Miért viselkednek így a romák?
".... példaként dr. Csiba Gábornak, a miskolci Megyei Kórház köztiszteletben álló főorvosának ügyét idézem fel.
Csiba dr. májusban Bogács fürdőhelyen nyaralt, mikor egy kétségbeesetten kiáltozó roma férfira lett figyelmes. Az illető egy eszméletlen kislányt hozott a karján - mint később kiderült, az egyik keresztlányát:
-Jaj, meghal a gyerek!
Csiba dr. konstatálta, hogy a négy év körüli gyereknél súlyos asztmaroham lépett fel, ott az árokparti fűben lefektetve elsősegélyben részesítette, közben kihívta a mentőket. A segítségnyújtást azonban nem lehetett abbahagyni, mert a beteg légzése négyszer is leállt.
A mentőautó kiérkezett, beemelték a kislányt, és a kocsiban folytatták az életmentő beavatkozást. Közben egyre több környékbeli roma gyűlt össze a helyszínen, részegségükben egymást hergelve döngetni kezdték a mentőautó oldalát. A gyerek keresztapja ennyivel sem érte be, feltépte a kocsi ajtaját, és öklével ütlegelni kezdte a beteg fölé hajló orvosot, és mentőket. Tusakodás alakult ki, a mentőautónak és személyzetének sikerült elhajtani a környékről, az orvost lerántották, ott maradt. Csiba dr. próbálta lecsillapítani a továbbra is őrjöngő tömeget, a saját testi épségét védendő, de végül is csak a helyszínre kiérkező körzeti megbízott tudta kimenteni a lincselésből, a közvetlen életveszélyből."
Az eset sajnos nem kitaláció, valóban megtörtént.
"nincs igazság három mondatban"
Még százban sem. Szintén nem állítottam ilyet.
18.19
itt: Miért viselkednek így a romák?
nem látom ebben mondatban, hogy ez ne minden romára vonatkozna
(amúgy nem is használtam a bűnöző szót, szóval fura hogy hazudtam azt is :D)
Megint ködösítesz, nem hermafroditizmust linkeltem/linkeltünk. Itt van bemásolva, szó szerint:
"Az XYY-szindróma a nemi kromoszómák aneuploidiája. Akkor fordul elő, amikor egy férfinak minden sejtjében van egy plusz Y kromoszómája, így kariotípusa 47,XYY.
Hasonlóan a tripla X-szindrómához, az XYY-szindróma elnevezése is helytelen, hiszen egyik esetben sincs szó betegségről, megfelelőbb kifejezés lenne az állapot.
A jelleg további elnevezései:
Jacob-szindróma
XYY-triszómia
47,XYY aneuploidia
Szuperférfi-szindróma
"
Semmiképp nem hermafroditizmus. Mondd, te direkt hazudozol?
18.22
világosíts már fel, akkor mégis mi ez. mert úgy látszik egy genetikushoz lehet szerencsénk. szóval mi köze is van ennek a romákhoz úgy kollektíve?
" tetro nevű felhasználó válasza:
18.19
itt: Miért viselkednek így a romák?
nem látom ebben mondatban, hogy ez ne minden romára vonatkozna
(amúgy nem is használtam a bűnöző szót, szóval fura hogy hazudtam azt is :D)
A válaszíró 55%-ban hasznos válaszokat ad"
A leírt történetben szerepeltek romák? Igen.
A romák elítélendő módon viselkedtek? Igen.
Megtörtént az esemény? Igen.
Általánosítottam? Nem.
Leírtam én azt, hogy minden egyes cigány bűnöző? Nem.
Írtam olyat, hogy minden egyes roma viselkedésével bajom van? Nem.
Írtam-e olyat, hogy a romák közül többnek a viselkedése is erősen kifogásolható? Igen.
Szemantikai kurzust javaslok, és úgy talán nem húzod fel az agyad teljesen természetes dolgokon.
18.24
azt sem sikerül felfognod, hogy mitől általánosítás ez.
nem azt írtad, ez a fél tucat ember miért viselkedett így, hanem a romák. a romák nem csak ez a pár ember, hanem még másik néhány százezer, akiknek ehhez a storyhoz közük sincs. tudom bonyolult ez egy olyan nagy elmének aki szemantikában és genetikában is jeleskedik...
Először is, a XYY szindróma előfordulás aránya egy az ezerhez, így a magyarországi cigány társadalom cirka 0,048%-át érinti. Ez jelenleg cirka 392! ember, Magyarországon legalábbis. De ha minden hazánkbéli XYY szindrómás magyar ember cigány származású akkor sem több a szám másfél százaléknál. Szóval, hogy a cigányság körében elterjedt lenne ez is cáfolható. Másrészt a magas, lapátkezű, nagylábú embertípus sem kimondott cigány jellemző.
