A nők miért féltékenyek?
Pusztán biológiai és etológiai alapokra helyezkedve a hím (férfi) célja minél több nő megtermékenyítése és a génjeinek tovább örökítése minél több utódba. Nyilvánvaló, hogy féltékeny, hogyha a nőstény (nő) más hímmel is közösül, hiszen akkor nem tudhatja, hogy az utód az övé-e.
A nősténynek ezzel szemben az a célja, hogy a lehető legtökéletesebb hímet találja meg, aki az utóda apja lehet. De mivel ő hordja ki az utódot, ezért ha nem közösül mással, akkor egyértelmű, hogy az illetőtől van az utód.
Ilyen gondolatmenet alapján nem értem, hogy a nők miért féltékenyek, hogyha a barátjuk/férjük mással is lefekszik. Az már logikusabb, hogy az nem tetszik nekik ha a párjukat máshoz is fűzik érzelmi szálak. De ha csak szexről van szó...
Ne nézzetek érzéketlennek! Valószínűleg (ha nő lennék és) a barátom/férjem mással is lefeküdne, akkor féltékeny lennék. Csak nem értem ennek az okát.
A féltékenység a bizalom hiányának egyfajta megnyilvánulása, amely természetesen nemtől független. Aztán persze ezt is lehetne boncolgatni, hogy mi váltotta ki a féltékenységet; okkal, vagy ok nélkül vált-e bármelyik fél azzá, mert aztán ez is egy szerteágazó történet... De! Miután évmilliókkal ezelőtt elindultunk egy bizonyos evolúciós ösvényen, ezért is van az többek között, hogy különbözünk például az állatkotól -na azért vannak kivételek!-,ahol valóban a fajfenntartás a cél...
Véleményem szerint az egészséges féltésnek jelen kell lennie egy kapcsolatban, hogy érezhessük, fontosak vagyunk a párunk számára, szeret minket. (persze a sok apró gesztus MELLETT, és nem helyett!)
Kedves első!
Természetesen emberek vagyunk. De végső soron az emberek is csak állatok. Mellesleg honnan tudod, hogy az állatok nem képesek a szerelemre?
Persze, hogy rosszul esik. De miért? Attól még, hogy téged és csak téged szeret, más iránt is érezhet szexuális vonzalmat.
Talán azért esik rosszul, mert ezt kritikának értelmezed a saját szexuális teljesítményed felé, de ez csak tipp
Kedves 19:02-es!
Akkor az utánad író is leragadt a kőkorban?
Mellesleg semmi bajom a fennálló helyzettel. Jó ez így. Csak azt nem értem, hogy miért van így. Mert teljesen logikátlan.
19:02-es vagyok!
Csak a kérdésre válaszolj!Van barátnőd?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!