Mi van akkor, hogyha a tudományos és vallási, spirituális elképzeléseket egyesítjük?
A gondolatmenet arra az elképzelésre épül, hogy létezik egy párhuzamos univerzum, ami antianyagból épül fel.
Az elgondolás szerint a fekete lyukak erős gravitációs mezővel rendelkeznek, amely az anyagot vonzza. Az antianyag univerzumban viszont elképzelhető, hogy a fekete lyukak hatása inkább taszító lehet, ami ellentétes hatást gyakorolhat az antianyagra.
A lényeg, hogy az univerzum antianyag oldala, lehet az a világ, vagy másik létsík amiről a keresztény vallás beszél.
Az emberi lélek pedig, az ember testének antianyagból való leképződése, a halál után.
Az antianyag és a lélek összekapcsolása olyan elképzelés, amely párhuzamot vonhat a tudomány és a spiritualitás között. Ha a lélek antianyagból állna, akkor a halál után a lélek egy másik dimenzióba térhetne át, amely talán az antianyag univerzuma.
Az antianyag univerzuma mint egyfajta metafizikai dimenzió jónak tűnik a vallási és spirituális élmények keretében. A keresztény és más különböző vallások gyakran beszélnek a lélek halhatatlanságáról és a túlvilágról, amely sok esetben egy olyan hely, ahol a lélek további tapasztalatokat szerezhet.
A keresztény vallás tanításai szerint a lélek halhatatlan és a test halála után egy másik létformában létezik tovább. A mennyország, pokol vagy purgatórium mint létsíkok a lélek utáni állapotot képviselik, így a párhuzamos univerzummal való összekapcsolás lehetősége új értelmet adhatna ezeknek a fogalmaknak. Ezt úgy értem, hogy az elképzelésemmel, teljesen racionálissá válhatna a vallás.
A tudományos részt ki is lehet venni ebből, ugyanis az antianyagnak a világon semmi köze ahhoz, amit itt leírtál. Az antianyagnak gravitációval szemben pont ugyanúgy viselkedik, mint az anyag, az antianyag fekete lyukak pont ugyanúgy viselkednek, mint az anyag fekete lyukak. Az antianyag olyan anyag, amelynek az alapvető építőkövei, a szubatomi részecskék, amiből felépül, a normál anyagéival teljesen megegyező, csupán ellentétes elektromos töltésű szubatomi részecskék.
A lélek idekeverése meg létsíkok meg metafizikai stb stb mind színtiszta zagyvaság.
Dávid Gyulának nagyon jó, nagyon érdekes, hétköznapi emberek számára is érthető előadásai vannak fent a YouTube oldalán. Nézz meg egyet az antianyagról és a fekete lyukakról. Ezzel a kérdésed első és legbővebb részére választ kaphatsz, miért nem racionális a tudományis gondolatmeneted.
A keresztény vallás nem említ párhuzamos univerzumokat, ezért nem teljesen értem mire gondoltál.
Sokan próbálták már meg ezt.
Én amúgy érdekesnek találtam, kicsit még el is gondolkodtatott.
És akkor gondolom, ha a mi anyaguniverzumunk tágul, akkor az antianyag univerzum zsugorodik. De gondolom az idő is fordítva lenne bekötve az antianyag univerzumban és ami az anyagi világ fekete lyukába beleesik, az az antianyag univerzum ősrobbanásában köt ki, ami pedig az antianyag univerzum fekete lyukába (az ott nyilván fehér lyuk) zuhan bele, az a mi univerzumunk ősrobbanásában jelenik meg.
Gondolom odaát olyan gyakori a fekete, mint itt a fehér.
Gondolom a lélek testének meg kell halnia, hogy belezuhanhasson egy fekete lyukba és Odaátra kerüljön. Odaát pedig minden megtörténik visszafelé. Ott öregen kezdik az életet, miután az anyaföld vagy a tűz megszülte az öregembereket, azok megfiatalodnak majd egy nő méhébe kisbabakorukba visszatuszkolják őket, ahol szép lassan összezsugorodva eltűnnek és a lélek akkor belezuhanva egy fehér lyukba ismét visszatér a mi anyagi valóságunkba, ahol megszületünk.
De akkor, ha itt Isten teremt, akkor ott tartja meg az ítéletnapot? Amikor pedig itt tart majd ítéletnapot, akkor ott teremteni fog?
És akkor odaát Jézust évezredekkel előre megjövendölik és még utána is róla beszélnek évezredekkel később is.
Ja várj, az itt is megtörtént. Azt a q-rva! Akkor Jézus az Isten itt is és ott is!
Ember, te Próféta vagy!
"Így lesznek az utolsók elsők, az elsők meg utolsók."
(Máté 20 ,16)
Szerintem mindegy hogy antianyagnak vagy minek nevezzük. Az elmélet jó. És előbb utóbb a tudósok fel fognak zárkozni oda, amit bizonyára némely hivő filozófus már megpendítette, elérkeznek oda hogy a halálközeli élményekből és hasonló jelenségekből komplex módon összekössék a vallás állitását a tulvilágrol a tudományos kutatások eredményével.
Én nekem is van elképzelésem
Erről korábban már kifejtettem. Én úgy gondolom az anyag a proton, az anyag mozgása az elektron és az amit te antianyagnak hívsz az a neutron, a lélek. A proton összessége adja a testet, a lêlek az irányitója a neutronok összessége.
Az egyik oxfordi tudós vezetett erre az eredményre, aki azt állítja, hogy a torinói leplet neutron kisülés érte, ami felrajzolta a szövet roncsolodás mértékével a test képét a halotti vászonra.
Tehát ha a protonunk szétbomlik is, a neutron együtt tud maradni és a gamma sugárzás erejével kilokodik a testből, egy neutronfelhőként, ami sokáig együtt tud maradni.
( Az alfa amikor alszunk, a gamma az amikor már nem ad életjelt az agy mégis működik, megtartja én tudatát. A tudomány most itt tart, de a teljesen meghalt emberekkel nem tud mit kezdeni, azaz azokkal akik nem tértek vissza.)
Isten haragját fogja kiváltani.
Isten elítéli a spirituális dolgokat, mert az Sátán asztala.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!