Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Külföldön élek,és arra lettem...

Külföldön élek,és arra lettem figyelmes,hogy a hiradoban a magyarokrol beszélnek. Libát tömnek naponta 3 alkalommal,és ez nagyon veszélyes,ráadásul tiltott. Miért tömik a libát a magyarok?

Figyelt kérdés

A feldolgozott hus 80 százaléka a német piacra kerül,vagyis került mostanáig...

Ahogy megnéztem a felvételeket,szegény libák szinte mozogni nem birtak....

Én szégyellem magam,hogy ilyesmi történik,rŕadŕsul az egész rejtett kamera ŕltal derült ki.

Mire jo egyŕltalŕn a libatömés?

2008. okt. 24. 19:06
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
92%
Gyorsabban hízik tőle a liba. Amúgy a libamáj a tömött libából a legfinomabb. Nem igazán értem ezt a mizériát a libatömés körül...szakértők mondják, hogy a libának ez egyeltalán nem olyan rossz, mint mi azt képzeljük, mert olyan a gégéjének a felépítése, hogy fájdalom nélkül lemegy a kaja. Ráadásul már nagyon-nagyon régóta tömik a libákat, és más európai országokban is, nem csak nálunk. Nem mi találtuk ki szerintem. Az, hogy ficánkol, meg természetes. Pl a malac is ficánkol, hogy felemeled...ez ösztönös reakció.
2008. okt. 24. 19:37
 2/17 anonim ***** válasza:
98%

A libát magyarországon hagyományosan tömik, hogy szép nagy hízott mája legyen, amit aztán a franciák, és németek két pofára zabálnak! A franciák is tömik őket, de náluk az 50 évesnél régebbi hagyományok le vannak védve, ezért velük nem lehet packázni!

A spanyolok meg bikaviadalokat rendeznek! Ha nekik ez a szórakozás hát legyen, engem például nem zavar!

Sokak szerint a franciák keze is benne van abban, hogy ebből most akkora botrány kerekedett, mert ők a legnagyobb vetélytársaink a libamáj piacon!

Majd lesz kínai libamáj a piacon, mert velük mostanában senki se mer kikezdeni! Mert kereslet az van rá!

Egy időben az oroszokat találták meg a tokhal fejés miatt, aztán szép csendben elfelejtették őket is!

Amúgy meg nem olyan tragikus a libák számára a tömés, mint ahogy azt az "állatvédők" bemutatták! Ugyanazt a dolgot többféleképpen is be lehet mutatni, csak azon múlik mi az amit megmutatok belőle!

A filmek is ilyenek. Az egyik TV-stáb idejön és készít egy filmet a gyönyörű magyarországról, a másik meg lemegy az aluljáróba, és bemutatja a tízmillió koldus országát! Minkettő igaz, és mégse!

Az állatvédők is csak a rossz oldalát látják, mert így akarják! Kiemelnek részleteket ezzel is manipulálva a közvéleményt.

2008. okt. 24. 19:53
 3/17 anonim ***** válasza:
90%
Így szokás, már nagyon-nagyon rég óta. Gyorsabban nő tőle a liba és a használhatóbb részei is nagyobbak lesznek tőle. Szerintem kissé túllihegik ezt a libatömés-ügyet.
2008. okt. 24. 20:00
 4/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a vàlaszokt,igazàbol én nem vagyok se liba se diszno hus fogyasztoja,ezért is érdekelt ez a tömés.

Csak ugye ahogy az itteni hiradok bemutattàk,hàt felàllt a ször a hàtamon,de lehet ha otthon élnék mindig,vagy ennék libahust,akkor nem is érdekelt volna ugy.

Na azért én sajnàlom a libàkat,de végül is én is magyar vagyok,engem is szidnak holnap biztos az itteniek,de legalàbb tudom it vàlaszolok mostmàr rà:)

2008. okt. 24. 20:02
 5/17 anonim ***** válasza:
89%
Az is lehet, hogy itt ezer évig hülye emberek éltek, mert tömték a libákat, csak most megmagyarázták, hogy ezt nem szabad csinálni!
2008. okt. 24. 20:34
 6/17 anonim ***** válasza:
89%

Ezért nevezzük őket haszonállatoknak! Azért etetjük, hizlaljuk, tömjük őket, mert a végén úgyis a mi asztalunkra kerülnek! Én nem sajnálom, mert ha nem lennének én valószínűleg éhenhalnék!

A magyarok már évtizedek óta tömik a libát, miért csak most jutott eszébe valakinek, hogy "hát az milyen rossz lehet szegény állatnak"? Bezzeg amikor zabálják a jó hízott libamájat, akkor nem jut eszükbe! Valószínűleg majd megjelenik a libamáj-piacon a "óccó kínaji" is!

2008. okt. 25. 07:42
 7/17 anonim ***** válasza:
78%

Jesszus, nemtudom emiatt miért kell ekkora ügyet csinálni. Szegény nagymamám már majdnem 10éve meghalt, de ő mindig tömte a libát, hogy szép nagy legyen és semmi baja nem volt annak a libána tőle, inkább az fáradt le aki tömte. És igy csinálta az ő nagymamája, meg annak a nagymamája...

Tudom, hogy pár éve már ezt tilos csinálni, bár foggalmam sincs miért, mert ennek soksok éves hagyománya van, de hát minden szart kitalálnak, disznót is csak illegálisan vághatnak már a vidékiek.... Hihetetlen...

2008. okt. 25. 08:46
 8/17 A kérdező kommentje:

A vàlaszok alapjàn ugy tünik,hogy csak nem olyan rossz ez a libatömés,mint ahogyan bemutattàk.

Nem osztok véleményt,mint màr irtam én nem fogyasztok liba hust,de disznohust se(pàrom nem szereti)

igazàbol annyival lettünk szegényebbek,hogy jol levagyunk jàratva külföldi orszàgokban.

Bàr még mindig büszkébb vagyok ezek utàn a libatömésre.mint a tejporos kinai eseményre....

2008. okt. 25. 09:07
 9/17 anonim ***** válasza:
75%

én falun éltem sokáig, századok óta tömik a libát az emberek. nem ertem ezzel mi a probléma.. kiskoromban én is mondtam, hogy fuj, de ez tenyleg nem fáj a libának, egy rendes gazda, aki szereti az allatait, nem csinalna olyat az allatainak, ami faj.

es falun nevelkedett tomott liba osszehasonlithatlanul jobb a ketreces csirkénél.. miért nem azok ellen vagy kiborulva, azok a csirkek, amik otvenen vannak egy kis ketrecben, es soha nem mozogtak, depressziosak, azoknak borzasztó izuk van, és kegyetlenseg ilyet csinalni veluk..

2008. okt. 27. 00:45
 10/17 anonim ***** válasza:
33%
Ha a válaszadókat tömnék meg, gondolom nagyon örülnének neki, és ficánkolnának a bőrükben! ;)
2008. okt. 27. 18:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!