Mért vannak ojan emberek akik ha nem jól fejezed ki magad vagy esetleg ejtesz egy helyesírási hibát már dirigál?
Kis provokátor! :)
Egyébként meg azért, mert sokan vannak akik:
1. Így próbálják kimutatni a műveltésgüket és kihangsúlyozzák, hogy ők végre valamiben jobbak másoknál.
2. A kérdéshez nem tudnak érdemben hozzászólni, de valamit mondaniuk kell, mert egyébként nem tudnak érvényesülni.
3. ;) Miért nem használod a keresőt, hiszen már ezerszer feltették ezt a kérdést és végül
4. ;) Egészség kategoria????
18:49-nek:
Helyesen írni nem olyan dolog, amivel a műveltségét reprezentálja valaki, hanem alapvető elvárás lenne szerintem.
18:49 vagyok.
Nem azt mondtam, hogy a helyesírás egy műveltségi mutató, hanem hogy sokan csak arra használják, hogy megmutassák, mennyivel jobbak a kérdezőnél, mert ők tudják, hogy azt nem úgy kell írni (és elképzelhetőnek tartom, hogy sokaknál ez már műveltségnek számít!).
Egyébként mekkora esélyt látsz rá, hogy a kérdező véletlenül, vagy tudatlanságból írta j-vel az olyan-t?
Nekem van rá két forintom, hogy ez teljesen szándékos volt!
Egyrészt ez a kérdés provokáció. Más részről a magyar helyesírásnak vannak olyan részei, amiket nem hallani kell, hanem meg lehet tanulni. Például, hogy a "hogy" előtt, "mint" előtt mindig vesszőt kell tenni. az is igénytelenségre vall, ha nem írsz ki egy négybetűs szót, hanem csak azt, írod, hogy "h". Nagyon hasznos oldal a [link] .
Ha szeretsz tanulni, akkor élvezet lesz a tanulás.
Ilyen helyesírás ellenőrzőt például a Google Chrome nevű böngészőhöz le tudsz tölteni. Ez a program aláhúzza a helytelenül írt szavakat és ki tudod javítani, ha a jobb klikkel rákattintasz akkor meg is mutatja hogyan kell írni a szót.
Igazából én mindig lenéztem azt, aki nem tudott írni -gondolok itt a nagy kezdőbetűre, a "j" és "ly" használatára, stb- egészen addig, amíg meg nem ismertem egy olyan nagy dumás, jó fej srácot, aki mindenkit levett a lábáról olyan jó, érdekes témákról beszélt, de szegénykém írni nem tudott helyesen. Olyan aranyosnak találom, mivel ő nem azért ír úgy mert buta, ezt tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!