Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy a gyakori...

Miért van az, hogy a gyakori kérdéseken feltett kérdések 80%-a helyesírási hibás?

Figyelt kérdés
Tehát nincs vessző, nincsenek írásjelek, értelmezhetetlen a kérdés, leírják a muszáj szót ly-al, az "e" kérdőszót kötőjel nélkül, de olvastam miatt helyett miadtat is.
2011. jan. 16. 09:47
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
90%
Jaajj, hát mert gyorsan ír mindegyik, mert a kérdezők 80% elfoglalt üzletember, és nem érnek rá javítani a kérdést, hogy ne egy odahányt valami legyen. Hát ezt sem tudod? :)
2011. jan. 16. 09:54
 2/16 anonim ***** válasza:
65%

Mert ez nem hivatalos levél, senkit nem érdekel, ha lemarad egy vessző, csak a nyelvész trollokat...

Persze az is közrejátszik, hogy sokan nem tudnak helyesen írni...

2011. jan. 16. 09:58
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Mert műveletlenek, nem olvasnak, gyerekkorukban meg lusták voltak gyakorolni a helyesírást, ezért nem rögzült be. Meg persze "tudok helyesen írni, csak siettem!" Röhejes... Érdekes, én nem vagyok egy nagy lángész, helyesírási versenyen se voltam soha, mégis akármennyire sietek, legfeljebb gépelési hibáim vannak, ha nem nézem át utólag a szövegemet. Aki vette a fáradságot és megtanulta a helyesírást általánosban, annak nem lehet olyan problémája, hogy siet, ezért helytelenül írja le a szavakat.
2011. jan. 16. 10:07
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Az én kedvencem a "mien?". Egyedül itt találkoztam ezzel, de itt aztán tömkelegével...
2011. jan. 16. 10:08
 5/16 anonim ***** válasza:
2011. jan. 16. 10:08
 6/16 anonim ***** válasza:
88%

Mert ez nem hivatalos levél, senkit nem érdekel, ha lemarad egy vessző, csak a nyelvész trollokat...

Pont a vesszőhibák miatt válnak értelmetlenné a mondatok. Itt van pl. ez a kérdés: http://www.gyakorikerdesek.hu/szerelem-szex__parkapcsolatok_..

Ebből te mit hámozol ki? Egy csomó különböző értelmet lehet neki adni attól függően, hogy hova tesszük ki a lemaradt írásjeleket.

2011. jan. 16. 10:12
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Azért, mert az itt lévő bugyuta kérdések 80%-át (ez a szerelem, szex témakörnél 95%) ostoba tinik írják ki, akik iskola helyett kocsmába jártak/járnak, és előbb tanultak meg felelőtlenül dugni, mint helyesen írni.
2011. jan. 16. 10:32
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
sztem a 10:32-esnél a pont
2011. jan. 16. 10:43
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Meg elképesztö lazaság van "letojom, hogyan írok, sietek". Csak aztán annyit írja kapkodásból félre, hogy a végén már tényleg nem fogja tudni, hogyan kell helyesen
2011. jan. 16. 10:48
 10/16 anonim ***** válasza:
32%
Amúgy a helyesíráshoz érzék is kell... Nekem például van, de ha nem lett volna, én se ültem volna le alsós koromban, hogy megtanuljam, sőt, semmikor máskor sem... Meg szerintem az alap IQ is közrejátszik. Amúgy meg nem minden "helyesírási hiba", amit egyesek annak vesznek, például a "mien" az csak egy rövidítés. A muszáj szót tényleg rengetegen elrontják, de még művelt emberek közül is. Még az is lehet, hogy a személyiségnek is köze van hozzá, azaz vannak, akik figyelnek a részletekre (pl vesszők), meg vannak akik az ilyesmit abszolút lényegtelen doloknak tartják.
2011. jan. 16. 11:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!