Mely nyelvek tűnhetnek el a süllyesztőben a globális felmelegedés miatt?
Azért kérdezem, merthogy országokat tüntethet el a folyamat. Csak pont azoknál a helyeknél van jelen szerintem ez a veszély, amelyek valaha is eszembe jutottak, ahova valah is tervezgettem: Japán, Hollandia, észak-európai országok. Vajon az én életemre ez már kihatással lesz? (Még gimibe járok.)
Állandóan ez ötlik fel bennem, amikor a nyelvtanulást és a munkavállalást boncolgatom. Ne nézzetek hülyének :)
Az előrejelzések szerint a köv. 100 évben 40 cm-t emelkedhet a tengerszint. Ez semmilyen országot nem fog eltüntetni, viszont kedvezőtlen hatással lehet Tuvalu szigetére.
Nem a globális felmelegedés, hanem a globális közlekedés, érintkezés, gazdasági együttműködés fog bizonyos nyelveket eltüntetni a következő évtizedekben. Jelenleg van kb. 3000 nyelv, ezek a következő 100 évben 50-100 kivételével kihalhatnak, egyik sem a tengerszint emelkedése miatt.
Köszönöm nektek :)
Utolsótól kérdezem: a jelenségnek hol nézhetek utána, milyen forrásai vannak interneten?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!