Teszel valamit a golbalis felmelegedes ellen? Erdekel a dolog vagy csak leszr@rod, mert egy nagy hulyeseg szerinted az egesz?
"Az utolso válaszolonak irom hogy te nem hallotál még a vagy nem hallotad még a klima konferenciát koppenhágába ? obama és a többiek is megmondták 10 év mulva kb már ellátogatnak az egyik földhöz hasonlo bolygora"
Megjelölnéd ennek az információnak a hiteles forrását? Mert arról beszélnek, hogy lesz Mars-utazás, csak hát ha a mostani egy főre jutó energia csökken, akkor nehéz elképzelni, hogy a Marson, ahol a hőmérsékletet, épületeket, élelmiszert több energiával lehet fenntartani, mint a Földön, majd a mostani problémák hirtelen megoldódnak. Nem értem, hogy ha az eredendően tökéletesen megfelelő bolygót nem tudjuk megvédeni a pusztulástól, pedig megóváson kívül semmit nem kellene tenni, akkor egy teljesen lakhatatlan bolygót miért tudnánk lakhatóvá tenni és a "pusztult", kietlen állapotából paradicsommá változtatni? Megindokolhatnád, mert érdekelne.
"majd megoldják meg nekik is lesz pénzük erröl tudok gondoskodni , és te miröl tudsz nekik gondoskodni ?"
Nem értem. Miről gondoskodsz? Egy űrrepülőgép ára 1.2 milliárd dollár. [link] Megveszed a gyereknek, vagy mi?
"Csak a tengervárosoknak: Bukarest, New York olyan lesz mint Velence, Hollandia fele eltűnik stb."
Igen, az ott élő emberek meg ahelyett, hogy elvándorolnának onnan máshová, népsűrűséget növelni, majd inkább önként belefulladnak az óceánba. Mindemellett, mint tudjuk, a világgazdaság nem globális, a tőzsdék között nincs kapcsolat, tehát amikor városok és termőföldek fognak eltűnni, akkor abból nem lesz világválság, ellentétben azzal, amikor az usában bedől az ingatlanipar és egy-két bank.
Ti ezeket, amiket írtok, komolyan hiszitek?
Utolsonak irom : Hagyjad nem ért hozzá az ellötem szolo , persze hogy nem fogja érinteni az "Olvadás" a szárazföldön beljebb lévö iletve magaslati helyeket csak a partokat... nem kell vele foglalkozni ,buta ember hozzá :)
Amugy tényleg nem lesz baja a földnek viszont a hömérséklet elég erösen növekedhet magyarországon is ...
Ezek szerint én vagyok a buta ().
Bár már nem tudom követni, hogy ki kicsoda. :)
Egy biztos. A magaslati helyeken nem termelsz annyi búzát mint az alföldeken. De ez ne zavarjon. Az se, hogy ez egy komplex rendszer. A klíma és a gazdaság is. Amit írni akartam, némi iróniával, hogy ha itt pár méter szintemelkedés miatt síkságok kerülnek víz alá, akkor nem lesz elég kaja. A klíma meg van, ahol melegebb lesz, van, ahol meg hidegebb (mert lokálisan a meleg tengeráramlatok hiánya hűvösebb klímát eredményez). Emellett ha az olajhozam nem emelkedik annyira, mint amennyi a népszaporulat és az emberek elvárt életszínvonala, akkor ez utóbbi kettő nem fog teljesülni. Magyarul kevesebb fűtés, kevesebb kaja, kisebb termelés, kevesebb utazás.
"FATIH BIROL, the chief economist of the International Energy Agency (IEA), believes that if no big new discoveries are made, “the output of conventional oil will peak in 2020 if oil demand grows on a business-as-usual basis.”"
Magyarul: Faith Birol, a Nemzetközi Energiahivatal vezető közgazdásza úgy hiszi, hogy ha nem lesznek új, nagy olajmezők felfedezve, akkor a konvencionális olaj kitermelése 2020-ban fog tetőződni, ha a kereslet a szokásos üzleti tevékenységek miatt fog nőni. (Vagyis az életszínvonal és a gazdasági növekedés az elvárt módon nő.)
Az ember negatív hatását a környezetre számomra a 86-os csernobili katasztrófa óta eltelt idő példázza a leginkább.
Az előzményeit és a káros hatásait már a világ minden táján elemezték és hasznosnak tűnő tanulmányokat írtak róla.
Amit viszont kevesen tudnak csernobilról az, hogy a jelenleg mérhető sugárzás kevesebb kb 1/4-e a Budapesten mérhető értéknek. Mióta az ember nincs jelen abban a térségben, azóta a természet meggyógyította önmagát, szó szerint burjánzik a térségben az élet(javaslom nézzetek utána).
Mi a tanulság ebböl:
-Mi emberek vagyunk a Föld vírusai, függetlenül attól, hogy milyen bolygót klimatizálnánk idővel azt is megfertőznénk.
Mi csak parazitaként legyengíthetjük a gazdatestet,amint az önvédelmi mechanizmus kiírt minket akár édenné is alakulhat ez a bolygó(persze emberek nélkül).
Miért kellene tennem, én tehetek róla? Én járulok hozzá a legnagyobb mértékben (én alatt a lakosságot értem). Egyetlen atombomba mennyi hőt és port szabadított a légkörre? A hadigépezetek állandó munkái világszerte mennyi üzemanyagot igényelnek? A vadászgépek teljesítik az euro-x normákat? A hadiipar környezetbarát, újrahasznosítható lőszereket gyárt? A 'gyógy'szeripar?
Olyan ez, mint amikor az államiak lopnak/csalnak/hibáznak és elfogy a pénz: kivetnek egy újabb sarcot, hogy: "fizessétek ki ti".
Ahogy a szelektív gyűjtésnek is az egyik előnye a valóban újrahasznosított dolgok mellett, hogy az égetőmű jobb fűtőértékű ingyen üzemanyaghoz jut a pénzért eladott energia előállítására, mintha 'mindent bele' szemetet égetne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!