A bűnözés terén semmiféle relevanciája nincs a 47 kromoszómának. Ennek a marhaságnak az volt az alapja, hogy az első kísérletet és felfedezést egy edinborughi börtönbe végezték, ahol a börtönlakók között felülprezentált volt az arányuk, de ezt a kontrollcsoportok, vagyis más börtönök és szabad emberek vizsgálatával kiderült, hogy nincs szignifikáns eltérés a normális az XYY állapotúak között. Ahogy intelligenciahányadosuk terén sincs eltérés a normál embertől, enyhe tanulás rendellenességet és fegyelmezetlenséget okozhat, de ez a mélyszegénységi faktorhoz képest nagyon halovány, másrészt semmivel nehezebben nem kezelhető, mint a 46 kromoszómás fiúgyerekeké. Szintén nem kimutatható hátrány, s mivel nem örökletes előzetesen sem lehet szűrni s mivel nem feltűnő az ilyen állapotban élők és környezetének nagyrésze nem tudja, hogy bármiben is különbözne a társadalom többi tagjától.
Épeszű ember nem állíthat ez alapján ilyen, kutató meg főleg nem, hogy az etnikai bűnözés és e között bármiféle korreláció lenne.
Bővebben:
Mennyire tudjátok kritizálni a romákat- holott azt se tudjátok hogy a romák többsége 1780 évek végén szökött át a románoktól, mert ott évszázadokon keresztül a románok rabszolgái voltak állati körülmények között éltek az istállókban mezitlábasok" kifejezés innen ered. Az eredetileg magyar roma sokkal intelligensebb és sokkal többre vitte.
A Román romák analfabéták semmihez se értő, senkiben nem bízók, és vadabbak voltak ilyenné tette őket az életük generációkon keresztül.
Tehát hiába volt kötelező a tanulás 1945 után minden gyereknek ha maguk a szülők primitívek voltak és genetikailag is ezt örökítették át- a helyes élere, viselkedésre nem volt aki megtanítsa őket- hisz hiába menekültek ide a magyarokhoz, ha a magyar szó szerint kilökte magából kiközösítette, megalázta és akkor rúgott bele amikor neki tettszett, hisz a hatóság a magyarnak adott igazat mindig.
amikor a mentő kocsin dörömböltek és ütötték kérdező az azért volt mert nem láttál át mi történik a romagyerekkel a kocsiba féltették a gyermeket, mert más senkiben nem bíznak.
Még a Kádár korszak idején is megtörtént- amikor még mindenkinek volt munkája és kötelező volt dolgozni-- hogy a főnökségről azt az utasítást kaptam, hogy ha a munkára lesz jelentkező bárkit felvehetek csak romát nem!
Ha a roma bárhol munkát keres mert adódna akkor elküldik de ha magyar megkapja.
Nekem volt roma szomszédom, de ismerősöm is, és soha semmi bajom nem volt Velük de én soha nem néztem le őket ha tudtam segítettem. Jelenleg is nagyon sok roma család jött át Szerbiából mint menekült, szerencsétlenek cseberből vödörbe menekültek. A fiatal asszony még olvasni se tud, a gyermekének képtelen segíteni a tanulásba. segélyből vegetálnak most közmunkából 4 gyermekkel a férfi mindenhova rohangál munkát keresni még hétvégeken is. Mert még tüzelőjük se volt télen.
Ha én roma lennék és engem bárki megalázna, gyalázna vagy a gyermekeimet csúfolnák, akkor biz-isten addig élne az illető!
Soha senkinek nincs joga másokat megalázni félrelökni, mert az mindig visszaüt sokkal kegyetlenebbül! Ha nem adsz segítséget, hanem adsz kenyeret akkor elítélni sincs jogod senkit!
egyébként nem kell a romákhoz rohanni, hogy primitívséggel durvasággal, agresszióval vagy épp lopással rablással találkozzon az ember épp elég gazember van a magyarok között is. A legfelsőbb rétegtől kezdve a legaljáig.
Bizalmatlanok a többséggel szemben, nem értették meg, hogy nem végleg elvenni és megölni akarják a gyereket, hanem megmenteni, és ha sikerült, akkor majd vissza fogják kapni. A rendőrt a mentővel együtt kellett volna kihívni.
Indiában nem vizsgálják a motivációt, nem vizsgálják, hogy valaki valamit szándékosan tett, vagy csak véletlenül történt vele. Ezért kell rendőrrel visszamenni, ha elütnek vagy csak elsodornak egy cigányt, mert úgy érzik, hogy ez gyilkosság volt, és méltó büntetésben akarják részesíteni.
"Ezért kell rendőrrel visszamenni, ha elütnek vagy csak elsodornak egy cigányt, mert úgy érzik, hogy ez gyilkosság volt, és méltó büntetésben akarják részesíteni."
Itt semmi ilyesmi nem történt. Csiba nem ütött el senkit, helyette megmentette az életét. Ezért kapta jutalmul a cigányoktól a verést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!