Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Magyarországon fogsz megöregedni?

Magyarországon fogsz megöregedni?

Figyelt kérdés
Vagy máshol képzeled el a jővődet.
2009. dec. 9. 12:31
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

Valószínűleg igen. Persze még nem biztos. Csak akkor, ha az ország kitisztul, pl. az a sok idióta, aki reggeltől estig azon picsοg, hogy "én kivándorlok! ez az ország fοs!" stb. végre tényleg kivándorolhatna már, és akkor mindjárt mégjobb lenne a közhangulat az országban.

Egy károgónak:

"Magyarországon egyre többen és többen lesznek azok, akiket el kell tartani. (rokkantnyugdíjasok, segélyesek...stb)"

A rokkantosításnak a 90-es évek elején volt divatja. Az akkor rokkantosított 800 ezer emberből már csak 200 ezren vannak nyugdíjkorhatár alatt. A közhiedelemmel ellentétben az egykori tömeges rokkantosítás problémáját már nagyrészt megoldotta az idő.

"A dolgozó ember meg belepusztul a munkába, míg az ország fele csak lógatja a lábát."

A magyarországi aktivitási ráta nem tér el érdemben a nyugat-európaitól. Egyébként mondd csak mondjuk egy munkanélküli kőműves vagy vasmunkás arcába, kapnál egy makarenkói pofont.

2009. dec. 10. 12:37
 22/24 anonim ***** válasza:

"magyaroroszágon az én generációm már örülni fog,hogyha lesz 1-2 nyugdíjas éve...nemhogy öregkor :( a 65 éves ápoló nénike majd remegő kézzel fogja bekötni az infúziót, vagy épp ki fog remegni az eladó kezéből a visszajáró...nem tudom,hogy képzelik ezt az egészet a nagyokosok"

1. A nagyokosok úgy képzelik ezt, ahogy minden más fejlett országban, ahol a lakosság öregszik és emelkedik a várható élettartam. Ha marad 60 év a nyd.-korhatár, miközben a várható élettartam 66 évről felmegy mondjuk 72-re, akkor óriási mértékben megnövekszik a kifizetendő nyugdíjak összege, főleg akkor, ha a korfa egyébként is előnytelen és a nyugdíjakat is nyakló nélkül emelik a kormányok. A realitással szembe kell nézni, nincs értelme lázongani ellene.

2. Amikor Bismarck idején bevezették a nyugdíjat az 1880-as években, a nyugdíjkorhatár 65-70 év körül volt, pedig akkoriban 55-60 év volt a várható élettartam. A nyugdíjat öregségi biztosításnak nevezték, vagyis biztosítás volt arra a helyzetre, ha valaki megéri a munkaképtelen, magatehetetlen kort. Ami mostanában történik a nyugdíjrendszerben, az visszatérés a normalitáshoz a korábbi túl bőkezű rendszerről.

3. Kétségkívül jó, ha az ember korábban nyugdíjba mehet, de nehogymár az legyen az emberek életcélja, hogy sokáig lehessenek nyudíjasok. Nem ez a fő szempont, amire az államnak költenie kell. Az állam nem egy nyugdíjintézet. Vagy ha ez a célod, akkor fiatal éveidben kezdj félretenni egy kis pénzt, és 45, 50, 55 vagy akárhány évesen nyugdíjazd magad önerőből. Nem kell az utolsó fillér fizetést drágább autóra, előkelőbb lakásra, szélesebb tévére vagy drágább nyaralásra költeni, és akkor lesz miből.

2009. dec. 10. 12:45
 23/24 anonim ***** válasza:

Egyik "károgó" vagyok.

Valaki kérdezett valamit, én elmondtam a véleményemet...valami gond van?

először is "köszönöm" hogy kielemezted minden szavamat.

Amit írtam, tapasztalatból írtam!!!

Rokkantnyugdíjasok: ha csak a környezetemet nézem, két kezemen sem tudom megszámolni a "rokkant" ismerőseimet. Hogy miért rokkantak? hát csak büdös volt a munka....a szabályokat meg nagyon könnyen ki lehet játszani. Asszem évente van felülvizsgálat...És? Multkor a buszon mellettem beszélgetett két 30 éves nő. arról, hogy ki mennyire rokkant...elmondta mindkettő a "baját" : "...vagy fél órát magyaráztam az orvosnak, hogy én aztán MÁR semilyen munkára nem vagyok képes...." - a vége végülis az volt hogy "átment" a vizsgán. szegény...még a végén munkát kellett volna keresnie.

Láblógatósok: KI A FENE beszélt a szakmát tanult, állást kereső szakmunkásokról...én biztos nem...

Persze tudom, te a sorok között olvasol és így bele lehet magyarázni mindent mindenbe....de minek is jártatom én itt a számat, hisz Magyarországgal nincs semmi baj...ez az ország egy jó kezekben lévő ország, állambácsi az összes országé közül a legkedvesebb, az ország tisztességes emberekkel van tele, akik természetesen jól képzett szakemberek és így jól is keresnek...és olyan szavakat mint pl. a korrupció, nem ismeri senki sem...és természetesen soha nem is létezett ez a szó...

Miért is akarok elmenni innen? hm. már nem is tudom...

2009. dec. 10. 17:26
 24/24 anonim ***** válasza:

"Rokkantnyugdíjasok: ha csak a környezetemet nézem, két kezemen sem tudom megszámolni a "rokkant" ismerőseimet."

Nekem meg egy ilyen sincs, úgy látszik, más társaságban forgolódom, mint te. Az országban 800 ezer rokker van, közülük 600 ezer már elérte a nyd.-korhatárt, szóval amúgy is nyugdíjas lenne.

"Hogy miért rokkantak? hát csak büdös volt a munka...."

Főleg a 90-es évek elején. És nem a legtöbb esetben nem büdös volt, hanem nem volt. A nehézipar összeomlása után.

"Láblógatósok: KI A FENE beszélt a szakmát tanult, állást kereső szakmunkásokról...én biztos nem..."

Márpedig a nem dolgozók legnagyobb része nyugdíjas, diák, gyerek vagy álláskereső. Fikció az az elképzelés, hogy Magyarország tele van "láblógatókkal". A lakosság kb. 1-2%-ára alkalmazható ez a minősítés szélsőséges esetben.

"és olyan szavakat mint pl. a korrupció, nem ismeri senki sem..."

Melyik országban nincs korrupció?

"Miért is akarok elmenni innen? hm. már nem is tudom..."

Abszolúte nincs rád itt szükség, nyugodtan menj. Csak jobb lesz nélküled a légkör.

2009. dec. 10. 19:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!