Ezek a barátaim? Vagy sem? (bocsi kicsit hosszú lesz) ( na meg hemzseg a helyesírási hibáimtól)
osztályomba ugy mindenkivel megvagyok. Főleg igy 3 barátnömmel szoktam sürün együttlenni. csak, kezdek elbizonytalanodni,
én maximálisan segítek midennben, tehát ha telefonál pl az egyik bnöm hogy holnap be tudnám hozni neki ezt és ezt a ruhát, behozom és egy szóval sem mondom hogy holnap azt akartam felvenni vagy valami iylesmi, és nem húzom a számat.. ha valaki kéri egy órával elöbb bejövök a suliba ha mondjuk szomorú vagy vágyna a társaságomra. és.. egyszer elegem lett belőlük, de ezt nem tettem szóvá, hogy kicsit gyerekesnek találom a viselkedésüket, visitoznak, stb, .. és kezdtem unni őket.
csak hogy arra is figyelmes lettem, hogy nem igazán vették észre ha nem vagyok ott. pedig tényleg nagyon szeretnek engem több ajándékot is kapok szülinapomra tőlük stb.
de nem tünik fel nekik ha nem vagyok ott. és semmi, mintha semmi bajom nem lenne. vagy semmi, semmit nem vesznek észre,. ha hoszabb távon vagyok. mondjuk ha valaki másnak van valami baja.. ksegit neki? hát persze h én állok vele szóba és én hivpom vissza a táesaságba én adok neki önbizalmat elbeszélgetek vele, ha gondja van.. de leszarnák.. aztmondják, hogy ha nem mondja el mi a baja akkor ez van.. DE MEG SEM KÉRDEZTÉK. aztán1x megkrédezték tőle.. mondja h semmi.. és akkor nem nyagatják tovább. így kell bánni egy baráttal? szerintetek ez egy barát? én is 1 hétig olyan voltam h órán figyeltem (eddig is figyeltem) de most maximálisan. vége az órának kimentem a termből mp3 be a fülembe.. ők persze röhögcsélnek menek a tükörhöüz sminkelni..fel sem tüniok nekik. kérek tőlük vmit. mondják h nem.. vagy mondom valamelyik bnömnek h . aniyra szeretem őt hogy benne bízok meg a legjobban midnent elmondok neki.. erre elmondok neki egy titkot másrol. akivel ő is beszélt. és mondjua h: ja tudom de modnott durvábbat is.. mondom igen és mit? nem mondom, el.. de ez kis és nagy titkokkal is ígyvan bármelyikkel. és én ezt nem értem.. kicsit bánt, hogy szinte mindent megteszek értük.. de nem oylan szinten hogy még a kaját is megrágom nekik, hanem segitek ha valami baj van. szájhúzás nélkül. kicsit.. nagyon bánt az eset.. osztálytársaim is.. dobálják s másikat.. én ezt nem bírom és az összes korombeliek ilyenek. másokkal érettségizőkkel vagy feljebb lányok fiuk. tök midn1. sokkal jobban kikjövök velük. pedig az osztálytársaimat is szeretem. csak bánt hogy így viselkednek.
ja és már volt egy iylen eset. mikor mondtam nekik hogy fel sem tűnt hogy valami bajom van? kb egy héttel a megsértődésem után.. mondja: hát nem figyelhetünk oda midnen percben hogy miylen hangulatváltozásaid vanna
ezen meglepődtem
amugy 17/L vagyok
szerintem az ilyen nem barát
nekem is voltak problémáim "barátaimmal" én mindent megtettem de én soha senkire nem számíthattam kb..
és egyszer összevesztem egyik osztálytársammal, ráadásul volt rá okom nem is kicsi..és egyből az volt h mindenki szart rám és ott hagytak és az állítólagos legjobb barátnőm is csak röhögött az egészen.. és én akkor megfogadtam h nekem ilyen emberekre nincs szükségem.. pár hónap után meg már megint ott volt velem h legyünk megint jóba..hát köszönöm de nem..
Bocsi hogy ezt mondom, de szerintem ők nem igaz barátaid. Ha azok lennének, azért egy hét alatt mégis csak feltűnhetett volna hogy valami baj van veled...jó, abban igazuk van hogy nem tudnak minden percben rád figyelni, de egy hét alatt igen nagy képtelenség h valaki nem veszi észre h a barátjának problémája van. Szerintem csak kihasználnak, ha ló nincs jó a szamár is alapon(ha szomorú az egyik te vigasztalod, de ha vidám "nem kellesz neki"). Ha egymással nevetgélnek meg ilyenek és nem képesek megkérdezni a másikat akkor ne várd el hogy rád jobban figyeljenek mint egymásra. Egymásnak sem igaz barátai, nemhogy a tieid lennének. AZ igaz hogy ha el akarja mondani akkor elmondja, de ha látod h baj van egy kicsit erőltetni kell mert van aki nehezen kezd el beszélni...
Bocsi h ezt mondom, de nem hiszem hogy a barátid lennének, szerintem hagyd őket és keress mást, ha kell nagyobbak közül. (Egyik 18 éves fiú ismerősömnek egy 14 éves lány a legjobb barátja!!)
by hecii.ke
Nagyon szép és dicséretre méltó, ahogyan viszonyultál hozzájuk, és mindig mindenben segítettél nekik, ha szükségük volt rád. Sztem ennyi és nem több, eddig és nem tovább.
A helyedben én is keresnék "igaz" barátnőt és főleg: nem adnám a tudtukra, hogy lelked mélyén szakítottál velük. Majd amikor ismét megkeresnek, hogy segíts nekik, akkor mondd, hogy bocs, most nem érek rá, vagy ez most azért nem megy, mert nekem is szükségem van arra, amit kérsz. Ha felhánytorgatják, hogy régebben segítettél és most miért nem, akkor mondd azt, hogy mert most nem tudok segíteni, láttad, amikor tudtam, segítettem, most kérj mástól. Ha sorozatosan visszautasítod őket, majd észreveszik magukat.
Ezek valóban nem barátnők és ami a legnagyobb baj, hogy sztem ők soha nem is tekintettek téged annak, azért "nem vettek be" maguk közé, azért nem figyeltek rád. Csak egy bármikor kéznél lévő, elővehető valakiként kezeltek, ha nem kell, tegyük félre. Neked is van önérzeted, neked is van lelked, ne engedd, hogy kihasználjanak. Húzd meg a határt, eddig és nem tovább!
És lehetőleg úgy menj tovább, felemelt fejjel, hogy lássák! Mármint: az új barátnővel a közelükben nevetgélni, vagy éppen összebújva titkos dolgokról beszélni, stb. Légy okos, ha most nem tanulod meg, hogyan harcold ki magadnak az emberek között a téged megillető helyet, egész életedben így fognak az emberek hozzád viszonyulni.
őőő
nekem van legjobb barátnőm.. egy suliba jártunk, de még 8. ban elment. most vagyok 10.es.. azóta legjobb barátnők vagyunk
tehát itt a suliba nincs kivel lennem. de nem tudom megit jóban lettem velük. aztán jönnek az újabb ("bombázások") amiket észre sem vesznek, hogy ez nekem szar érzés.
dehát.. ez van.. nem vagyok velük. nem tudok mit tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!