Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Esztétikailag a 21. század...

Esztétikailag a 21. század miért ilyen csúnya?

Figyelt kérdés
Nem tudom csak én érzem-e így, de akármi ami a 21. században van egy bénább, műbb változata annak ami régen volt. Nem akarok ilyen páthoszi romantikus lenni, de tényleg akármit nézek a 20.-19. században fényévekkel kultúráltabb volt mint most. Mind az emberek öltözete, az épületek, az emberek viselkedése (legalábbis a külvilág felé mindenképp). De tényleg, ma minden steril, műanyag, nem tudom pontosan leírni az érzést. Kicsit olyan érzés körülnézni akárhol, mintha a szemétből próbálnának várat építeni. Igen, lehet mondani, hogy csóróság volt, betegség, stb, az volt, de én most az esztétikáról beszélek. Minden csúnya manapság. A régi épületek rohadnak, az újak meg rusnyák. Afrikában sem kunyhókban laknak már, hanem az első világbéli országokból származó szemetet használják fel a viskóikhoz.

tegnapelőtt 21:25
 1/2 anonim ***** válasza:
77%

Azért azt ne felejtsd el, hogy régen is volt sok rossz, vagy értéktelen dolog, csak azokat nem őrizték meg az utókornak.

Ha most körülnézel, azt vizsgáld meg, hogy van-e a világon 100 olyan dolog, amit érdemes megőrizni, és akkor máris kiegyenlített a helyzet.

tegnapelőtt 21:33
 2/2 .Agent Smith. válasza:
43%
Adtak az esztétikára, manapság a funkcionalítást helyezik előtérbe, de az emberek többsége is igénytelenebb lett, ez nagyon feltűnő az öltözködésükön.
tegnap 04:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!