Mi a véleményetek a külföldön élő magyarokról?
Figyelt kérdés
Tényleg magyarok, vagy csak megtanultak magyarul, hogy előnyökhöz jussanak. A Romániába, Szlovákiába élőkre gondolok, nem azokra akik innen mentek ki külföldre.Azt mondták nekem, hogy a Duna tv ből tanultak meg magyarul.Meg a romániai magyarokra mondják, hogy oláhok, akkor azok nem magyarok?2009. nov. 25. 12:58
1/18 anonim válasza:
Ember ez a kérdés remélem valami vicc. Nem tanultál még történelmet? Lehet, hogy vannak olyanok, akik a Duna tévéből tanultak meg magyarul, de amennyire a szlovákok, meg a románok szeretnek minket, nem hinném, hogy túl sokan vannak.
2/18 anonim válasza:
Erdélyben, Vajdaságban és a Felvidéken mindíg is éltek magyarok. Ezer éve magyarul beszélnek, nem kell hozzá Duna tv. Amióta Romániához/Szlovákiához/Szerbiához tartoznak majdnem száz éve azóta is megtartották a magyarságukat.
3/18 A kérdező kommentje:
Miért hívják az Erdélyből származó, magyar állampolgárokat "büdös oláhnak"-ezt nem egyszer hallottam. Ezek szerint sokan nem tanultak történelmet!
2009. nov. 25. 13:33
4/18 anonim válasza:
Nem tudom, hogy hány éves vagy, de a kérdésedből ítélve feltételezem, hogy nagyon fiatal. De mindegy, ezt tegyük félre. Természetesen ők is magyarok és nemcsak azért, mert tudnak magyarul. A származásuk is magyar. Ez más, mint amikor valaki külföldre költözik és mondjuk a gyerekei úgy nőnek fel, hogy már nem igazán magyarok, ugyanis ezek az emberek, a határontúli magyarok nem szabad akaratukból kerültek a határon túlra illetve őket nap, mint nap megaláztatások, meghurcoltatások érik magyarságuk miatt...sajnos az van, hogy a magyarok nem tartják őket magyarnak, ahol meg élnek, azért bánták őket, mert nem oda tartoznak, magyarok. Elképesztően nehéz helyzetben vannak. Romániában a székelyek és csángók élnek, de vannak más magyarok is. Az oláh nem magyar, de a romániai magyar nem oláh.
5/18 anonim válasza:
Az oláh az román. És nem magyar.
Mint a tót a szlovák, a rác a szerb. Ezek csak szinonímák.
6/18 anonim válasza:
Figyelj, helyetted is mélységesen szégyellem magam.
(A Bácskában, Ukrajnában, Ausztriában szakadtakra már nem is gondoltál.)
Tudod, őket tartom igazi magyarnak. Magyarnak tudnak lenni minden körülményben. Mélyen őrzik nyelvüket, vallásukat, hagyományaikat, rokoni kapcsolataikat. Nem a pénz, a vagyontárgyak halmozása a cél számukra, mint az itthoniaknak, hanem a magyar szó, könyv, kapcsolat őrzése.
És tudod ők tenálad százszor magyarabbak!!!
7/18 anonim válasza:
Hát figyelj attól,hogy erdélyi vagyok,teljesen magyarnak érzem magam,annak születtem,ez az anyanyelvem,nem tv-ből tanultam,hanem anyáméktól,hogy lehet ekkora baromságokat kérdezni,hogy tényleg magyarok vagyunk-e,persze,hogy azok.Csak sajnos tényleg ez van,ahogy itt előttem valaki jól leírta,hogy a magyarországiak lenéznek minket,és büdös oláhoknak hívnak,esetleg cigányoknak is,az még jobb,holott semmi közünk egyik néphez sem,itthon meg a románok néznek le,és néznek ki,mert hülye magyarok vagyunk,szóval szomorú a helyzet,főleg mikor még ilyen kérdéseket is olvasok egy magyartól,dehát ember embernek farkasa,milyen igaz is
8/18 anonim válasza:
Ne legyetek igazsagtalanok, legalabb o kerdez... Lehet hogy hianyosak az ismeretei, de valoszinuleg a kerdezo meg meglehetosen fiatal es ebben a jelenlegi oktatasi/politikai/media zurzavarban ember legyen a talpan aki kiigazodik az o koraban. Nyilvan maga a kerdes baromsag, de ez is csak azt mutatja, hogy szukseg van a tenyekrol beszelni es nem lehet elegszer emlegetni hogyan jutott az orszag es a Magyarsag oda ahol most tart...
9/18 anonim válasza:
Te se vagy túl nagy magyar. még ha magyarországon is laksz... Romániába!n!
10/18 anonim válasza:
Utolsonak uzenem, hogy a Magyarorszagon meg nagy M...ne legyel mar ilyen egyszeru.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!