Miért viselkednek így a romák?
".... példaként dr. Csiba Gábornak, a miskolci Megyei Kórház köztiszteletben álló főorvosának ügyét idézem fel.
Csiba dr. májusban Bogács fürdőhelyen nyaralt, mikor egy kétségbeesetten kiáltozó roma férfira lett figyelmes. Az illető egy eszméletlen kislányt hozott a karján - mint később kiderült, az egyik keresztlányát:
-Jaj, meghal a gyerek!
Csiba dr. konstatálta, hogy a négy év körüli gyereknél súlyos asztmaroham lépett fel, ott az árokparti fűben lefektetve elsősegélyben részesítette, közben kihívta a mentőket. A segítségnyújtást azonban nem lehetett abbahagyni, mert a beteg légzése négyszer is leállt.
A mentőautó kiérkezett, beemelték a kislányt, és a kocsiban folytatták az életmentő beavatkozást. Közben egyre több környékbeli roma gyűlt össze a helyszínen, részegségükben egymást hergelve döngetni kezdték a mentőautó oldalát. A gyerek keresztapja ennyivel sem érte be, feltépte a kocsi ajtaját, és öklével ütlegelni kezdte a beteg fölé hajló orvosot, és mentőket. Tusakodás alakult ki, a mentőautónak és személyzetének sikerült elhajtani a környékről, az orvost lerántották, ott maradt. Csiba dr. próbálta lecsillapítani a továbbra is őrjöngő tömeget, a saját testi épségét védendő, de végül is csak a helyszínre kiérkező körzeti megbízott tudta kimenteni a lincselésből, a közvetlen életveszélyből."
Az eset sajnos nem kitaláció, valóban megtörtént.
Most őszintén, mit vársz tőlük?
Nyugat-Európában olyan eset is volt, hogy az életmentő tűzoltót kezdte el terrorizálni valamelyik cínec bevándorló.
Aki tűzoltókat , mentőket, mentőorvosokat bánt munka közben az nem normális , annyi eszük sincs, mint egy csótánynak, de annak a sok liberálisnak sincs, akik állandóan védik ezt a "drága" népcsoportot.
"Elöre szólok hogy a kérdésed törölni fogja a gyik, mert ez egy olyan oldal ami provokativnak minösiti az olyan kérdéseket, amik a romákra vonatkoznak. Te hiába nem provokációnak szánod, a gyik szépen tõrli és figyelmeztet hogy a kérdésed provokativ tartalmú volt. Itt a romákat csak védeni szabad, ja megírod az igazságot és a véleményed, hopp moderálnak, vagyis törlik a kérdésed. Ezzel a szólás szabadsága ellen is vétenek de nekik ez mindegy."
Hát akkor jelentsük fel őket. Előrebocsátom, ha ok nélkül kimoderálják a kérdésem, írok egy levelet a BRFK igazgatásrendészeti főosztályának -tudtommal ők foglalkoznak az ilyen szólásszabadsághoz hasonló dolgokkal-, amelyben kérni fogom őket, hogy vizsgálják meg az oldalt üzemeltető
"WebMinute Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (2100 Gödöllő, Alma u. 16., Cégjegyzékszám: 13-09-122408"
társaságot.
"megírod az igazságot". az egyetlent és a valót. egy történeten keresztül általánosítva. ismerek egy mesét, amiben a róka átveri a gólyát. akkor a gólyák mind buták. mondottam én a valót.
légyszi kérdező, amikor törölték a kérdést, tegyél feljelentést a brfk-n. de hívd oda a sajtót is, hagy röhögjünk majd mi is :D
"Elöre szólok hogy a kérdésed törölni fogja a gyik, mert ez egy olyan oldal ami provokativnak minösiti az olyan kérdéseket, amik a romákra vonatkoznak. Te hiába nem provokációnak szánod, a gyik szépen tõrli és figyelmeztet hogy a kérdésed provokativ tartalmú volt."
- Ja, azért van tele az oldal hasonló kérdésekkel... bár ha még hasonlóakkal lenne tele, az jó volna, mert ennek még van valóság alapja. A legtöbb provokatív kérdés viszont szándékosan ferdít. És nem, nem szokták törölni mind. Sőt, volt, hogy egy cigányok elleni kérdésre írtam egy hasonlóan megfogalmazott válaszkérdést, amelyet viszont töröltek furcsa indokkal, pedig ugyanannyira indokolt volt az én kérdésem is.
Kérdezőhöz: miért viselkednek így a romák? Erről Csiba úr tudna többet mondani, de sajnos nem tudom, ezzel a kérdéssel kapcsolatban mit nyilatkozott az elmúlt 4 évben sok más képviselői munkája mellett.
A történet valóságos, egy magánbeszélgetés során hangzott el Moldova György író, és a fent említett Csiba dr. között.
Ennél zagyvább kommentet ""megírod az igazságot". az egyetlent és a valót. egy történeten keresztül általánosítva. ismerek egy mesét, amiben a róka átveri a gólyát. akkor a gólyák mind buták. mondottam én a valót. " itt egyébként nem volt még szerencsém olvasni. Valótlan butaságokat írtál.
A feljelentést -vagy legalább is bejelentést- pedig halál komolyan gondoltam. Jogállamban egy közszemlére tett fórumon elég nagy No-No kimoderálni emberek szóbeli megnyilvánulásait, pusztán érdekalapon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!