A spiritualitás egy gyakorlati megközelítésű "alkalmazott tudomány", vagy inkább egy hitrendszer, amely sokszor elvont és személyes megfelelésből fakad?
Figyelt kérdés
Hogyan definiálhatjuk a spiritualitás lényegét: konkrét célt szolgáló gyakorlati eszközként, amely segít az életvezetésben, vagy egy olyan hitrendszerként, amely elsősorban érzelmi vagy társadalmi elvárásokhoz kötött? Mert találkoztam olyanokkal is, akik konkrétan meghatározott célok elérése érdekében végeztek spirituális gyakorlatokat, de találkoztam már olyan művelővel, aki kicsit elvontabb, megfoghatatlan fogalmakat említett, hogy "nagyobb dolgokhoz szeretne kapcsolódni" stb.tegnap 12:12
1/4 anonim válasza:
A spiritualitás egy összefogó kifejezés különböző dolgokra. Pusztán udvariasságból nem nevezném reménytelenül homályosnak, ugyanakkor az egyértelmű, hogy a tudományos kritériumoknak nem felel meg.
2/4 anonim válasza:
Tudományhoz semmi köze, és nem is hitrendszer, hanem egy gyűjtőnév egymástól független (sokszor egymásnak ellent is mondó) ideológiákra nézve.
3/4 anonim válasza:
Aki kicsit is otthon van a dolgokban, az tudja, hogy az összes valamire való vallás vagy filozófia egy irányba tart.
Nem kivétel ez alól a spiritualitás sem. Az, hogy másképp neveznek meg egy dolgot meg stb meg az emberi lét saját korlátja.
4/4 anonim válasza:
#3: éveken át tanultam filozófiát, de ezek szerint nem vagyok benne a dolgokban.
Mi az az irány, ahová az összes tart?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!