Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » H mondjam meg neki? Tippek?

H mondjam meg neki? Tippek?

Figyelt kérdés
van egy ember a tágabb családomban, aki folyton bunkón beszél velem,utasítgat, furkál. Tudom, h azért, mert így azt érzi h félelemben tart, és egy ideig tényleg tartottam tőle de betelt a pohár. Úgy érzem h elé kell állnom h megmutassam már nem vagyok az, aki fél tőle, és a kisebbségi komplexusát ne rajtam vezesse le. H mondjam ezt meg neki, h visszájára fordítsam a dolgot? Mert ha ilyeneket mondok akkor csak dacból még bunkóbb lesz, meg kéne lepnem a határozottságommal, h észrevegye h már nem félek tőle. H kell az ilyen beszélgetést megejteni? Gondolom ha dühösen, indulatosan sértődötten beszélek akkor fölényesen fog viselkedni mint eddig is, mert látja h ilyen indulatokat vált ki belőlem..elkerülni nem tudom, azért is szeretném ha visszavenne
2013. okt. 23. 22:19
 1/3 anonim ***** válasza:
53%
Határozottan,!!!!
2013. okt. 23. 22:24
 2/3 anonim válasza:
Szerintem tegyél neki néha szúrkálódó megjegyzéseket, légy magabiztos, csinálj úgy, mintha lenéznéd, szólogass vissza neki (mint ahogy ő is csinálja), az ilyesmitől kikerekedik az ilyenek szeme :D
2013. okt. 23. 22:47
 3/3 anonim ***** válasza:

Szia! Én pont ilyen helyzetbe kerültem a tesómmal pár perce. Én jól fel is idegesítettem magam, még most is ideges vagyok, mert indulatosan visszaszólogattam neki, ő pedig azt játszva hogy nem ideges, káromkodva de gúnyolódva és nyugodtan visszaszólt nekem, ettől pedig csak nekem lett rossz, ő pedig méginkább "fölém került".

Igazad van abban, hogy ha látják rajtunk, hogy indulatokat vált ki belőlünk a viselkedése, akkor még rosszabb lesz.

Szóval szerintem ezt úgy lehetne megoldani (nekem is így kellett volna), hogy ne reagálj arra amit mond, pl ha utasítgat, akkor csak nyugodtan végezd tovább a dolgod, és nyugodt hangnemben mondd neki (akár rá se tekintve, mintha le se szarnád), hogy "van neked is két kezed, csináld meg.", vagy ha bunkón beszél, akkor is csak épphogy ennyit nyögj ki: "látom ma is előbújt belőled a kultúra", majd mosolyogj. Szerintem ez hatásosabb! :) Próbáld meg elengedni a füled mellett azokat, amiket mond!

2013. okt. 23. 22:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!