Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Jogosan sértődtem meg, ilyen...

Jogosan sértődtem meg, ilyen egy barát?

Figyelt kérdés

Már 2 hete itthon fekszem tüdőgyulladással (illetve most már jobban vagyok, de kórházban is voltam) és a jó barátnőknek hitt barátok még csak fel sem hívtak, hogy mi történt velem. 1 hete kb msn-en úgy írtam rá az egyik legjobb barátnőmre (akivel mindent megbeszélek általában), hogy hogy van (még én kérdezem meg) és mondtam, hogy én eszméletlen szarul. Ő meg mondta, hogy hm..hát ez gáz. Én meg mondtam, hogy azért jól esik, hogy egyáltalán nem törődött velem..ő meg erre megsértődött és most ő van kiakadva. De barátoknál nem az a szokás, hogy megkérdezzék, hogy van a másik? Ő 1 napig rosszul érezte magát, én rögtön hívtam, hogy mi a baj stb..pedig épp, hogy csak fájt a feje. Én pedig szinte a halálomon voltam és arra nem volt képes, hogy megérdeklődje, hogy vagyok. Nem kellett volna mondanom neki, hogy rosszul esik, amit csinál vagy jogosan voltam rá mérges? Milyen akkor az igazi barát?

15L

2009. dec. 8. 21:18
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem igazi barát..amikor az én legjobb barátnőm volt kórházban a vakbélműtétje miatt, természetes volt, hogy elmegyek hozzá, pedig 50 km-re van Miskolc..

Ilyen korban az emberek 90%-a egyébként ilyen..hamar átlépnek rajtad, ha egy időre kivonod magad a forgalomból.

2009. dec. 8. 21:22
 2/7 A kérdező kommentje:
De az a fura, hogy én vele tényleg mindent megbeszélek, csomót vagyunk együtt, elvileg jó barát (nak kéne lennie).Olyan szarul esik, hogy ilyenek..abban reménykedem, hogy majd később, az egyetemen rátalálok az igaz barátokra, de rossz érzés, hogy a kamaszkoromat ilyen emberek mellett töltöm..
2009. dec. 8. 21:28
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Ezek szerint ők inkább haverságnak fogják fel a kapcsolatotokat. De ismertem olyanokat is, akik nem akartak "túl érzelgősek" lenni, ha valaki lebetegedett. Kár, szerintem egyáltalán nem ciki, sőt.
2009. dec. 8. 21:52
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
örülj, hogy kierült, így aztán kereshetsz valódi barátokat
2009. dec. 8. 22:52
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek az előzőekkel. Ő nem igazi barát most már legalább tudod.

Ennyi idősen ( sőt még most is) én is szenvedtem attól, hogy nekem nincs olyan igazi barátom, mint a filmekben. Legjobb barátnőmmel pl. találkozót beszéltem meg kitakarítottam készülődtem stb, anyukámmal főztünk vettünk chipset, italokat dvd minden bekészítve... mert ugye le volt beszélve. Erre 2 óra eltelt és ő még mindig sehol, gondoltam felhívom nincs-e baj. Ő meg koncerten volt!!!! Azt mondta útközben tudta meg, hogy az egyik kedvence fellép vagy már nem is tudom hogyan történt nem voltam rá kíváncsi. Azt mondta ő azt gondolta úgyis leesik nekem ha nem jön, hogy akkor már nem jön. Hát most ez milyen már? Előző este is mondta, hogy jön aztán egész nap rá vártam. Nem is lett volna semmi, csak érted felhívhatott volna, mert akkor én is intézem a dolgom.

Általában fiatal korban ez van, kevés akinek igazi megbízható barátja van. Ezek ilyen felszínes barátságok még akkor is ha sok mindent megbeszéltek. Mi is legjobb barátnők voltunk, még sosem volt éveken át ilyen jó barátnőm, az első találkozásunktól kezdve befejeztük egymás mondatait, tökéletesen kiegészítettük egymást stb. és egyszercsak egy ilyet megcsinál velem. Nem tudtam mire vélni ő meg pár nap múlva amikor iskolában ismét találkoztunk úgy tett mintha mi sem történt volna. Hát többet én se hoztam szóba, de azért mégiscsak rosszul esett.

De nyugi még később lehetnek rendes barátaid. Én is ebben bízom, illetve párat már találtam is csak sajnos mi meg mind úgy vagyunk, hogy nagyon messze lakunk egymástól és ez így megint nem az igazi, interneten...

De még fiatal vagy köthetsz barátságokat. Akár szakkörökön vagy bárhol. Szóval még egyáltalán nincs veszve minden :) De tényleg igazad van, illett volna megkérdeznie tőled hogy vagy. Ebből látszik, hogy mennyire önző valaki és hogy igazából nem számítasz neki, nem halna bele a hiányodba. Én is sokszor éreztem már ezt, rossz dehát még mindig jobb mint úgy élni, hogy azt hiszed nyugodt szívvel rábízhatod magad a másikra miközben egyáltalán nem.

2009. dec. 9. 01:10
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Jaj, elfelejtettem: Jobbulást, gyógyulj meg hamar és vigyázz magadra!
2009. dec. 9. 01:11
 7/7 anonim ***** válasza:

Ja ,gáz!

Én a multkor leszidtam a bnőmet h éjszaka mikor rosszul volt nem hivott fel.

Azt mondta nem akart zavarni.

Hát ilyen is van.

2009. dec. 12. 23:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!