Nem elszomorító, h a fiatalok többsége olvasás helyett okostelefonoznak, számítógépeznek és tévéznek?
A tévé még talán elszomorító, bár azért ott is számít, hogy mit. Ismeretterjesztők, dokumentumfilmek lehetnek jók is. Meg vannak azért jó regényadaptációk is. Valóságshow-k meg ilyesmik, no, azokkal már gond van.
Ugyanígy, számítógép és okosteló se feltétlen baj, mert itt pl. az is egy lehetőség, hogy neten olvas az ember mindenféléket. Hírek, Wikipédia, egyéb információforrások... lehet itt is sokat olvasni, művelődni.
Szóval egy dolog a médium, és egy másik, hogy mire használják, mit "fogyasztanak" rajta keresztül. Maga a médium önmagában még nem feltétlen rossz, a tartalom a döntő. (Pl. hagyományos, nyomtatok könyvből is van bűnrossz, nem egy, se kettő, szóval a formátum még nem jelent semmit, a tartalom a lényeg.)
Szerintem sokkal elszomorítóbb, hogy ilyen hülyeségek alapján ítélsz meg másokat.
Amúgy nagyon szégyellem magamat, hogy annyit gépezek meg tévéztem és ennek hála megtanultam angolul és németül is felsőfokon, továbbá japánul is elég magas szintre jutottam már két év alatt. Tényleg elpazaroltam az életemet ezzel.
Másrészt pedig szabadidejében hadd csináljon már az ember azt, amit élvez, amivel ki tudja kapcsolni magát. Ha ez olyan, ami hasznos is, akkor hurrá, de amúgy pedig hadd maradjon meg a tanulási kényszer a tanulási időre. Attól még bőven lehet valaki retardált, hogy sokat olvas és olvasás nélkül is lehet az ember tanult, értelmes ember.
1. Te most mit csinálsz?
2 Miért, ebbe a világba már nem lehet csavarogni mert a rohat redvás cig ányok vannak az ucán.
(ez a 10-12 éves gyerekekre vonatkozik).
Hát igen a másik az hogy ciki az olvasás.
A tévében és a neten is vannak értelmes dolgok, de mégis a semmirevaló szennyműsorok vannak az első helyen és ahhoz szólnak hozzá a legtöbben a fórumokon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!