Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A nők miért féltékenyek?

A nők miért féltékenyek?

Figyelt kérdés

Pusztán biológiai és etológiai alapokra helyezkedve a hím (férfi) célja minél több nő megtermékenyítése és a génjeinek tovább örökítése minél több utódba. Nyilvánvaló, hogy féltékeny, hogyha a nőstény (nő) más hímmel is közösül, hiszen akkor nem tudhatja, hogy az utód az övé-e.

A nősténynek ezzel szemben az a célja, hogy a lehető legtökéletesebb hímet találja meg, aki az utóda apja lehet. De mivel ő hordja ki az utódot, ezért ha nem közösül mással, akkor egyértelmű, hogy az illetőtől van az utód.

Ilyen gondolatmenet alapján nem értem, hogy a nők miért féltékenyek, hogyha a barátjuk/férjük mással is lefekszik. Az már logikusabb, hogy az nem tetszik nekik ha a párjukat máshoz is fűzik érzelmi szálak. De ha csak szexről van szó...

Ne nézzetek érzéketlennek! Valószínűleg (ha nő lennék és) a barátom/férjem mással is lefeküdne, akkor féltékeny lennék. Csak nem értem ennek az okát.

2009. nov. 28. 14:33
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
csakhogy mi emberek vagyunk és nem állatok, ember! mi érzünk is és nem csak az ösztönök hajtanak minket... legalábbis én érzem a szerelmet a párom iránt és igenis rosszul esne, hogyha az az ember, akibe szerelmes vagyok és aki azt mondja, h szeret, hazudna...
2009. nov. 28. 15:01
 2/14 anonim ***** válasza:
0%
mer hülyék.
2009. nov. 28. 15:07
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

A féltékenység a bizalom hiányának egyfajta megnyilvánulása, amely természetesen nemtől független. Aztán persze ezt is lehetne boncolgatni, hogy mi váltotta ki a féltékenységet; okkal, vagy ok nélkül vált-e bármelyik fél azzá, mert aztán ez is egy szerteágazó történet... De! Miután évmilliókkal ezelőtt elindultunk egy bizonyos evolúciós ösvényen, ezért is van az többek között, hogy különbözünk például az állatkotól -na azért vannak kivételek!-,ahol valóban a fajfenntartás a cél...

Véleményem szerint az egészséges féltésnek jelen kell lennie egy kapcsolatban, hogy érezhessük, fontosak vagyunk a párunk számára, szeret minket. (persze a sok apró gesztus MELLETT, és nem helyett!)

2009. nov. 28. 15:22
 4/14 A kérdező kommentje:

Kedves első!

Természetesen emberek vagyunk. De végső soron az emberek is csak állatok. Mellesleg honnan tudod, hogy az állatok nem képesek a szerelemre?

Persze, hogy rosszul esik. De miért? Attól még, hogy téged és csak téged szeret, más iránt is érezhet szexuális vonzalmat.

Talán azért esik rosszul, mert ezt kritikának értelmezed a saját szexuális teljesítményed felé, de ez csak tipp

2009. nov. 28. 15:31
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha mindenáron az állatok szempontjából akarjuk megközelíteni a dolgot, akkor szerintem érthető, hogy ha egy nőstény megtalálta a szaporodásra alkalmas hímet és közösült vele, utána nem akarja, hogy az a hím más nőstékenybe is továbbörökítse a génjeit. A saját család előbbrevalósága a legfontosabb. Mivel mi emberek nem falkákban élünk, hanem normális esetben van két szülő meg nekik akármennyi gyereke, ezért az a fontos, hogy a saját leszármazottak legyenek a legéletrevalóbbak, ne pedig a másé!
2009. nov. 28. 16:22
 6/14 anonim ***** válasza:
0%
Sőt, azért is, mert a férfi más nőkkel barátkozik.
2009. nov. 28. 17:42
 7/14 anonim ***** válasza:
77%
HÁt te nagon hülye vagy! Úgy látszik lemaradtál az őskorban és egy "kicsit " himsoviniszta is vagy..Fogadjunk h nincs barátnőd.
2009. nov. 28. 19:02
 8/14 anonim ***** válasza:
Én elengedném egy éjszakára, ha cserébe reggelre szerelmesebb lenne belém, mint valaha.
2009. nov. 28. 21:09
 9/14 A kérdező kommentje:

Kedves 19:02-es!

Akkor az utánad író is leragadt a kőkorban?

Mellesleg semmi bajom a fennálló helyzettel. Jó ez így. Csak azt nem értem, hogy miért van így. Mert teljesen logikátlan.

2009. nov. 28. 22:35
 10/14 anonim ***** válasza:
49%

19:02-es vagyok!

Csak a kérdésre válaszolj!Van barátnőd?

2009. nov. 30. 19:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!