Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit gondoltok, nem kellene...

Mit gondoltok, nem kellene ezen az oldalon egy helyesirási tanfolyamtot szervezni?

Figyelt kérdés
Aggasztóan pocsék itt a helyesirás! Néha felmerül bennem, hogy az ideirók egy része talán a nyolc általános sem végzi el. Vagy mégis? Legközelebb ki fogom gyüjteni a nagyobb hibákat és kiteszem az oldalra.
2009. nov. 15. 01:23
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

" ma 08:49-es: hol van elöirva, hogy ide csak olyanok irhatnak, akik MO-on élnek? Ennyire begyepesedett vagy? "

Nem kell egyből a szoclibi, "nagymagyarnáczi" szöveggel jönni, ha nem tudsz értelmezni valamit. Arról beszéltem, ha tudja, hogy helytelenül fog írni, mert rossz a billentyűzete, akkor ne írjon ide, pláne ne okoskodjon, hogy rosszul írunk.

2009. nov. 15. 10:20
 12/18 anonim ***** válasza:
Nem, mert én a szöveg tartalmát olvasom el, azt kifogásolom, ha tudom, arra reagálok; nem pedig a helyesírási hibákba kötök bele (ha már másba nem lehet), amit mindannyiunk véthet. Ugyanis ez egy internetes honlap, nem szakdolgozati előkészítő, nem nyelvtani oktatóprogram, és neked is inkább a válaszok tartalmát kéne értékelned, nem az esetleges hibákat. Tudod valaki hibátlan nyelvtannal is írhat le egetverő h.lyeségeket; ahogy néhol hibásan leírt szavakkal is lehet helyes a mondanivaló tartalma. Ezen kéne gondolkoznod, mielőtt másokat akarnál nevelgetni -.-
2009. nov. 15. 10:41
 13/18 anonim ***** válasza:

Néha engem is bosszant, ha egy hozzászólásban sok a helyesírási hiba, de nem rovom fel senkinek. Nehéz a magyar helyesírás, én sem tudok mindent helyesen írni.

A tanfolyam jó ötlet lenne, de az a véleményem, hogy éppen azok nem vennének részt rajta, akiknek a legnagyobb szükségük lenne rá.

2009. nov. 15. 12:27
 14/18 anonim ***** válasza:
Engem akkor zavar igazán, ha nem lehet megérteni, hogy mit is akar a kérdezö, mert vagy a szavakat nem lehet azonositani, vagy pedig a szöveg nincs mondatokra osztva és emiatt nem lehet kisilabizálni, hogy mit is akar. A gépelési hibák a legtöbbször beazonosithatók, de azért már volt olyan, hogy éppen egész mást jelentett ugy a szöveg.
2009. nov. 15. 14:51
 15/18 A kérdező kommentje:
Első sorban a legalapvetőbb hibákra gondolok. Nem létezik, hogy aki valamennyire is ért a számítógéphez, az egyáltalán ne tudjon helyesen írni. A fogalmazásról már nem is beszélve. Vajjon ők a privát életben is ilyen rosszul és nyakatekert módon fogalmaznak? Vagy csak itt?
2009. nov. 15. 15:10
 16/18 A kérdező kommentje:

Idemásolok egy gyöngyszemet erről az oldalról:

menyel othonrol család tagokhoz..

ja nemetudc ojat aki tudna nekem.myvip,,meghivot halehetséges fontos wwherceg@t-online.hu ra kőszi......

2009. nov. 15. 15:31
 17/18 anonim ***** válasza:

*Elsősorban: egybe írandó.

*Vajon: egy j.

Bocsi,nem lehetett kihagyni. :DD

Amúgy részben igazad van,engem is idegesítenek egyes hibák,főleg a "j" és "ly" keverése... de nem hiszem,hogy reformot tudsz csinálni.

2009. nov. 15. 16:09
 18/18 anonim válasza:
Sajnos engem is idegesítenek a hibák. Sosem róttam még fel senkinek, nem is áll szándékomban, mert rájövök így is, hogy mit akarnak közölni, ehhez érzék is kell, nekem nagyon jó érzékem van hozzá szerencsére, rengeteg olvasok gyerekkoromtól kezdve, ez a szülők, tanárok felelőssége elsősorban, hogy nem tanítják meg a helyesírást a gyermekkortól kezdve és nem nevelik olvasásra a gyereket. Az idegen nyelvet is olvasva lehet kiválóan elsajátítani, ez a magyar nyelvre is igaz. Felnőtt korban nem tudom, hogy mennyit lehetne javítani rajta, de akkor általában már nem foglalkoztatja az egyént, hogy helyesebben írjon és fogalmazzon. Egyébként engem nem a rövidítések és szavak torzulása("qurva", "naon") irritál leginkább, hanem az ékezetes hibák, pl. "fiu", "törlökendö", "ugyanugy" "igy". Sajnálom, ezektől rosszul vagyok. A való életben is így mondják ki ezeket a szavakat, akik leírják? Ki kellene mondaniuk hangosan őket, akkor talán észrevennék, hogy mennyire hülyén hangzik és nem így írjuk. Nekem legalábbis ezt tanították általános iskolában.
2010. jan. 12. 09:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!