Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért viselkednek így a romák?

Miért viselkednek így a romák?

Figyelt kérdés

".... példaként dr. Csiba Gábornak, a miskolci Megyei Kórház köztiszteletben álló főorvosának ügyét idézem fel.

Csiba dr. májusban Bogács fürdőhelyen nyaralt, mikor egy kétségbeesetten kiáltozó roma férfira lett figyelmes. Az illető egy eszméletlen kislányt hozott a karján - mint később kiderült, az egyik keresztlányát:

-Jaj, meghal a gyerek!

Csiba dr. konstatálta, hogy a négy év körüli gyereknél súlyos asztmaroham lépett fel, ott az árokparti fűben lefektetve elsősegélyben részesítette, közben kihívta a mentőket. A segítségnyújtást azonban nem lehetett abbahagyni, mert a beteg légzése négyszer is leállt.

A mentőautó kiérkezett, beemelték a kislányt, és a kocsiban folytatták az életmentő beavatkozást. Közben egyre több környékbeli roma gyűlt össze a helyszínen, részegségükben egymást hergelve döngetni kezdték a mentőautó oldalát. A gyerek keresztapja ennyivel sem érte be, feltépte a kocsi ajtaját, és öklével ütlegelni kezdte a beteg fölé hajló orvosot, és mentőket. Tusakodás alakult ki, a mentőautónak és személyzetének sikerült elhajtani a környékről, az orvost lerántották, ott maradt. Csiba dr. próbálta lecsillapítani a továbbra is őrjöngő tömeget, a saját testi épségét védendő, de végül is csak a helyszínre kiérkező körzeti megbízott tudta kimenteni a lincselésből, a közvetlen életveszélyből."

Az eset sajnos nem kitaláció, valóban megtörtént.

2014. márc. 23. 17:41
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%
A gyik moderátorai döntik el hogy mi a provokativ kérdés.Hiába nem annak szánod, a gyik törölni fogja mert a kérdés rávilágít valamire, az emberek elkezdenek gondolkodni, és ez valszeg vmiért nem jó a gyiknak. Ez a kérdés azért lesz nekik provokativ mert sokan fognak egyet érteni bizonyos dologban. :-)
2014. márc. 23. 18:02
 12/31 tetro ***** válasza:

17.59

milyen valótlanságot írtam?

sok sikert a feljelentéshez. :)

2014. márc. 23. 18:03
 13/31 A kérdező kommentje:

" ismerek egy mesét, amiben a róka átveri a gólyát. akkor a gólyák mind buták. mondottam én a valót."

Mondjuk ez az analógiád szúrja a legjobban a szemem. Te írtad, utalva az általam idézett beszélgetésre, és nem tükrözi azt, amit én írtam, ergo valótlan.

2014. márc. 23. 18:04
 14/31 anonim ***** válasza:

Imádom a hobbigenetikusokat:)

"lehet, hogy nagy részüknek (nem mindegyiknek) van egy felesleges Y kromoszómája"

LOL!

Keress rá google-ben, hogy milyen az, ha valakinek ilyen kromoszómarendellenessége van. Nem ilyen...

2014. márc. 23. 18:14
 15/31 tetro ***** válasza:
34%

18.04

és ebben mi a valótlan? :D nem ismerem a mesét?

a te analógiád ugyanez. elmondasz egy történetet, majd általánosítod 700.000 emberre. nem mondom, hogy a történeted nem igaz, de egy egyénről szól... ráadásul végtelenül korlátolt gondolkodásra utal, ha valaki azt meri állítani, hogy ő az igazságot mondja ki egy ilyen ügyben. mert aki csak egy kicsit is tanultabb, az könnyedén felfogja, hogy ilyen szintű társadalmi kérdésekben semmi sem fekete vagy fehér, és nincs igazság három mondatban, hiszen ha csak a dolog aspektusait sorolnánk fel, azt se lenne könnyű összefoglalni...

2014. márc. 23. 18:17
 16/31 anonim ***** válasza:

"Az elmúlt években azzal kísérleteztek, hogy a bűnözési hajlamot talán az öröklés során átadott kromoszómák valamely sajátos készlete okozza. Szerintük a bűnözők – és különösen az erőszakos bűncselekményt elkövetők – között aránytalanul magas azoknak a száma, akiknek van egy fölösleges Y kromoszómájuk. Szűk körben végzett kísérletek alátámasztották a felvetést"

Forrás:wikipedia

2014. márc. 23. 18:17
 17/31 A kérdező kommentje:

[link]

Pongyolán fogalmazott, de ilyen tényleg van. +1 y kromoszóma, azaz xyy-szindróma. Más kérdés, hogy szerintem nem befolyásolja a bűnözésre való hajlamot.

2014. márc. 23. 18:18
 18/31 A kérdező kommentje:

"a te analógiád ugyanez. elmondasz egy történetet, majd általánosítod 700.000 emberre."

Miért hazudsz még mindig? Hol állítottam, hogy minden egyes cigányszemély bűnöző?

2014. márc. 23. 18:19
 19/31 A kérdező kommentje:

" ha valaki azt meri állítani, hogy ő az igazságot mondja ki egy ilyen ügyben."

Hol mondtam ilyet?

2014. márc. 23. 18:19
 20/31 tetro ***** válasza:
17%

18.18

ilyen tényleg van. ők a hermafroditák. vajon akkor most ez is az igazság a romákról? végre valaki kimerte mondani? lehet ezért van nálunk átlagban 0.8-del több gyerek mint a nem romáknál?

2014. márc. 23. 18:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!