Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Emberek, akik "befelé éltek"!...

Emberek, akik "befelé éltek"! Hogy csináljátok?

Figyelt kérdés
Hogy boldogultok a világban, ami nem épp ennek kedvez, hogy találjátok meg a közös hangot a többséggel, akik maradtak, ahol régen is voltak?

2012. febr. 5. 07:27
 1/6 anonim ***** válasza:

Picit érthetőbben meg tudnád fogalmazni, mert sajnos nem értem, hogy mit szeretnél megtudni!

A befelé élés ilyen befordulós lelkiállapot lenne? És akik maradtak, ők hol maradtak?

Bocsi, lehet aztán csak nekem van reggel, azért nem értem.

2012. febr. 5. 09:22
 2/6 anonim ***** válasza:

egyetértek az első válaszolóval, egyáltalán nem tiszta, mit is akarsz kérdezni.

ebből csak annyira tudok válaszolni, hogy aki befelé fordul, minek akarna közös hangot találni a többséggel?

2012. febr. 5. 15:26
 3/6 anonim ***** válasza:

Ezt csinálni nem lehet, csak megélni - passzív dolog. Nekem az extrovertált ember szerepét kellene "csinálni", de azt hiszem, hamar felsülnék. :)

Olyan munkát célszerű keresni, amit egyedül, akár otthon lehet végezni, nekem például bejön a weblapszerkesztés, aminek grafikus és programozói oldalát is megtanultam, illetve most is gyűjtöm az új ismereteket.

A közös hangot nem keresem a "többséggel", de ha kell, tudok velük beszélni és meghallgatni őket. Írásban jobban fogalmazok, mélyebb gondolatokról inkább levelezés formában kommunikálok.

2012. febr. 5. 15:50
 4/6 A kérdező kommentje:

Utolsó, köszi!

Első kettőnek: bocsi, amikor írtam a kérdést, annyira ebben a témában forogtak a gondolataim, és nem gondoltam arra, hogy nem egyértelmű a megfogalmazás. Sokminden beletartozik, de pl olyasmire gondolok, hogy sok embernek az az élete, ami nekem csak mellékes körülmény. Pl hogy hol vásárol, mit vásárol, mivel keresi a pénzt, amiből élelmet vesz, milyen járművel közlekedik. Ha találkozom valakivel, első kérdése, hogy megvan-e még a munkahelyem. Ha magáról mesél, szintén ez, aztán jön a többi, hogy lecserélte a kocsiját, meg gyűjt egy lakásra. Mindezt egy plaza mekijében kell megbeszélni. További témák: Dr. House, NCIS, CSI, Dr. Csont. Idegen emberek egymással vannak elfoglalva, figyelik a másikat, ki milyen ruhában jár, milyen telója van, mi a csengőhangja. Van egy elfogadott, mindenki más által normálisnak tartott viselkedésmód, amitő

2012. febr. 6. 08:31
 5/6 A kérdező kommentje:
amitől, ha eltér az ember, furán néznek rá. Nem a frusztráltság beszél belőlem, mert tudok alkalmazkodni, és meg tudom játszani ezt a viselkedést, ha kell. De ez az, hogy ez hazugság. És sok energiát is vesz igénybe, elég megerőltető. Az én tempóm valahogy lassabb, "csendesebb". Olyan érzésem van, hogy titkolnom kell, ki is vagyok valójában, mert az igazi énem az a mostani izlés szerint "gáz" lenne. És így semmi kedvem az emberek társaságához. Nem érzem azt a közös hullámhosszt. De egyedül se túl jó.
2012. febr. 6. 08:35
 6/6 A kérdező kommentje:
És még annyi, hogy mindenki, mindig, mindent tudni akar a másikról. Persze itt is csak a körülmények számítanak. Bekerülök egy új társaságban, jön a rendőrségi vallatás: van pasid? Mivel foglalkozik? Gyereked? Miért nincs még? Hány éves vagy? Nekem már ezek is intim kérdéseknek számítanak, nem mintha titok lenne, de szerintem az a jó, ha fokozatosan derülnek ki a dolgok, mert épp szóba jönnek, nem pedig egy kérdőívet töltetnek ki az emberrel. És utána tovább fokozzák a barbárságot, az ember szeméyes "burkának" szaggatását: felhoznak politikai, vallási témákat, hogy azon lehessen veszekedni. Ilyenkor próbálom magam valahogy kivonni a beszélgetésből, hogy ne is legyek túl udvariatlan, és bambulok ki az ablakon, nézem a madarakat, hogy milyen szépek, meg milyen jó lehet nekik egy szabadabb, igazabb életet élni, persze ezért is zakkantnak néznek meg megmosolyognak, hogy mi az isten ...át kell nézni egy hülye madáron.
2012. febr. 6. 08:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!