Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Melyik népek szeretik a...

Melyik népek szeretik a magyarokat, és miért?

Figyelt kérdés
2009. nov. 14. 11:22
1 2 3 4 5
 21/50 anonim ***** válasza:
88%

sokan azért szeretnek minket,mert szeretik a nyelvünket,gasztronómiánkat,az egész kultúránkat illetve tájékozottnak,"okos" népnek tartanak bennünket.+keményen,precízen tudunk dolgozni.ezért is szeretik a magyar munkaerőt külföldön.(Anglia,Ausztria,Németo.)

akik nem szeretnek,azok főleg a pesszimizmust,illetve a politikai okokat említik..

de nem lehet általánosítani.nem minden szlovák stb..utál minket

2009. nov. 14. 11:56
 22/50 anonim ***** válasza:
100%

Török piacra, ment nagypapám és amikor megértette az eladóval, hogy ő neki is volt Török rokona valamikor(mert a vezetékneve Török)akkor nagyon örültek és megkínálták kávéval.Szóval a törökök bírnak minket.

Egyébként másik ismerős is mondta, hogy a törökök testvérnépnek tekintenek minket.

Egyébként szerintem a németek is szerethetnek minket, mivel gondolom nem felejtették el, hogy mindkét világháborúban mellettük voltunk.

2009. nov. 14. 11:58
 23/50 A kérdező kommentje:
Sajnos a népességfogyás nagyon komoly gondokat okos. Ha nem lennének bevándorlók,még 10millióan se lennénk. Papíron évente 30ezerrel kevesebben vagyunk. A csehek utálják a szlovákokat? Miért? Csehszlovákia miatt? Ezt elfelejtettem megkérdezni a csehektől soundon.
2009. nov. 14. 12:02
 24/50 anonim ***** válasza:
80%
nagyon kényes az "egyensúly" a csehek meg a szlovákok között. Amikor összerakták őket Csehszlovákiának akkor is külön nyelvük volt, nem voltak hajlandók egymás nyelvén beszélni. (pedig látjuk/halljuk hogy mennyi egyezés van, hiszen szlávok) Amikor vége lett, fellélegeztek, és gyorsan mindkét fél visszalépett a CSEHorzság, illetve Szlovákia titulusba.
2009. nov. 14. 12:08
 25/50 anonim válasza:
70%
A lengyelek azért szeretnek, mert a 2. világháborúban megnyitottuk a határainkat a lengyel zsidó menekültek előtt, a törökök, mert azt hiszik, vagyis azt tanulják, hogy nem leigáztak minket, hanem vendégeskedtek nálunk :) az arabok meg csak azért mert a nőknek fehér a bőrük, és azt imádják
2009. nov. 14. 12:26
 26/50 anonim ***** válasza:
100%
Törököktől hallottam, hogy "A magyar nem barát. A magyar testvér." Mondjuk én se tudom, miért bírnak minket ennyire :)
2009. nov. 14. 12:27
 27/50 A kérdező kommentje:
Ezen a török-magyar barátságon én is néztem egyet!
2009. nov. 14. 12:28
 28/50 anonim ***** válasza:
100%

Közismerten: lengyelek, törökök, olaszok, kismértékben a horvátok, bolgárok, szlovénok. (A horvátok közt előfordulnak magyarellenesek, de a többség nem az.)

Kevésbé közismerten: franciák (gyakori a lenézés, de sokan szimpatizálnak Magyarországgal)

A németek: változó, vannak sokan, akik kedvelik Mo.-t, de a németekre általában jellemző az idegenekkel szembeni ellenszenv, gyanakvás.

Kínában és Japánban előfordul a magyarok rokonnak tekintése, de nem olyan általános, mint sokan gondolják.

Van még néhány másik nép is, amely történelmi okokból szimpatizál, pl. régen Dél-Jemen, Észak-Korea, Angola stb., szóval azok az országok, amiket Magyarország segélyezett, fegyverszállítással vagy orvoscsoportokkal segített. Ezek az emlékek viszont lassan eltűnőben vannak.

2009. nov. 14. 12:48
 29/50 A kérdező kommentje:
Horvátban miért vannak magyarellenesek? A több 100éves közös történelem miatt? Szerintem nem lenne okuk rá! Sokkal inkább a szerbeket kellene gyűlölniük! A szerbeket melyik népek utálják? (mert őket én se szeretem általánosságban)
2009. nov. 14. 12:59
 30/50 A kérdező kommentje:
Örményeket is hallani mostanában az magyar-örmény barátságról. Gondolom azért, mert Magyarország támogatott nekik valamit.
2009. nov. 14. 13:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!