Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Az emberek miért nem addig...

Az emberek miért nem addig nyújtózkodnak ameddig a takarójuk ér?

Figyelt kérdés

Most láttam a tvben,hogy megindult a karácsonyi roham és hiteleket vesznek fel,hogy ajándékot tudjanak venni...!:@ Hogy lehetnek ezek az emberek ennyire sötétek?Ha nincs olyan nagy keretem amit ajándékra tudok költeni,nyilván szerényebb ajándékot veszek,de ötletesset és szivből adom!

A legdurvább...,hogy a karácsonyi hitelre is hitelt vesz fel,hogy visszatudja fizetni a karácsonyi hitelt!Teljes káosz!!!És akkor egész évben azért gürizik,hogy tudja törleszteni a nagy értékű ajándék hitelét?Sona nem értettem ezt a logikát...

2009. dec. 6. 20:23
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Infláció idején praktikus is lehet, hogy nyakra-főre kölcsönöket veszünk fel.
2009. dec. 6. 20:25
 2/16 A kérdező kommentje:
Hát vessenek magukra akik felvesznek..,én azt mondom!:P
2009. dec. 6. 20:29
 3/16 anonim ***** válasza:
Szerintem hamarosan új értelmet kap a "még egy kávéra is kölcsön kell kérned" szólás:>
2009. dec. 6. 20:32
 4/16 anonim ***** válasza:
80%

Mert ilyenkor nem gondolkoznak, nem számolnak, csak azon jár az agyuk, hogy megvegyék a drága cuccokat, amikre eddig vágytak...

Aztán majd januárban jön a hidegzuhany csekkek formájában, és majd akkor döbbennek rá, hogy nem futja a bevételükből a törlesztésre...

Most az sem jut az eszükbe, hogy jövőre talán éppen őket teszik ki a munkahelyükről és rögtön becsődöl a költségvetésük!

Én már 20 éve nem veszek fel kölcsönöket, mert tudom milyen nehéz visszafizetni és milyen sok kamatot a nyakamba sóznak!

Ha egy banktól csilli-villi többszázezer kerettel rendelkező hitelkártyát, vagy vásárlási kártyát kapunk, azt azon nyomban ollóval felaprítom, nehogy véletlenül használni merjük!

2009. dec. 6. 20:37
 5/16 anonim ***** válasza:
0%
Gondolom nem adnak az embernek olyan kölcsönt, amit nem tud visszafizetni.
2009. dec. 6. 20:50
 6/16 anonim ***** válasza:
58%

Nem is az a baj, hogy hitelt vesz fel. Tegye, az ő dolga.

A gond az, hogy utána másokat meg a rendszert szidja, hogy neki milyen sz.r az élete, és milyen nehezen jön ki a fizetéséből. Közben meg magának köszönheti.

Az ilyen megérdemli, hogy a hitele miatt az utcára kerüljön és ott dögöljön meg.

2009. dec. 6. 20:52
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Azért, mert ma már mindenféle tárgy birtoklása - a ház, kocsi, ékszer, műszaki holmik mellett - státusszimbólumnak számít. Ez a baj. Meg az, hogy minden csak a külsőségre hajt, a tartalom lényegtelen.
2009. dec. 6. 20:52
 8/16 A kérdező kommentje:
20:50 no,igen,azt megvizsgálják,hogy hitelképes-e de azt már nem fogják látni,ha pl. kirúgják a munkahelyéről,vagy valami nagyobb kiadás csúszik be a családnak..!A bank ilyenkor is kéri a törlesztést,esetleg meg lehet hosszabbitatni vagy más konstrukció,de minek az ilyen felesleges gondok,mikor van épp elég...
2009. dec. 6. 20:55
 9/16 anonim ***** válasza:
68%

A legtobb ilyen hitelt hitelre halmozo ember lelkiserult szemely! Azt gondolja, hogy az a targy amit megvesz a penzbol, majd boldogga fogja tenni. A boldogsagot keresi akarmilyen uton-modon.

Aztan pedig felelotlenek, es azert legyunk oszintek butak is.

Remelem nem idegesited magadat rajtuk, mert nem erdemes!

En csak mosolygok rajtuk, meg legbelul sajnalom is oket amikor egyertelmu, hogy jonnek a zsiros kenyer idoszakok, es a folyamatos veszekedesek az anyagiak miatt.

Szerintem is mindenki addig nyujtozkodjon amig a takaroja el.

2009. dec. 6. 21:06
 10/16 anonim ***** válasza:

hát én pl szeretem ha kilóg a lábujjam egy kicsit

izgat ahogy csiklandozza a hűs szellő az ablak alatt

meg nem izzad le így mikor nyalogatom kevésbé kesernyés

2009. dec. 6. 21:37
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!