Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Nem elszomorító, h a fiatalok...

Nem elszomorító, h a fiatalok többsége olvasás helyett okostelefonoznak, számítógépeznek és tévéznek?

Figyelt kérdés

2013. nov. 11. 18:15
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
88%
De az. Bár én egyformán szeretek olvasni és gépezni (tévén egy sorozatot nézek)De a kivétel csak erősíti a szabály.. Am most is 4db 300 oldalasnál több könyv van nálam és egy hétig tartott..:) L/14. Am nagy könyvmoly vagyok de z osztálytáraim szerint ez "ciki". Engem nem érdekelnek.
2013. nov. 11. 18:25
 2/31 anonim ***** válasza:
100%

A tévé még talán elszomorító, bár azért ott is számít, hogy mit. Ismeretterjesztők, dokumentumfilmek lehetnek jók is. Meg vannak azért jó regényadaptációk is. Valóságshow-k meg ilyesmik, no, azokkal már gond van.

Ugyanígy, számítógép és okosteló se feltétlen baj, mert itt pl. az is egy lehetőség, hogy neten olvas az ember mindenféléket. Hírek, Wikipédia, egyéb információforrások... lehet itt is sokat olvasni, művelődni.

Szóval egy dolog a médium, és egy másik, hogy mire használják, mit "fogyasztanak" rajta keresztül. Maga a médium önmagában még nem feltétlen rossz, a tartalom a döntő. (Pl. hagyományos, nyomtatok könyvből is van bűnrossz, nem egy, se kettő, szóval a formátum még nem jelent semmit, a tartalom a lényeg.)

2013. nov. 11. 18:27
 3/31 anonim ***** válasza:
72%
Nem. A tévében és a neten is vannak értelmes dolgok, és könyvben is van rengeteg szemét. Sőt, sajnos pont a bestsellerek többsége az :(
2013. nov. 11. 18:29
 4/31 piriiiiii ***** válasza:
44%
Elszomorító lenne, de azért ez elég nagy általánosítás... 32-en vagyunk az osztályomban, és ebből minimum 20-as szeretnek olvasni. De tény, hogy mindenki okostelefonozik, gépezik. De nem túlnyomó részben. Tévézni pedig szerintem egyik fiatal sem szokott. Ritkán.
2013. nov. 11. 18:36
 5/31 anonim ***** válasza:
Nekem nincsenek könyveim, de a gépemen és az okostelefonom rengeteget olvasok, és dokumentum- ill. művészfilmeket is nagyon szeretek nézni. Ha nem lennének ezek az eszközök, sokkal beszűkültebb lehetőségeim lennének.
2013. nov. 11. 18:37
 6/31 anonim ***** válasza:
100%
Nem feltétlenül ütik egymást! Számítógép, okostelefon, meg TV lehet hasznos is... (persze nem az RTL Klubra meg gépfüggőségre gondoltam...)
2013. nov. 11. 18:59
 7/31 anonim ***** válasza:
76%

Szerintem sokkal elszomorítóbb, hogy ilyen hülyeségek alapján ítélsz meg másokat.

Amúgy nagyon szégyellem magamat, hogy annyit gépezek meg tévéztem és ennek hála megtanultam angolul és németül is felsőfokon, továbbá japánul is elég magas szintre jutottam már két év alatt. Tényleg elpazaroltam az életemet ezzel.

Másrészt pedig szabadidejében hadd csináljon már az ember azt, amit élvez, amivel ki tudja kapcsolni magát. Ha ez olyan, ami hasznos is, akkor hurrá, de amúgy pedig hadd maradjon meg a tanulási kényszer a tanulási időre. Attól még bőven lehet valaki retardált, hogy sokat olvas és olvasás nélkül is lehet az ember tanult, értelmes ember.

2013. nov. 11. 19:00
 8/31 anonim ***** válasza:
és az téged miért is zavar? mindenki a saját életéért felelős ha neki tévézhetnéke van akkor tévézik nem olvas ennyi -.-"
2013. nov. 11. 19:44
 9/31 kkory cod válasza:
59%

1. Te most mit csinálsz?

2 Miért, ebbe a világba már nem lehet csavarogni mert a rohat redvás cig ányok vannak az ucán.

(ez a 10-12 éves gyerekekre vonatkozik).

2013. nov. 11. 19:47
 10/31 A kérdező kommentje:

Hát igen a másik az hogy ciki az olvasás.

A tévében és a neten is vannak értelmes dolgok, de mégis a semmirevaló szennyműsorok vannak az első helyen és ahhoz szólnak hozzá a legtöbben a fórumokon.

2013. nov. 11. 20:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!