Mi a véleményetek a külföldön élő magyarokról?
Szegény nem tehet róla,hogy még nem tanultak róla.És godolom a szülők is elég rosszul nevelik oktatják a gyereket, és tipikus leszarom a gyermeket szülői nevelés. Nyomjuk be neki az Vivát,MTV Music-ot, aztán elvan.
16éves vagyok,és mindent tudok,hogy mi miért történt,hogy mikor. ( Jó mi már tanuljuk is) De nekem szüleim is sokat mondták,nagypapám is. Híradóban is téma, A mindennapjainkban is. A rengeteg Nagymagyarországos matrica,zászló a kocsikon. Meg a Hungaristák.. És akaratlanul is eljut az emberekhez.
Szüleim 15évesen vittek Erdélybe..És a legnagyobb tisztelettel beszéltek róluk..
Felvidékre is vittek 13 évesen.
Vajdaságba is 12évesen.
És egy normális családban fel kell kerülni 10-15év alatt a Trianonnak,Erdélynek.
És most mindig vannak kivételek..Ez most olyan,mintha valaki feltenne egy kérdést,hogy a nőknek is ugyanolyan jogai vannak mint a férfiaknak ? És akkor mindenki mondaná,hogy úúúristen..de most akkor ezen a honlapon van 100ezer ember..és ezek közül egy fiatal úrfi nem tudta.
Szóval nem kell elkeseredni drága hatrontúli barátaim.
Az meg,hogy büdös oláhoknak hívnak titeket,az meg a másik nagy hülyeség, mert persze,hogy a rossz dolgokról pletykálkodik az ember.
Mert valaki eljön Mo-ra. És akkor találkozik 1500emberrel. és egy közüle romának hívja. És akkor jajj azok a Magyarok lenéznek minket..
Nincs így nyugodjatok meg!
Egy 16 éves közgazdásznak tanuló szolnoki fiatalember :)
Nem tudom, hogy kint Magyarban mivel tömik a gyerekek fejét történelem órán, de azt tudom, hogy ezek alapján nem az igazsággal! Azt tudom ajánlani neked, othon a könyvespólcról kapj le egy történelem könyvet, ha lehet egy második világháborúsat és olvas bele, hogy a Nagy Magyarországot hogyan osztották darabokra és hova kerültek a magyarok... ne a pletyka és a tudatlan emberek után menj hanem ismerd meg a saját történelmedet... mielött még butaságot mondanál.
Itt erdélyben nehéz megmaradni magyarnak mert sok a kihívás, 4 nyelvet tanulunk es kettőt anyanyelv szinten... Magyar, román, angol, némer, és néhól francia... kenyényen megdolgozunk azért, hogy magyarúl tanuljunk de van, hogy nincsen rá lehetőségünk... Nem mi választottuk ezt ebbe születtünk bele! Te mit tennél ha a határnak erre az oldalára születtél volna és meg kéne harcolj minden eggyes magyar szavadért?
Ne haragudjatok rám és köszönöm a válaszokat. Itt a neten valóban elég sok mindent lehet kapni trianonról. Van amit nem értek, de ha nagyobb leszek biztosan én is elmegyek Erdélybe, s a többi helyre is. Én is érzem, hogy szégyen, hogy nem tudtam, de gondoltam így nem olyan égő. A szüleimet inkább kihagynám ebből...
Mégegyszer köszi
Már elnézést, de Trianon 4. osztályos olvasmány, minden olvasókönyvben benne található. Napja nemzeti gyásznap, amelyet minden valamire való általános iskola oktat és megemlékezik róla!
Tehát szerintem inkább 10 évestől fiatalabb lehet a kiíró.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!