinálni...? Ők nem úgy élnek, mint itt az emberek Európában, mi nem vagyunk képesek őket megérteni, mert nem vagyunk a helyükben. Te is lehetnél egy közülük, ha szerencsétlenebb lennél és oda születtél volna. Szerintem nagyon nehéz kitörni abból a fajta szegénységből, még arra se lenne pénzed, hogy átmenj a szomszédos országba meg be se fogadnának. Te mit javasolsz, mit kellene tenni?
2010. jan. 22. 09:57
3/36 A kérdező kommentje:
Kiraklak egy sivatag közepére és meglátjuk te mit csinalsz...Nemcsak ök fognak éhen halni hanem teis nemsoka.xd hüje
Szóval, a "hüje" az "hülye". Csak azért írom, hogy legközelebb ne rontsd el, ha valakit le akarsz szólni.
Mint írtam, komoly válaszokat várok kiskomám.
2010. jan. 22. 09:58
4/36 A kérdező kommentje:
Mi tanácsolnék?
Én biztosan elhúznám a csíkot oda, ahol van víz. És ott már lehetne kezdeni valamit.
De akkor azt mondjátok már meg, hogy mi a fenének annyi gyerek? Ha én éhezek, akkor a gyerekem nem fog éhezni?
2010. jan. 22. 10:01
5/36 A kérdező kommentje:
Az élet alapja a víz. Tehát ahol nincsen víz, ott nem lehet élet. Akkor mindek vannak ott emberek? Tudom, hogy oda születtek, de szerintem az egyetlen megoldás, ha vízközeli helyre mennek. Ahol nincsen víz, ott nem lehet tényleg semmit sem csinálni. Ha van víz, akkor lehet pl. földet művelni (dolgozni), és abból lehetne élni.
2010. jan. 22. 10:05
6/36 anonim válasza:
Szerintem a legtöbb víz arra felé nem ivóvíz, talán még mérgező is. Ha ilyen egyszerű lenne a dolog, már rég oda mentek volna. A földművelés meg nemcsak azon múlik, hogy van-e víz. Megette a fene, ha a talaj nem alkalmas a földművelésre. Mivel arra nincsenek boltok, a fogamzásgátlás sem elterjedt. A nők nem íratnak fel 3 havonta a gyógyszert, óvszert nem vesznek. Abban egyet értek, hogy nem kellene a gyerekeket ilyennek kitenni, de ezzel még senki sem tudott mit kezdeni. Látod, hogy még a pápa is azt mondta, hogy óvszert osztani bűn lenne nekik. Nem úgy mennek ott a dolgok, hogy nálunk...nagyon banálisnak tűnő dolgokkal sem rendelkeznek, amik nálunk a napi életünk részei.
2010. jan. 22. 10:09
7/36 anonim válasza:
Azért van annyi gyerek, mert a gyerek segíthet dolgozni, ha van mit, cukornádat szedni, vagy mittomén, de kevés a gyógyszer, ezért korai a halálozás, így 6 gyerekből lehet, hogy csak 1 éri meg a felnőtt kort.
No meg egyetlen szórakozás a tánc után a szex, ettől legalább boldogok kis időre, meg mivel nem kapnak kotont sem fogamzásgátlót, és elég fiatalon kezdik, aztán a nő teherbe esik, de lehet hogy meg is hal a szülésnél..
2010. jan. 22. 10:14
8/36 anonim válasza:
nem ismerik a fogamzásgátlást, el sem fogadják. odamegy "fehérember", aki nem is olyan régen, még láncra verve rabszolgának vitte el őket és azt mondja, hogy ne szüljél gyereket, akkor szerinted mit gondolnak? ők is emberek, nem állatok. a kultúrájukban a gyerek az érték, a születés mindennapos dolog. tudod, nagyon jól megvoltak ők, amíg oda nem mentünk és tönkre nem tettünk mindent. amíg nem gyarmatosítottuk és írtottuk a népüket. te idióta, mit tennél a saját életedért? ott van Csád, 1 tó és végtelen homok az egész ország. te mi tennél? azt hiszed el tudnak menni csak úgy máshová? egész más rendszerű országok, más kultúrájú emberek. de egy biztos, nem vagy sokkal értelmesebb te sem. mellesleg van az éhezésnek az a pontja, ahol már csak bambán bámulni lehet.
2010. jan. 22. 10:15
9/36 A kérdező kommentje:
Előző: Köszi, hogy ennyire ismersz. Én azért nem ítélkeznék rólad ilyen gyorsan, oké?
2010. jan. 22. 10:17
10/36 A kérdező kommentje:
Amellett, hogy sokan negatívnak ítélitek még még a kérdés feltevését is, még egyikőtök sem mondott semmi megoldást.
Felteszem a kérdést újra: Hogyan tovább, mi lesz velük? Mi a megoldás?
Csak az az egyetlen megoldás, hogy örökké segélyszállítmányokon fogják tengetni életüket?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!