Őszintén: környezettudatos vagy?
Le szoktad kapcsolni a villanyt, ha nem használod? Próbálsz kevesebb vizet fogyasztani? A csikket az utcán dobod el, vagy megvárod, míg szemetes közelébe érsz? Gépezés közben eszedbe jut, hogy jobb lenne kikapcsolni?
Engem mélyen megdöbbent, mikor amerikai filmekben azt látom, hogy simán folyatják fél óráig a vizet, vagy ha valaki fél a sötétben elaludni, egész éjszakára felkapcsolják neki a villanyt (szerintem ha valaki még tinédzserkorában is fél a sötétben, akkor ez nem megoldás - a pszichológus az). Ezek kicsit dühítenek.
Már volt egy ilyen kérdés:
http://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__onismereti-ker..
Ott ezt írtam:
Jársz Green Peace tüntetésre, nem
legalább jelentkeztél tagnak? nem
Szelektíven gyűjtöd a szemetet? csak a palackokat gyűjtöm külön
Ha teheted inkább tömegközlekedéssel jársz, mint saját autóval? utálom a tömegközlekedést, mindenhova autóval megyek
Dohányzol? nem
Pazarlod az energiát? (fölösleges lámpa égetés, -igen
magas fűtés közben szellőztetés, folyamatosan
a lapok mind2 oldalát használod?!) nem
Egy héten hányszor eszel húst? minden nap 3X
Ha csöves oda megy hozzád adsz neki pénzt vagy kaját? soha
Szoktál szemetelni? ("Véletlenül" elhagyott cigicsikkek, szórólapok) nem
A már nem hordott ruhákat elszoktad vinni gyűjtő helyekre?? nem
Energia takarékos égőket használtok? nem
Szoktatok könyveket olvasni (mennyit, milyen gyakran?) A Cosmo és a Playboy könyvnek számít?
Ha kérnek segítesz? (Nem pénzügyek, csak meghallgatni, tanácsot adni) nem segítek
Szerintem neked nem kerül pénzbe, hogy a radiátor 5ös fokozat helyett csak 3son van, és nem 25°C-on hanem mondjuk csak 20-on..
..de majd a gyógyszerem pénzbe kerülne a reumámra, nálunk 28-30 fok van mindig :)
"Szerintem nem kerül pénzbe, ha lekapcsolod a lámpát" -az ottani kérdező írta
-nem szeretek sötétben lennni
"Szerintem nem kerül pénzbe, hogyha nem készenléti módba hagyod a tw-t. "az ottani kérdező írta
-nem fogok felkelni az ágyból, hogy kikapcsoljam, akkor sem ha ezzel 1000 életet mentek meg.
"Szerintem 2-3x több szemét fér bele a kukába ha kiválogatod, a komposztálható és a szelektív szemetet."
az ottani kérdező írta
-lusta vagyok
"Szerintem nem kerül pénzbe, hogy elvidd vagy oda add a rokonodnak a már 3 éve kinőtt ruhád. "
-a benzin nem kerül pénzbe???
"Szerintem nem fáj és nem kerül pénzbe, ha nem eszel heti 7x húst."
heti 21, bocs :)
ahhoz elég felnőttnek érzed magad, hogy bagózz, de ahhoz, hogy a sötétben tudj aludni ahhoz gyerek vagy,:D szánalom.
én amúgy felemás vagyok. a tv-t ki szoktam kapcsolni, jobban mondva az elosztót. nagy lámpát nem kapcsolom fel ha kell.
szívesen gyűjteném szelektíven is a szemetet, de a közelünkben lévő szelektív kuka messze van, így pedig nem megy.
Igen, környezettudatos vagyok, és megpróbálok mindent a lehető legkörnyezetkímélőbb módon elintézni. Szerintem ez közös felelőssége az emberiségnek, és nagyon sajnálom, hogy egyelőre még nagyon kevesen érdeklődnek a környezettudatos életmód iránt. Pedig a legtöbb dolog még csak pénzbe sem kerül...
A félős tinin meg csak röhögök... Dohányozni elég felnőtt, sötétben aludni meg nem? Hehe. Szegénykém, mit csinálna, ha egyszer elmenne az áram két hétre... :)
Válaszolok az előzőleg belinkelt kérdés alkérdéseire:
Jársz Green Peace tüntetésre, legalább jelentkeztél tagnak? Nem, szerintem ők egy közönséges terrorszervezet.
Szelektíven gyűjtöd a szemetet?
Igen.
Ha teheted inkább tömegközlekedéssel jársz, mint saját autóval?
Gyalog vagy biciklivel járok. Messzebbre (több, mint 10 km) busszal.
Dohányzol?
Nem.
Pazarlod az energiát? (fölösleges lámpa égetés, magas fűtés közben szellőztetés, a lapok mind2 oldalát használod?!)
Nem. Nem ég feleslegesen a lámpa, a fűtés mindig minimumon van, mindkét oldalra szoktam nyomtatni, illetve írni.
Egy héten hányszor eszel húst?
Ilyen húsárak mellett havonta.
Ha csöves oda megy hozzád adsz neki pénzt vagy kaját?
Majd ha ő is ad nekem. Ez mitől környezetvédelem?
Szoktál szemetelni? ("Véletlenül" elhagyott cigicsikkek, szórólapok)
Nem.
A már nem hordott ruhákat elszoktad vinni gyűjtő helyekre??
Igen.
Energia takarékos égőket használtok?
Igen.
Szoktatok könyveket olvasni (mennyit, milyen gyakran?)
Ez már megint mitől környezetvédelem? Egyébként igen, hetente legalább egyet, de van, hogy naponta elolvasok egyet. Téma- és időfüggő.
Ha kérnek segítesz?
Igen, ha tudok.
Részben csak.
Takarékos vagyok az árammal, gázzal, vízzel, de csak azért, hogy ne fizessem el a gatyámat.
Nagy fogyasztású autóm van, mert szeretem.
Node: én nem vagyok tipikus mai fogyasztó: nem cserélgetek semmimet sem sűrűn, amiből szemét lenne. (pl az energiatakarékos házt gépek is smafu: kevés áramot fogyaszt egy mai mosógép, de korántsem tartós, gyakran cserélendő - akkor miről beszélünk?) Kevésszer cserélek autót (ergo nem termelek annyi roncsot). Nem cigizek - mert nem ízlik.
Szóval: környezettudatos is vagyok meg nem is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!