Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Melyik himnusz a szebb? A...

Melyik himnusz a szebb? A magyar vagy az amerikai?

Figyelt kérdés

értem ezt szövegre és zenére :)

http://www.youtube.com/watch?v=jAYPN-1Yjt0&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=o3gTftP5CAQ

szerintem a magyar :)

2010. jan. 6. 17:31
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:
54%
Szép a Himnusz, de hatalmas baklövés volt ezt választani himnusznak. A magyar nép megalázottságáról, kétségbeesettségéről, sírásáról szól. Semmi büszkeség, semmi életkedv. Egyszerűen lehangoló.
2010. jan. 6. 17:47
 12/48 anonim ***** válasza:
100%
Mindkettő más érzelmeket vált ki belőlem, a magyar azért szép mert szomorú,a népemhez,hozzám szól, az amerikai mert vidám. Sajnálom én nem tudok elvonatkoztatni a magyartól, nekem a magyar a szebb,de pont ezért. :)
2010. jan. 6. 17:48
 13/48 anonim ***** válasza:
100%
Magyar! <3
2010. jan. 6. 17:52
 14/48 anonim ***** válasza:
100%
Magyar
2010. jan. 6. 17:54
 15/48 anonim ***** válasza:
32%

Tükrözik az életfelfogásunkat.

A Magyar sír

Az amcsi magabiztos és csinálja

2010. jan. 6. 17:56
 16/48 anonim ***** válasza:
100%

Az Amerikai t le tudom játszani zongorán

Az Amerikainak jobban tetszik a ritmusa

De a Magyar áll közelebb a szivemhez ♥

2010. jan. 6. 17:56
 17/48 anonim ***** válasza:
31%
ne pontozzatok le, de szerintem az amerikai. azért mert a miénk nagyon szomorú.
2010. jan. 6. 18:02
 18/48 anonim ***** válasza:
91%
egyértelműen a magyar jobb, és nem csak azért amiért magyar vagyok, de egészbe véve a himnusz nagyon megindító költemény, aki azt mondja hogy szomorú mélabús , arra nem tudok mit mondani csak annyit hogy nekünk nem móka és kacagás a történelmünk , sokat szivattak nagyon legtöbbször saját magunk..de mégis itt vagyunk több mint ezer év után is :-)
2010. jan. 6. 18:12
 19/48 anonim ***** válasza:
15%
2010. jan. 6. 18:18
 20/48 anonim ***** válasza:
34%

Szerintem az amerikai jobb. A magyar énekelt része nekem folyton azt sugallja, hogy de rossz magyarnak lenni, velünk folyton rossz történik stb. Már ha a szöveget nézzük. És én ezt úgy mondom, hogy büszke vagyok magyarságomra. De ha kritikus próbálok lenni, én mindig erre a következtetésre jutok. Ez egyszerűen kesergés, nem buzdítás, hogy adjon ez erőt az embernek?

Félreértés ne essék, én szeretem a magyar himnuszt is, mert szép vers és dallama is szép, és engem is megérint belül, ha hallom.

Egyébként szerintem szép himnusz még a szovjet-orosz ( http://www.youtube.com/watch?v=kVdVTVR-j0Q ).

2010. jan. 6. 18:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!